Verboden gespreksonderwerpen bij een eerste date

Wil je een goede en leuke eerste date? Ga dan deze gespreksonderwerpen uit de weg!
verboden gespreksonderwerpen date

Op een eerste date wil je graag een goede indruk achterlaten. Je kunt het jezelf echter heel moeilijk maken als je de verkeerde gespreksonderwerpen aansnijdt. Daarom geef ik hier de verboden gespreksontwerpen bij een eerste date, en heb ik tips hoe je bij een eerste date wel een gezellig gesprek kunt hebben.


Maar eerst de gespreksonderwerpen de je uit de weg moet gaan

1 t/m 10. Je Ex

Op plaats nummer 1 t/m plaats nummer 10 staat je ex. Of erger nog, je exen. Vooral mannen en vrouwen die net uit een relatie komen willen bij een date nogal snel over hun ex beginnen. 

Helemaal fout, niet alleen is dat voor de ander ongemakkelijk, het is ook een negatief gespreksonderwerp. Bovendien wekt het ook nog de indruk (terecht of onterecht) dat je nog niet over je vorige relatie heen bent. Praten over je ex is 10 keer fout. Ga lekker daten zonder je ex!

11. Alles dat negatief is

Ik noemde het al bij de ex, dat een negatief gespreksonderwerp. En die moet je bij een date uit de weg gaan. Bij een eerste date wil je positief overkomen. Niets zo erg als dat je een date hebt met iemand die de hele tijd zit te klagen. 

Of dat nu over je ex, je werkgever, je kinderen, de regering, je woonplaats of je buurvrouw is, niemand vind het leuk om op een date naar negatieve verhalen te luisteren. 

Ga negativiteit uit de weg en snij op de eerste date alleen onderwerpen aan waarover je met enthousiasme kunt vertellen. Dat maakt je een stuk aantrekkelijker. En je date wil niet wegrennen, dat is ook een voordeel.


Lees vooral de tips met betrekking tot de foute gespreksonderwerpen op deze pagina. Maar we hebben ook tips voor goede gespreksonderwerpen op een eerste date die natuurlijk ook even moet lezen.

12. Eerdere dates

Goede kans dat deze blind date wel de eerste met deze vrouw of man is, maar dat er al meerdere eerste dates met andere personen aan vooraf zijn gegaan. Als je elkaar via een datingsite hebt ontmoet zijn eerdere dates een gespreksonderwerp die snel op tafel liggen. Maar pas op, het is een gevaarlijk onderwerp. 

Ook al kun je leuke anekdotes over je eerdere dates vertellen, het is een negatief onderwerp (anders zat je hier niet met een andere date), en je gesprekspartner gaat zich afvragen waarom jij kennelijk niet bij eerdere dates in de smaak bent gevallen. Ook wil je niet overkomen als een player die de ene na de andere date heeft. Al dat soort gedachten wil je natuurlijk voorkomen!

13. Seks

Tijdens een eerste date over seks beginnen is wel heel gevaarlijk. Hoe nieuwsgierig je misschien ook bent naar de ideeën van de ander op dit gebied. 

De ander vind dit onderwerp op een eerste date echter waarschijnlijk ongemakkelijk, en je komt nogal gretig (en wellustig) over als je over seks begint. 

Als het een ontmoeting betreft met als doel samen tot een sexdate te komen gelden er natuurlijk andere regels. Dan is dit absoluut geen verboden gespreksonderwerp,

14. Standaard onderwerpen

Je werk, je jeugd, je woonplaats. Het zijn chit chat onderwerpen waarmee je wel een hele date kunt vullen. Maar oh wat zijn deze gespreksonderwerpen saai! 

Hierover kun je met iedereen babbelen, en je wilt toch juist wat meer verdieping in je gesprekken! 

Standaard onderwerpen zijn leuk om in de eerste minuten van de first date het gesprek op gang te brengen, maar stap er daarna snel van af, en snij onderwerpen aan die de ander wel interessant vindt. Zo leer je elkaar bij een first date ook beter kennen dan dat je het alleen over ditjes en datjes hebt.

Wel doen: Interessante onderwerpen

Maar waarover dan wel praten bij een eerste date? De beste gespreksonderwerpen zijn onderwerpen die de ander boeit. 

Stuur het gesprek richting de hobby's van de ander. Waarvoor interesseert deze vrouw of man zich? Wat zijn haar of zijn passies? Laat de ander vertellen, stel vragen, en laat merken dat je luistert door de goede vervolgvragen te stellen.

En heren, vrouwen praten vooral over emotionele onderwerpen. Over psychologie, dromen en wensen voor de toekomst.

Meer informatie en tips?

Kijk bij de tips voor de eerste date voor nog veel meer goede datingtips die ik schreef voor een blind date of ander soort eerste date.


Onderwerp:
Hier kijk ik naar enkele gespreksonderwerpen die je op een eerste date / blind date zo veel mogelijk uit de weg moet gaan. Deze gespreksonderwerpen geven de eerste date vaak een negatieve toon. Maar ik ook tips en advies om een tip om een first date wel de goede kant op te praten.

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Bonus tip: Praat bij de eerste date niet vooral over jezelf. Dat is geen verboden gespreksonderwerp op een eerste date, maar geef de ander ook ruimte om te praten. Uit angst voor stiltes gaan veel mensen bij een date heel veel praten (over zichzelf) maar dat komt over of je alleen in jezelf en niet in de ander geïnteresseerd bent. Praat de ander niet veel? Ga dan niet de hele tijd over jezelf praten maar stel vragen om de ander te laten praten. Zo toon je interesse (belangrijk bij een date) en als je weer reageert op wat de ander zegt ontstaat er een natuurlijk gezellig gesprek.Mits je natuurlijk de verboden gespreksonderwerpen bij de eerste date uit de weg gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gescheiden vrouwen hebben de nare gewoonte om tijdens een date enorm over hun ex man te gaan zitten klagen. Ik vind dat een verschrikkelijke afknapper. Ik knap hoe dan ook af op klagende vrouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel en lang over je werk praten is ook geel vervelend. Het is natuurlijk logisch dat je er even over praat maar ik heb meegemaakt dat iemand er maar over bleef praten. En die had ook nog eens heel saaie kantoorbaan. Als hij nou filmster, gigolo of beroemde zanger was geweest had ik het nog wel getrokken hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.