Verboden gespreksonderwerpen bij een eerste date

Wil je een goede en leuke eerste date? Ga dan deze gespreksonderwerpen uit de weg!
verboden gespreksonderwerpen date

Op een eerste date wil je graag een goede indruk achterlaten. Je kunt het jezelf echter heel moeilijk maken als je de verkeerde gespreksonderwerpen aansnijdt. Daarom hier de verboden gespreksontwerpen bij een eerste date, en tips hoe je bij een eerste date wel een gezellig gesprek kunt hebben.


Maar eerst de gespreksonderwerpen de je uit de weg moet gaan

1. Je Ex

Op plaats nummer 1 t/m plaats nummer 10 staat je ex. Of erger nog, je exen. Vooral mannen en vrouwen die net uit een relatie komen willen bij een date nogal snel over hun ex beginnen. 

Helemaal fout, niet alleen is dat voor de ander ongemakkelijk, het is ook een negatief gespreksonderwerp en je geeft een signaal af dat je nog niet over je vorige relatie heen bent. Praten over je ex is 10 keer fout!

11. Alles dat negatief is

We noemde het al bij de ex, een negatief gespreksonderwerp. Bij een eerste date wil je positief overkomen. Niets zo erg als een date met iemand die zit te klagen. 

Of dat nu over je ex, je werkgever, je kinderen, de regering, je woonplaats of je buurvrouw is, niemand vind het leuk om op een date naar negatieve verhalen te luisteren. 

Ga negativiteit uit de weg en snij op de eerste date alleen onderwerpen aan waarover je met enthousiasme kunt vertellen. Dat maakt je een stuk aantrekkelijker.


Lees vooral de tips met betrekking tot de foute gespreksonderwerpen op deze pagina. Maar we hebben ook tips voor goede gespreksonderwerpen op een eerste date die natuurlijk ook even moet lezen.

12. Eerdere dates

Goede kans dat deze blind date wel de eerste met deze vrouw of man is, maar dat er al meerdere eerste dates aan vooraf zijn gegaan. Als je elkaar via een datingsite hebt ontmoet zijn eerdere dates een gespreksonderwerp die snel op tafel liggen. Maar het is een gevaarlijk onderwerp. 

Ook al kun je er leuke anekdotes over vertellen, het is een negatief onderwerp (anders zat je hier niet met een andere date), en je gesprekspartner gaat zich afvragen waarom jij kennelijk niet bij eerdere dates in de smaak bent gevallen. En dat soort gedachten wil je natuurlijk voorkomen!

13. Seks

Tijdens een eerste date over seks beginnen is wel heel gevaarlijk. Hoe nieuwsgierig je misschien ook bent naar de ideeën van de ander op dit gebied. 

De ander vind dit onderwerp op een eerste date echter waarschijnlijk ongemakkelijk, en je komt nogal gretig over als je hier over begint. 

Als het een ontmoeting betreft met als doel tot een sexdate te komen gelden er natuurlijk andere regels.

14. Standaard onderwerpen

Je werk, je jeugd, je woonplaats. Het zijn chit chat onderwerpen waarmee je wel een hele date kunt vullen. Maar oh wat zijn deze gespreksonderwerpen saai! 

Hierover kun je met iedereen babbelen, en je wilt toch juist wat meer verdieping in je gesprekken! 

Standaard onderwerpen zijn leuk om in de eerste minuten van de first date het gesprek op gang te brengen, maar stap er daarna snel van af, en snij onderwerpen aan de ander wel interessant vindt.

Wel doen: Interessante onderwerpen

Maar waarover dan wel praten bij een eerste date? De beste gespreksonderwerpen zijn onderwerpen die de ander boeit. 

Stuur het gesprek richting de hobby's van de ander. Waarvoor interesseert deze vrouw of man zich? Wat zijn haar of zijn passies? Laat de ander vertellen, stel vragen, en laat merken dat je luistert door de goede vervolgvragen te stellen.

En heren, vrouwen praten vooral over emotionele onderwerpen. Over psychologie, dromen en wensen voor de toekomst.

Meer informatie en tips?

Kijk bij de tips voor de eerste date voor nog veel meer goede datingtips.


Onderwerp:
Hier kijken we naar enkele gespreksonderwerpen die je op een eerste date / blind date zo veel mogelijk uit de weg moet gaan. Deze gespreksonderwerpen geven de eerste date vaak een negatieve toon. Maar we hebben ook een tip om een first date wel de goede kant op te praten.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Bonus tip: Praat bij de eerste date niet vooral over jezelf. Dat is geen verboden gespreksonderwerp op een eerste date, maar geef de ander ook ruimte om te praten. Uit angst voor stiltes gaan veel mensen bij een date heel veel praten (over zichzelf) maar dat komt over of je alleen in jezelf en niet in de ander geïnteresseerd bent. Praat de ander niet veel? Ga dan niet de hele tijd over jezelf praten maar stel vragen om de ander te laten praten. Zo toon je interesse (belangrijk bij een date) en als je weer reageert op wat de ander zegt ontstaat er een natuurlijk gezellig gesprek.Mits je natuurlijk de verboden gespreksonderwerpen bij de eerste date uit de weg gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.