Pas op voor datingfraude!


Datingfraude is een vorm van oplichting die steeds meer voorkomt. Naar schatting verliezen mensen in Nederland in totaal meer dan 2 miljoen euro per jaar aan deze datingfraude.

Vooral ouderen en mensen die pas een scheiding of het overlijden van een partner hebben meegemaakt zijn vaak slachtoffer van deze oplichting. Ook zorgzame mensen als medewerkers in de zorg en christenen zijn vaak het slachtoffer van datingfraude. Een geraffineerd verhaal van de oplichter en goedgelovigheid van het slachtoffer zijn de belangrijkste oorzaken.

Een deel van deze datingfraude wordt gepleegd door datingsite die zelf valse profielen op hun site plaatsen. Mensen moeten dan credits kopen om in contact te komen met vrouwen en mannen die helemaal niet bestaan. De slachtoffers worden door een operator aan het lijntje gehouden. Gelukkig hebben mensen dit meestal wel redelijk snel door waardoor de schade beperkt blijft.

>>> TIP: Op zoek naar een betrouwbare datingsite? Hier vind je aanbevelingen.

Veel grotere schade wordt er geleden door criminelen die mannen en vrouwen geld laten overmaken. Achter deze datingfraude zitten soms complete bendes die mensen geld aftrochelen. Soms opereren deze criminele organisaties zelfs uit Nigeria of oost Europa. Ze leggen eerst via sociale media of een datingsite met een persoon. "Versieren" hun slachtoffer met mooie verhalen en foto's en komen dan ineens met een probleem op de proppen waar ze geld voor nodig hebben. Bijvoorbeeld een ziek kind of een gewelddadige schuldeiser.

Het komt voor dat de slachtoffers dan zo ingepalmd zijn dat ze heel veel geld overmaken. Volgens de Fraudehelpdesk gemiddeld wel zo'n 20.000 euro!

Maak dus nooit geld over aan een onbekende die je via internet benadert. En laat altijd je gezonde verstand spreken. Dat laatste is het beste wapen tegen datingfraude.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.