Friend with benefits (fwb) dating


Friends with benefits (fwb) is de nieuwste trend op dating gebied. Frieds with benefits (vrienden met voordelen) klinkt wat vaag. Maar het komt er op neer dat vrouwen en mannen op zoek gaan naar een relatie of vriendschap waarbij ze wel de lusten maar niet de lasten willen delen. Wat is zo'n friend with benefits (m/v) precies? En waar vind je een leuke vrouw of man als friend with benefits?

Friend with benefits: Alleen de lusten

In de praktijk betekent een friend with benefits (fwb) dat vaak dat er samen leuke dingen gedaan worden (en seks valt absoluut onder), maar dat er geen sprake is van een echte parner-relatie. 

Eigenlijk is een friend with benefits dus niet zoveel anders dan wat al eeuwenlang een minnaar of minnares wordt genoemd. Maar friends with benefits klinkt wat cooler tegenover je vrienden en vriendinnen. Maar sexrelatie zou ook een heel goede benaming zijn voor een fwb relatie.

Andere synoniemen die je regelmatig voor friends with benefits tegenkomt zijn seksmaatje, seksvriendin en sexbuddy. En de termen minnaar en minnares dekken de lading natuurlijk ook prima.

Niet de lasten

Met een friend with benefits ben je alleen samen als jullie daar beiden zin in hebben. Jullie zijn niets aan elkaar verplicht. In feite profiteer je van elkaar. Op een manier die jullie beide leuk vinden. 

Verschil tussen een LAT relatie en een FWB relatie

Verwar een FWB relatie niet met een LAT relatie. Bij een LAT relatie wonen twee mensen niet samen, maar er is wel sprake van een echte partner-relatie. Meestal wordt het bij een LAT relatie niet op prijs gesteld als de partner met iemand anders seks heeft. Bij een FWB relatie is er veel meer vrijheid. Doordat de friends with benefits alleen seksvriendjes zijn, en verder geen verplichtingen naar elkaar toe hebben, zijn ze verder vrij om te doen en laten wat ze willen. Iemand kan ook best meerdere friends with benefits hebbben.

Populair bij mensen die net uit een relatie kopen

Friends with benefits is iets dat vrouwen en mannen die uit een relatie komen vaak erg aanspreekt. Na hun scheiding of breuk willen ze (voorlopig) geen echte relatie, maar ze hebben wel behoefte aan gezelligheid en seks.

Een friend with benefits is dan een ideale oplossing. Maar een friend with benefits kan ook getrouwd zijn, en ook veel jongeren (opgegroeid in het Tinder-tijdperk) zien een friend with benefits wel zitten.

Hoe kom je aan friends with benefits?

Tinder noemde we al even, maar daar worden de matches veel te weinig een echte date. Vooral de op casual dating (vrijblijvende dating) gerichte datingsites lenen zich goed voor het vinden van een friend with benefits (m/v). Dat komt omdat ze goede zoekmogelijkheden en voorzieningen om contact te leggen kennen.

Grote namen op dit gebied zijn Novamora,  SF Dating,  Passie voor Tweedultmatch, Sekshookup en Ondeugend Daten. Maar er zijn meer goede erotische datingsites waar je een leuke friend with benefits vandaan kunt halen. Bij de onderstaande tips voor een seksdate vind je ook volop tips over geschikte dating sites om een seksvriendje of seksvriendinnetje te vinden.

Zie ook: Tips sexdate


Onderwerp:
Een friend with benefits (FWB, seksmaatje, sexbuddy, minnaar, minnares, seksvriend, seksvriendin) is een vriend of vriendin die je alleen voor plezierige activiteiten hebt. En daar hoort in dit geval seks zeker onder. Een friend with benefits (fwb) is een vriend en vriendin voor seks en eventueel andere leuke dingen. Er is sprake van een seksrelatie. Friends with benefits is erg populair (en best hip). Steeds meer vrouwen en mannen doen ook niet geheimzinnig over hun fwb. Hierboven vind je de beste dating sites om een fwb (friend with benefits) te vinden.
(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.