Online dating: Wees maar eerlijk


We zullen je niet verbazen als we zeggen dat de waarheid op dating sites wel eens geweld wordt aangedaan. Een leugentje is bij online dating snel gemaakt en dat leugentje kan je "marktwaarde" flink doen stijgen. Waar wordt er online op dating sites het meest over gejokt? Dat kun je hier lezen.

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar het jokkebrokken op dating sites. Hier wat recente conclusies uit deze onderzoeken:
 • Vrouwen liegen online meer dan mannen.
 • 62% van de vrouwen jokt in haar profiel. Bij mannen is dit 46%
 • Het onderwerp waar het meest over gejokt wordt is het gewicht
 • Het verleden en de hoogte van het inkomen komen op de tweede en derde plek.
 • Grappig: Deze drie zaken worden juist door maar heel weinig mensen belangrijk gevonden als ze een date zoeken. Maar zo zijn er veel misvattingen bij dating.
 • 10% van de foto's op dating sites is ouder dan 2 jaar.
 • 20% van de aantrekkelijke foto's op dating sites is ouder dan 2 jaar.
 • Midlife crisis: Vooral mannen boven de 50 gebruiken oude foto's op een dating site.
 • Maar verder vertellen oudere mensen minder onwaarheden bij het online daten.
 • Grappig: Mannen die daten zijn gemiddeld 5 centimeter langer dan de gemiddelde man (of....).
 • Vrouwen groeien online 3 centimeter.

Een date, en dan....

Virtueel een paar kilo afslanken of jezelf met naaldhakken aan meten. Het is erg aanlokkelijk, evenals een foto van enkele jaren oud gebruiken bij het profiel op een dating site. Maar soms doen date-zoekers de waarheid dusdanig geweld aan, dat ze - als ze dan een leuk online contact hebben - niet met goed fatsoen kunnen daten. Dan komt immers uit dat ze niet betrouwbaar zijn, en dat is slechter dan al hetgeen ze willen verdoezelen.


Vaak onnodig

Maar het meest grappige is wel dat al dat gejok vaak niet eens nodig is. Zo sjoemelen de vrouwen massaal met hun gewicht, terwijl er nauwelijks mannen zijn die het gewicht als een belangrijke factor zien. En omgekeerd zijn vrouwen veel minder geïnteresseerd in het inkomen van de mannen dan de mannen denken. De baan van de man vinden ze weer wel belangrijk, maar dat gaat meer om de succesvolle uitstraling

Kortom, wees maar gewoon eerlijk bij het samenstellen van je dating site profiel. Vul velden als leeftijd, lengte en gewicht eerlijk in en gebruik leuke maar recente foto's. En pas je profiel af en toe aan als deze door de waarheid achterhaald wordt. Op die manier kun je met een gerust hart een date aangaan, en verminder je de kans dat je jouw date tegenvalt heel sterk.

Zie ook: Meer tips dating

Onderwerpen
Eerlijkheid bij dating, liegen date, leugens datingsite.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.