Zo herken je fake dating sites


Online dating, en dan met name online seksdating, is een handel waarin veel geld mee verdient kan worden. Helaas heeft dat als gevolg dat er ook datingsites zijn die dat geld op een oneerlijke manier binnen proberen te harken. Dat doen ze door met list en bedrog hun gebruikers tot betalen te verleiden. Hoe herken je deze fake dating sites?

Neppprofielen op een dating site

Zelfs op de meest eerlijke datingsites kan het voorkomen dat je nepprofielen tegenkomt. Deze profielen zijn dan aangemaakt door grappenmakers of door mannen of vrouwen die zich als iemand anders voordoen om spannende berichtjes te krijgen en ondeugende chats te voeren.

Een goede datingsite is heel alert op deze fakers (nep profielen) en verwijdert de profielen, maar soms zijn deze valse profielen lastig van echt te onderscheiden en daardoor moeilijk op te sporen. Deze fake profielen kunnen er dus wel eens tussendoor glippen, ook bij een eerlijke datingsite die goed op valse profielen jaagt.

>>> TIP: Zoek je een datingsite voor sekscontact die betrouwbaar is? Kijk dan bij de Top Tien Erotische Datingsites.

Fake datingsites

Soms zijn het echter niet de gebruikers die de fake profielen aanmaken, maar verdient de datingsite grotendeels zijn geld door zelf de website te vervuilen met valse profielen en hier geld mee te verdienen.

Dat doen deze oneerlijke datingsites meestal door het berichtenverkeer op de datingsite betaald te maken. Je moet dan betalen per bericht dat je verstuurt (meestal in de vorm van credits die je moet kopen), en de fakers zorgen er wel voor dat je veel berichten gaat sturen zonder dat het ooit tot een date komt.

Hoe herken je een fake datingsite? Hieronder wat kenmerken

  • Meestal sluit je geen abonnement af, maar koop je credits die je dan gebruikt voor het verzenden van berichten. Je betaalt dus indirect voor ieder berichtje dat je verstuurt. Hoe meer berichten je stuurt, hoe meer de datingsite aan je verdient. Niet iedere datingsite die met credits werkt is fake, maar bij sites die met credits werken moet je wel extra alert zijn.
     
  • In hun algemene voorwaarden moeten deze datingsites conform de wet vermelden dat ze ook verzonnen profielen gebruiken, want anders maken ze zich schuldig aan bedrog. Maar dat doen oneerlijke datingsites liever niet al te duidelijk. De fake dating sites schrijven in hun algemene voorwaarden daarom vaak dat de profielen gebruiken die entertainment tot doel hebben. Ook wordt er wel eens gesproken over virtuele profielen. Zoek op deze termen in de algemene voorwaarden van een dating site die je niet vertrouwd. Kom je deze teksten tegen? Dan kun je beter een andere datingsite gebruiken.
     
  • Ook verraadt de dating site zich vaak door de uitstraling. De vrouwen (of beter gezegd fotomodellen) op de datingsite zijn te mooi en te gewillig om waar te te zijn. En je weet het, wat te mooi is om waar te zijn is meestal niet waar,
     
  • Als je net een profiel aangemaakt hebt, nog zonder tekst en zonder foto, en je wordt al benaderd door bloedmooie vrouwen die jou als hun droompartner zien, dan moet je je ook maar eens achter je oren krabben. Misschien klopt er dan ook iets niet.

Gebruik de bovenaan genoemde aanbevolen datingssites op deze website voor eerlijke datingsites zodat je de minste kans hebt om fakers tegen te komen.


Samenvatting:
Met name bij de dating sites gericht op seksdating zijn er dating sites actief die valse profielen gebruiken om deelnemers tot betalen te verleiden. Hierboven kun je lezen hoe je deze fake dating sites kunt herkennen. Ook op eerlijke datingsites kun je fake profielen tegenkomen die langs controles geglipt zijn. Bij fake dating herkennen vind je alle informatie over dit onderwerp.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.