Date in Limburg

Heb je een date in Limburg. Maar weet je nog niet wat je met je date gaat doen? Hier wat leuke tips voor dating in Limburg.


In Limburg is veel te doen met een date. Limburg heeft mooie sfeervolle steden en een mooie natuur.


Wij geven hier tips voor wat je samen met je date kan gaan doen of gaan ontdekken. Heb je nog geen date? En ben je op zoek naar een leuke man of vrouw in Limburg? Schrijf je dan in bij één of meer van de aanbevolen datingsites.


Date in Maastricht

Het Zuid Limburgse Maastricht is een stad waar je met je date wel een hele dag op een ontspannen manier kunt doorbrengen. Geniet samen van een koffie met Limburgse vlaai op het Vrijthof, maar bezoek ook Wyck, de stadswijk die zich aan beide kanten van de Maas bevindt verbonden door de Hoge Brug. Wyck wordt de gezelligste wijk van Maastricht genoemd, met leuke winkeltjes en barretjes.

En maak samen een stadswandeling en bezoek de oude stadsmuren en de Bisschopsmolen, een werkende watermolen midden in het centrum. Het oude Maastricht is met als zijn kerken, oude muren en basiliek een romantische ontmoetingsplek, ideaal voor een eerste kus.

Date in Valkenburg

We blijven nog even in Zuid-Limburg. Want Valkenburg is natuurlijk een prachtlokatie voor een eerste date. In Valkenburg wemelt het van de leuke bars en restaurants. En er valt heel veel te zien en te bezoeken. De kasteel ruine bijvoorbeeld, die zich on-Nederlands boven de stad verheft. Of ga ondergronds in de grotten of de steenkolenmijn.

Durf je het aan met je date het sauna en wellness resort Thermae 2000 te bezoeken? Of ga samen een avond naar het casino.

Date in Vaals (Drielandenpunt)

Wil je samen op jullie eerste date meteen drie landen bezoeken? Breng dan een bezoek aan het drielandenpunt in Vaals. Een speeddate is daar voldoende voor een bezoek aan drie landen. Bovendien is het prachtig wandelen rond het drielandenpunt. Het is een leuke locatie voor een date met iemand uit België of Duitsland.

Date in Thorn

Zoek het het wat noordelijker in  Limburg? Denk dan eens aan Thorn, in midden Limburg tegen de Belgische grens. Thorn wordt het witte stadje genoemd, en dat is niet voor niets. Het oude centrum is geheel wit. Dit centrum bestaat uit witte woningen en gebouwen verbonden door wegentjes met Maaskeien.

Thor ontstond ooit als klooster voor adellijke dames. Waar ooit het klooster was is nu de  Sint-Michaëlkerk. Het is heerlijk om met je date door het  beschermd stadsgezicht te wandelen en te genieten van de unieke sfeer. Niet voor niets is Thorn zeer geliefd bij kunstenaars.

Wandelen en fietsen met je date

Terug naar Zuid-Limburg. Een fantastisch gebied voor het maken van lange wandelingen met je date. Zuid-Limburg bevat een prachtige natuur, veel heuvels en on-Nederlandse uitzichten. Fietsen met je date kan ook, maar huur dan elektrische fietsen, of jullie moeten beide erg sportief zijn.

Skiën met je date

Om te skiën met je date kun je gewoon in Nederland blijven. Maar wel indoor in Landgraaf. Het is de langste indoor-piste van Nederland. Lekker sportief bezig zijn en daarna gezellig verder kennismaken in de aprez skibar.

Ook in Landgraaf liggen de Wereldtuinen Mondo Verde. Een 25 hectare groot themapark met vele tuinen, beelden, watervallen en vogels.


Met je date naar de dierentuin

In Kerkrade heb je GaiaZOO. Ideaal voor een date met een dierenliefhebber. GaiaZoo mag dan minder bekend zijn dan Artis, Blijdorp en Burgers Zoo, deze dierentuin is de laatste jaren onderscheiden met vele awards zoals het Leukste Uitje van Nederland (ANWB), de Zoo Award, de Zoosite Award en het Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid. In GaiaZOO reis je in met je date in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten.


Date bij de Romeinen in Heerlen

Waar nu Heerlen ligt lag ooit de Romeinse stad Coriovallum. Een restant hiervan zijn de thermen, een Romeins badhuis waarvan de indrukwekkende restanten nog te bezoeken zijn. In het bijbehorende museum vind je veel Romeinse gebruiksvoorwerpen. Voor een educatieve first date!

Date op kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Nederland. Speel ridder en jonkvrouw of doe een workshop schermen, parfum maken of boogschieten. Er is zelfs een workshop roofvogels.

Onderwerpen:
Date limburg, dating, maastricht, valkenburg, kerkrade, heerlen, daten.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.