Drie soorten datingsites


De ene datingsite is de andere niet. En niet iedereen schrijft zich om dezelfde reden voor een datingsite in. Eerder keken we naar datingsites voor verschillende doelgroepen, dit keer naar datingsites voor verschillende doelen.


Datingsites voor liefde

De meeste bekende datingsites zijn gericht op liefde en relatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan datingsites als Relatieplanet en Lexa. Kijk bij de beste datingsites voor liefde en relatie voor de beste van deze op de liefde gerichte datingsites.

Al in 2013 vond volgens het Centraal Bureau had 13% van de mensen die ging samenwonen zijn of haar partner via internet gevonden. En dit aantal stijgt sterk, vooral omdat de populaire datingapps daarna pas kwamen. Overigens komen al niet deze internetrelaties via datingsites en datingapps tot stand. Ook forums en sociale media zijn lovemakers.

Datingsites voor seks

Een ander doel dat mannen en vrouwen nastreven om zich voor een datingsite in te schrijven is het maken van één of meerdere sekscontacten. Dat kan een eenmalig sekscontact zijn (een one night stand), maar ook een seksrelatie voor langere tijd. De mannen en vrouwen die met dit doel daten hoeven niet persé single te zijn, en er zijn ook stelletjes die zich met dit doel samen actief zijn op een datingsite.

Voor seksdating via internet wordt er gebruik gemaakt van zowel websites als apps. De apps, zoals Tinder, worden vaak meer voor de fun gebruikt dan om echt naar een date te zoeken. De gebruikers vinden het leuk om te swipen en te keuren, en/of toetsen hun "marktwaarde" via de datingapps. De gebruikers op erotische datingsites zijn vaak meer uit op een echte date. Kijk op de beste datingsites voor seksdating voor de beste datingsites op dit gebied.

Datingsites voor vriendschap

Maar er zijn ook mensen die contact zoeken omdat ze eenzaam zijn, of een leuk iemand zoeken om samen activiteiten mee te ondernemen. Seks of een relatie zijn daarbij niet aan de orde. Het hoeft ook helemaal niet iemand van het andere geslacht te zijn. Men zoekt bijvoorbeeld iemand met gelijke interesses voor museumbezoek of iemand uit de buurt om samen mee te gaan fietsen of hardlopen. Kijk bij de beste datingsites voor vriendschap voor meer informatie over deze datingsites.

(C) Content=King

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.