Wat is casual dating?

Je kunt om verschillende redenen gaan daten. Veel mensen hopen via dating de liefde van hun leven te ontmoeten, maar er zijn ook veel mensen die een date meer als een pleziertje zien. Een leuk contact voor één keer, of voor af en toe als beide partijen daar zin in hebben. Deze vrijblijvende manier van daten, zonder verplichtingen en beloftes wordt casual dating genoemd.

wat is casual dating?

Wij kijken hier naar de beste datingsites voor casual dating, en naar de mannen en vrouwen die aan casual dating doen.


De beste casual datingsites

Misschien lees je dit artikel omdat je zelf op zoek bent naar een casual date. Laten we daarom eerst kijken naar de beste datingsites voor casual dating (overzicht). De datingsites die je in dit overzicht vindt zijn helemaal gericht op vrijblijvende afspraakjes, vaak met seks als belangrijk doel. Er zijn casual datingsites voor singles en voor mannen en vrouwen die al een relatie hebben.

Beide soorten casual dating sites vind je in het overzicht met beste casual dating sites.

Happy singles en mensen die genoeg hebben van een relatie

Een groot deel van de personen die aan casual dating doen zijn single. Bijvoorbeeld happy singles die helemaal geen relatie en verplichtingen willen, of mannen en vrouwen die net uit een scheiding komen en nu van het leven en hun vrijheid genieten.

Casual dating voor mannen en vrouwen met een relatie

Maar er zijn ook veel mannen en vrouwen die al een relatie hebben maar die toch een afspraakje buiten de deur zoeken. Bijvoorbeeld omdat hun relatie hen niet meer bevredigd, of omdat ze behoeftes hebben die ze thuis niet kunnen bevredigen.

Bij een datingsite voor mensen met een relatie wordt meestal in eerste instantie gedacht aan de casual datingsite Second Love. In Nederland is Second Love met afstand de meest bekende dating site voor mannen en vrouwen met een relatie. Maar er zijn meer goede datingsites voor vreemdgaan, ook dating sites die al veel langer bestaan dan Second Love. Omdat dit soort datingsites niet gericht zijn op het aangaan van een relatie zijn het de ultieme casual dating sites.

Casual dating voor stellen

Een andere categorie datingsites die helemaal gericht zijn op casual dating zijn de datingsites waar stellen met elkaar in contact komen. Hoewel deze stellen, vaak swingers genoemd, vaak ook op zoek zijn naar een (erotische) vriendschap met een ander stel is deze manier van daten natuurlijk zeer vrijblijvend en zonder verplichtingen. En een relatie hebben deze personen al.

Dat vrijblijvende geldt ook als de stellen niet op zoek zijn naar een date met een ander stel maar met een single man of vrouw. Ook dat komt veel voor op casual datingsites. Bij casual dating draait alles immers om spanning en het opdoen van nieuwe ervaringen maakt daar vaak deel van uit.

Gewenste dates om te experimenteren met bi seksualiteit, SM, partnerruil en andere spannende erotische ervaringen kom je daarom vaak tegen op casual dating sites.


One night stand of regelmatig contact

Casual dating is vrijblijvend en zonder verplichtingen. Het aangaan van een vaste relatie is geen doel, hoewel dat er in de praktijk uiteindelijk wel van komen. Maar ook een vrijblijvend contact is niet perse een eenmalig contact.

Bevalt zo'n casual date, waarom zou je er dan geen vervolg aan geven? Kom je regelmatig bij elkaar terug dan spreekt men over friends with benefits, en een man die regelmatig met een stel afspreekt wordt ook wel huisvriend genoemd. Maar ook dit soort contacten zijn altijd vrijblijvend, en vrouwen, mannen en stellen kunnen er zo gerust meer casual vriendinnen en vrienden op na houden.

Kijk op de bovenstaande casual datingsites (met gratis inschrijving) om te zien waar al deze casual daters naar op zoek zijn.

Zie ook: casual dating tips


Onderwerpen:
Casual dating staat voor vrijblijvende dates. Vaak zijn deze casual dates seksdates, of hebben ze de bedoeling om zo te eindigen. Hier informatie over casual dating en de beste site om een casual date te vinden.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.