Happn: Daten binnen 250 meter

Ken je Happn al? Happn is momenteel in Nederland na Tinder de meest gebruikte datingapp. Meer dan een half miljoen Nederlanders hebben zich al bij Happn aangemeld.


Happn lijkt in de basis erg op Tinder, maar er is een enorm verschil. Met Happn ontmoet je alleen personen die zich binnen de 250 meter bevinden.


Dat maakt Happn populair in een uitgaanscentrum op een drukke zaterdagavond. Maar absoluut niet geschikt als je je in een rustig gebied bevindt.


Minpunten van Happn

Andere nadelen van Happn zijn dat een registratie alleen mogelijk via een Facebook account.  Daarbij komt ook nog dat Happn volgens Forbrukerradet (de Consumentenbond van Noorwegen) data doorstuurt naar een bureau gespecialiseerd in mobiele martketing. Hoezo privacy?

En voor een man heeft Happn het grote nadeel dat deze maar 10 hartjes aan leuke dames kan uitdelen, en ze zo laten weten dat ze in de smaak valt. Daarna kosten hartjes geld. Dames kunnen wel onbeperkt flirten.


Pluspunten van Happn

Maar Happn heeft natuurlijk ook zijn goede kanten. Zo is Happn bijvoorbeeld een datingapp die je alleen in contact brengt met mensen die letterlijk bereikbaar zijn. Als je een match hebt (een crush heet dat in Happn), dus als je met andere woorden elkaar leuk vindt, kun je meteen aan het daten slaan. De betreffende persoon is immers vlak bij je. Je kunt dus op een feestje ter plekke naar een leuke date op zoek gaan. Je kunt meteen uitzoeken of er iemand is waarmee je een eerste wederzijdse klik hebt voor je met elkaar in gesprek gaat. Dat verhoogt natuurlijk je kansen op zo'n avond.

Ook leuk is dat Happn aangeeft hoe vaak je met iemand het pad kruist (of eigenlijk, hoe vaak  je binnen 250 meter van elkaar zijn geweest). Dat kan je na enige aarzeling over de streep trekken om met iemand contact te zoeken.

Al met al vinden we Happn niet de beste datingapp, maar wel een heel leuke toevoeging en het proberen waard.

Zie ook: 

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.