Happn: Daten binnen 250 meter

Ken je Happn app al? Happn is momenteel in Nederland na Tinder de meest gebruikte datingapp. Happn heeft zo'n 100 miljoen gebruikers over de hele wereld, waaronder heel veel gebruikers in Nederland.

Happn dating app


Happn lijkt in de basis erg op Tinder, maar er is een enorm verschil. Met Happn ontmoet je alleen personen die zich binnen de 250 meter bevinden.


Dat maakt Happn populair in een uitgaanscentrum op een drukke zaterdagavond. Maar absoluut niet geschikt als je je in een rustig gebied bevindt of als je een serieuze relatie zoekt en daarbij verder wil kijken dan die 250 meter. Happn is dus erg gericht op een snelle date.

Overigens wordt die 250 meter soms wel aangepast als er heel veel Happn gebruikers in de buurt zijn (dan wordt het bereik minder) of als het heel rustig met Happn gebruikers is (dan wordt het bereik uitgebreid).Minpunten van Happn

Voor serieus daten is Happn dus minder geschikt dan voor het vinden van een leuke match tijdens een avondje stappen. Ook is de privacy van een dating app als Happn natuurlijk verre van optimaal. Iedereen die in je directe omgeving rondloopt kan je profiel zien en zien dat je een date zoekt. Stiekem daten is er bij Happn niet bij. Daarvoor kun je beter een datingsite gebruiken omdat je dan in een besloten omgeving date, maar dan mis je natuurlijk wel weer de mogelijkheid van het supersnel vinden van een date die de Happn dating app biedt.

Ook worden de beperkingen van de gratis Happn app vaak als nadeel genoemd. Voor het echt succesvol gebruiken van de Happn dating app heb je een betaald abonnement op Happn nodig (Happn Premium).

Bij Happn Premium heb je geen beperkt aantal likes en geen beperkt aantal te versturen berichten zoals bij de gratis Happn. Ook is bij Happn Premium je profiel beter zichtbaar, zodat je vaker gevonden wordt en je kan meer profielen bekijken dan bij de gratis Happn app. Ook kan je bij Happn Premium onzichtbaar gluren naar profielen. 


Pluspunten van Happn

Maar Happn heeft natuurlijk ook zijn goede kanten. Ten eerste het gemak waarmee je heel snel een dat kunt vinden die op dat moment vlak bij je in de buurt is. Happn is een datingapp die je alleen in contact brengt met mensen die letterlijk bereikbaar zijn. 

Als je een match hebt (een crush heet dat in Happn), dus als je met andere woorden elkaar leuk vindt, kun je meteen aan het daten slaan. De betreffende persoon is immers vlak bij je. Je kunt dus op een feestje ter plekke naar een leuke date op zoek gaan. Je kunt meteen uitzoeken of er iemand is waarmee je een eerste wederzijdse klik hebt voor je met elkaar in gesprek gaat. Dat verhoogt natuurlijk je kansen op zo'n avond.

Ook leuk is dat Happn aangeeft hoe vaak je met iemand het pad kruist (of eigenlijk, hoe vaak  je binnen 250 meter van elkaar zijn geweest). Dat kan je na enige aarzeling over de streep trekken om met iemand contact te zoeken.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat anderen je via Happn ongewenst berichtjes gaan sturen. Dat kan in de Happn dating app namelijk alleen als er sprake is van een match (crush). Alleen als beide personen aangeven dat ze elkaar leuk vinden kan er contact gemaakt worden.

Happn op de PC

Happn is in de eerste plaats een app (voor Android en iOS) maar je kan Happn ook op een PC of laptop gebruiken. Dat kan via Happn Web, de browser versie van Happn. Door de opzet van Happn (daten op zeer korte afstand) is Happn echter vooral op de telefoon effectief.


Zie ook: 

Onderwerp:
Happn is een dating app die helemaal gericht is op het snel daten met iemand die zich op dat moment in je directe omgeving bevindt. Dat maakt Happn tot een goede dating app tijdens een avondje uit. Je hebt een beperkte gratis Happn app en het betaalde Happn Premium met meer mogelijkheden. Via Happn Web kun je Happn ook op je computer (PC of laptop) gebruiken.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Leuk bedacht, maar werkt in de praktijk niet. Ik heb slechts enkele malen een andere gebruiker binnen mijn bereik gehad en dat waren dan mannen (meest medelanders). Niet mijn doelgroep hahaha. Toen maar weer Happn opgezegd.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.