Hot or Not. Hoe lig jij in de markt?

Is Hot or Not een datingapp? Officieel wel. In de praktijk is het echter meer een swipe-app. Een appje waarmee je door te swipen aangeeft of je mensen aantrekkelijk vindt of niet.


Wat dat betreft zegt de naam het al. In een ver verleden, voor smartphones en apps, was er al een website met die naam waar je al mensen op hun foto kon beoordelen: Hot or not!


Kijken, kijken, weinig daten

De datingapp Hot or Not is niet veel anders. Het verschil met die prehistorische website is dat er nu ook gechat en gedate kan worden als mensen elkaar leuk vinden, maar het nadeel wat Tinder ook heeft, kijken kijken niet daten, is bij de Hot or Not app nog sterker.

Dat hadden de makers (van de datingapp Badoo) waarschijnlijk ook wel zo gepland, want waarom zouden ze anders en tweede datingapp in de markt zetten met deze naam.

Inschrijven voor een HotorNot account kan via Facebook, je hoeft dan weinig meer in te voeren maar je deelt wel meteen het eerste (grote) deel van je privacy in. Vervolgens kun je de Facebook vrienden aan de app-contacten toevoegen, maar het gaat natuurlijk vooral om nieuwe mensen.

Handig is dat je kunt aangeven of je open staat voor een date, of dat je alleen wil chatten. Dat voorkomt veel teleurstelling bij geïnteresseerde vrouwen of mannen als je helemaal niet op det dating-pad bent.


Ook via een website

Het keuren (en afkeuren) kan met de app op je smartphone, maar ook via de Hot or Not website. Het keuren gaat op de manier die je kent van zo'n beetje alle datingapps waaronder Tinder en Badoo. Je keurt goed, je keurt af en als er een wederzijdse match is kun je chatten.

Handig is de functie Leden in de Buurt waarmee je kunt zien wie er online en in de nabijheid is. Dit is dus voor de mensen die echt uit zijn op een date.

Pluspunten en minpunten
Het pluspunt van de Hot or Not datingapp is de laagdrempeligheid, de de buurt-functie is handig om een snelle date te scoren. Een nadeel is ook de laagdrempeligheid. Lang niet iedereen die op Hot or Not staat is in voor een echte date.

Als gratis gebruiker kun je best veel op Hot or Not. Maar betalen is best interessant omdat je dan "superkrachten" krijgt. Je kunt dan bijvoorbeeld ongezien spieken wie jou leuk vindt. Ook kun je met superkrachten een like of unline ongedaan maken, en zo zijn er nog veel meer handige betaalde functies.

Zie ook: 

Een reactie posten

0 Reacties