Paiq: Dating app die chatten centraal stelt

Paiq is een dating app die compleet anders is dan andere dating apps. Chatten staat centraal en iemands foto wordt pas gedurende het chatten zichtbaar.


Paiq is een Nederlandse dating app, die vooral onder studenten en andere  jongeren populair is. De meeste dating apps lijken erg op elkaar (lees: lijken op Tinder), maar Paiq heeft een heel eigen opzet.

Dat zorgt er voor dat je via Paiq meer kan bereiken dan wat heen en weer swipen zoals bij veel andere dating apps.

Minder op uiterlijk gerichte dating

Bij Paiq vul je een vragenlijst in, die de basis vormt voor de matches die je krijgt. Deze matches zijn dus niet op het uiterlijk gericht. 

Ook de foto's die je van je matches te zien krijgt zijn in het begin nog niet echt bepalend. Deze zijn namelijk in het begin nog heel erg vaag. 

Pas als je met iemand aan het chatten bent, wordt de foto langzamerhand duidelijker. Op deze manier is bij Paiq het uiterlijk van iemand niet alles bepalend zoals bij andere dating apps.

Geen gedraal

Ook tref je bij Paiq geen lange profielteksten aan. In tegendeel. De vragenlijst bepaalt je matches (vul deze dus zorgvuldig in!) en verder is het de bedoeling dat je elkaar tijdens de chat leert kennen.

Het is bij Paiq niet mogelijk om door hele bestand te neuzen. Je kunt alleen in contact komen met mensen waarmee je een match hebt, en om meer te weten te komen zal je moeten chatten. Je wordt hier dus een beetje toe gedwongen, maar dat maakt deze datingapp juist heel effectief.

En om het chatten (extra) leuk te maken heeft Paiq leuke spelletjes en quizzen beschikbaar die het chatten makkelijker maken.

Dit alles maakt Paiq tot een originele dating app, die ook nog eens heel functioneel is.

Zie ook: Onderwerp:
Hier vind je informatie over Paiq, een Nederlandse dating app die sterk afwijkt van wat we van dating apps gewend zijn. Je komt in contact met een vrouw of man die bij je past (match) maar pas gedurende het chatten kom je in Paiq te weten hoe deze persoon er uit ziet.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.