Wat is speeddating?


We leven in een snelle tijd. Alles moet snel, en dat is met daten niet anders. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het snelle swipen bij dating apps. Ook speeddating is een snelle manier dan daten. Letterlijk! Wat is speeddating en hoe gaat een speeddate in zijn werk? Hier lees je het.


Speeddating sessies worden vaak in zaaltjes of horeca-gelegenheden georganiseerd. De preciese uitvoering kan verschillen maar het basis-principe is hetzelfde . Hieronder beschrijven we het basis principe van speeddating.

Speeddating wordt ook wel fastdating of sneldaten genoemd. Allemaal benamingen die de lading dekken want je krijgt slechts enkele minuten de tijd om iemand te leren kennen.

Zo werkt speeddating

Bij speeddating hebben de vrouwen elk een eigen tafeltje, en de mannen rouleren langs deze tafels. Beide hebben telkens een paar minuten de tijd om een gesprek te voeren. Daarna klinkt er een signaal en gaan de heren door naar het volgende tafeltje. Zo leren de mannen en vrouwen in een korte tijd meer dan tien mensen kennen (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Zowel de man als de vrouw krijgt aan het begin van de avond een matchkaart. Dit is een lijstje met hun gesprekspartners waarop ze via een JA of NEE aangeven of meer contact met die persoon zouden willen.

Vult zowel de vrouw als de man een JA in, dan is er sprake van een match. In dat geval krijgen de deelnemers elkaars contactgegevens, zoals een telefoonnummer en/of een mailadres. Het is aan de potentiƫle partners om het contact zelf uit te bouwen, en bijvoorbeeld ergens af te spreken om langer dan een paar minuten met elkaar te praten.

Tips speeddating

Je hebt bij een speeddate maar een paar minuten de tijd om een beeld van iemand te krijgen. Verzin daarom wat vragen die je daarbij helpen. Verspil niet te veel tijd aan algemene informatie over waar de ander woont of waar hij of zij werkt maar vraag bijvoorbeeld naar de favoriete tijdsbesteding, het favoriete vakantieland, de dromen voor de toekomst en naar hetgeen de ander blij en gelukkig maakt. Bij dit soort vragen gaat het gesprek al snel de diepte in en loop je niet snel vast op een dood spoor.

Zie ook


(C) Content=King

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.