Mosting, erger dan ghosting


Ghosting ken je misschien (en helaas) wel. Van ghosting is er sprake als je met iemand contact hebt, via een datingsite of datingapp, en deze persoon laat van het ene moment niets meer van zich horen. Alsof hij of zij van de aardbodem is verdwenen, een geest (ghost) is geworden. Vaak gebeurt dit nadat jullie al een paar dates hebben gehad en alles in kannen en kruiken lijkt.

Pijnlijk. Maar het kan nog erger. In Amerika is er een datingtrend merkbaar die mosting wordt genoemd. en Amerikaanse datingtrends komen vaak ook deze kant op.

Wat is mosting?

Mosting is de overtreffende trap van ghosting. Zou je de ghoster nog een lompe boer (m/v) kunnen noemen, de moster is meer het type sadist. De moster geeft je nog meer de indruk dat je de ware bent. De moster maakt plannen voor verloving, verhuizen, kinderen, trouwen, de verre toekomst. Kortom deze  man of vrouw is stapelverliefd op je en sleept je daar in mee.

Maar dan... Dan laat de moster ineens helemaal niets meer van zich horen.

Waarom mosting?

De reden voor dit nare gedrag kan heel divers zijn. Vaak is het een truc om iemand snel en gewillig in bed te krijgen. Soms ook probeert de moster financieel voordeel te halen. En soms ook kikt hij of zij er gewoon op om iemand stapelverliefd op zich te maken, ook al is dat niet wederzijds.

Maar soms ook is bindingsangst de reden dat iemand ineens virtueel sigaretten gaat kopen en nooit terug komt.

Ervaring met mosting of ghosting?

Heb je ervaring met mosting of ghosting? In de reacties hieronder wil je dat misschien met ons delen.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.