Online flirten, niet daten


De naam datingsite zegt het al. Datingsites en datingapps zijn in de eerste instantie bedoeld om een contact tussen twee mensen tot stand te brengen met als einddoel een date, een echte ontmoeting. Maar iedereen die al wat langer een datingsite gebruikt zal gemerkt hebben dat heel veel gebruikers van datingsites en datingapps niet veel verder komen dan flirten. is dat erg?


Veel mannen en vrouwen die een datingsite of datingapp gebruiken hebben al een relatie, of zoeken geen relatie of afspraakje. Wat ze dan wel vaak zoeken is een spannende maar veilige online flirt, een uitdagende conversatie of gewoon bevrediging van hun nieuwsgierigheid.

Zolang je maar niet de indruk wekt echt te willen daten terwijl je het alleen om online flirten gaat is daar niets op tegen.

Vooral op datingapps als Tinder zijn mannen en vrouwen die echt een ontmoeting willen zelfdzaam. Op datingsites zijn de deelnemers over het algemeen wat serieuzer, maar ook hier kom je veel mensen tegen die slechts uit zijn op een online flirt.

Spanning

De reden om online te flirten kan het zoeken naar spanning zijn. Online kun je ondeugende en uitdagende gesprekken voeren die je face to face nooit zou voeren. Zeker niet met een compleet vreemde. Vooral seksueel getinte datingsites worden veel gebruikt om spannende opwindende gesprekken te voeren.

Aandacht en bevestiging

Andere redenen voor online flirten zijn bevestiging en aandacht. Bij bevestiging willen vrouwen en mannen graag horen dat ze nog aantrekkelijk en gewild zijn. Er worden foto's uitgewisseld en opgetogen en verliefde reacties worden graag in ontvangst genomen.

Aandacht wordt vaak gevraagd door mannen en vrouwen die te kampen hebben met een leven dat niet zo (spannend) meer is. Vaak staat de opwinding in het huwelijk van deze mensen op een wat laag pitje en willen ze weer horen dat ze aantrekkelijk zijn. Aandacht en bevestiging liggen dicht bij elkaar.

Sommige mensen beschouwen online flirten door mannen en vrouwen met een relatie als een manier van vreemdgaan, maar grappig genoeg profiteert de relatie er juist vaak van als bij één van de partners via online flirts de passie weer los komt.

Maar opgepast

Maar bij online flirten door mensen met een relatie is er wel één gevaar, en dat is dat het uiteindelijk toch verder gaat dan flirten. Ook al ben je niet van plan iemand echt te ontmoeten na een online flirt, de aantrekkingskracht kan wel eens heel groot zijn.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2018. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.