Gratis dating of een abonnement op een datingsite?

Voor een goede datingsite kun je je gratis inschrijven, en dan kun je de dating site zonder betalen goed bekijken en uitproberen. Maar is het daarna de moeite waard een betaald abonnement te nemen?


De meeste mensen die zich voor het eerst voor een dating site willen inschrijven gaan op zoek naar een volledig gratis dating site. Maar tijdens het gebruik van de dating site merk je dan meestal dat er aan gratis dating ook nadelen kleven. Wat zijn deze nadelen? Wat biedt gratis dating? En wat biedt een abonnement bij een datingsite aan extra mogelijkheden? Daarop gaan we hier verder in.

Betalen voor een datingsite is niet echt nodig, maar toch ook weer wel. De meeste datingsites hanteren het principe dat je gratis hun site mag proberen, maar om serieus met potentiële dates in aanraking te komen heb je hun betaalde extra's toch vaak wel nodig.

Gratis dating sites en dating apps zijn minder serieus

Het grootste voordeel van een gratis dating site of een gratis dating app is de laagdrempeligheid om je gratis in te schrijven. Zonder dat het je een cent kost kun je van start gaan met online dating. Je inschrijven, wat gegevens over jezelf en je gewenste date invullen en gaan met die banaan!

Aan de ene kant is het plezierig dat veel personen zich zo makkelijk even op een dating site inschrijven. Er zijn immers heel veel leuke vrouwen en mannen beschikbaar op zo'n gratis dating site, en veel leuke vrouwen en mannen betekent meer kans op een goede match. 

Lees hier de datingsite reviews. Daarin kun je lezen wat de (gratis) mogelijkheden van de beste datingsites zijn.


Aan de andere kant zorgt deze laagdrempeligheid er echter ook voor dat mannen en vrouwen zich impulsief op de gratis dating site inschrijven zonder dat ze echt op zoek zijn naar een date, maar dit gewoon voor de lol doen.

Goede voorbeelden hiervan zijn de bekende dating app Tinder en de gratis dating site Knuz. Deze dating platforms hebben enorm veel gebruikers, maar het aantal mensen dat echt voor dating open staat valt erg tegen. De meeste mensen gebruiken dit soort gratis datingsites en gratis dating apps om een beetje te spelen, te gluren (te lurken) en om te zien hoe ze zelf in de markt liggen.

Gratis dating sites en dating apps werken misbruik in de hand

Als je makkelijk en gratis een profiel kunt aanmaken is het erg verleidelijk om het bij dit profiel niet al te nauw met de waarheid te nemen. Dat kan variëren van een klein leugentje (jezelf 10 jaar jonger maken) tot iets meer misleiding (je als single voordoen terwijl je getrouwd bent) tot complete valse profielen (een man wordt een vrouw). 

Meestal is dit misleidend maar onschuldig, bijvoorbeeld als spelletje, uit nieuwsgierigheid of uit verveling, maar er kunnen ook valse profielen aangemaakt worden om mensen echt op te lichten of te chanteren.

Gratis dating is niet altijd gratis

Een dating site runnen kost best veel geld, en daarbij wil een bedrijf achter een professionele datingsite of datingapp ook geld verdienen. Er moet dus geld verdiend worden, ook al is gebruik van de datingsite gratis.

Reclame moet dan meestal de oplossing zijn. Maar datingsites kunnen zich niet volledig met reclame kunnen financieren. 

Neem bijvoorbeeld het bovengenoemde Knuz. Deze datingsite presenteert zich als 100% gratis, maar als je prominent in de zoekresultaten en zoeklijsten wilt staan zal je toch in credits moeten investeren. Inschrijven en meedoen is dan dus inderdaad gratis, maar om resultaat uit je inschrijving op de datingsite te halen zal je uiteindelijk toch wel moeten betalen.

Veel gratis dating sites hanteren deze techniek. Ze profileren zich als datingsite met gratis inschrijving, maar zelf contact maken is met een gratis abonnement lastig en in soms zelfs onmogelijk. Je bent afhankelijk van betalende abonnees die je benaderen. Hoe ver de mogelijkheden van een gratis dating abonnement gaan verschilt sterk per datingsite.

Kijk in de top 10 datingsites voor de 10 beste datingsites die je gratis kunt proberen.

Gratis inschrijving is geen gratis gebruik

Voor bijna alle datingsites geldt dat je je er gratis kunt inschrijven en vervolgens een profiel kunt aanmaken, door het aanbod aan vrouwen en mannen kunt scrollen en profielen kunt bekijken. Maar wat er vervolgens mogelijk is verschilt sterk bij deze sites. Soms kun je contact zoeken via knipoogjes, maar vaak moet je als gratis abonnee wachten tot er een betalende abonnee contact zoekt. En soms is het zelfs dan niet mogelijk om te reageren tot je tot betaling overgaat.

Gratis datingsite proberen

Zie een gratis dating site inschrijving vooral als een goede manier van een datingsite uitproberen.

Dat gratis inschrijven voor een datingsite is bijzonder handig. Je kunt na een korte aanmeldingsprocedure precies zien wat voor vlees je op de datingsite in de kuip hebt. 

Bijvoorbeeld: hoeveel abonnees zijn er? Hoe is de verhouding tussen mannen en vrouwen? Wat is het niveau van de deelnemers? Wat zijn de mogelijkheden van de datingsite? Hoe is het gesteld met de sfeer? Kun je goed op een gerichte manier naar een juiste date zoeken?

Dat zijn allemaal vragen waarop je heel snel antwoord krijgt als je je gratis voor een datingsite inschrijft.

Probeer er (gratis) gewoon eerst een paar uit

Betekent dat je dan op iedere datingsite meteen een betaald abonnement moet nemen? Nee, dat zouden we niet doen. Deze datingsites bieden niet voor niets de gratis mogelijkheid om te proberen aan. Gebruik deze mogelijkheid dan ook, profiteer er van, al was het maar om te voorkomen dat je er achteraf gezien achter komt dat je bij de verkeerde datingsite een betaald abonnement hebt genomen.

Daarom is het goed dat je de meeste datingsites van tevoren al kan bekijken en dat je ze zo kan goedkeuren of afkeuren. Op deze manier kun je jezelf eerst voor meerdere datingsites inschrijven en alleen bij de site die je het best bevalt een betaald abonnement nemen. Dat scheelt veel geld en dat scheelt teleurstellingen.

Een betaald abonnement voor echte dating

Over het algemeen kun je wel stellen dat je als je serieus wilt daten een betaald abonnement nodig hebt.

Tip: Schrijf je eerst gratis in voor de dating sites die je wel wat lijken. Bekijk welke datingsites je bevallen, qua mogelijkheden, qua publiek en qua sfeer. Kijk dan wat het kost en probeer daarna bij de beste datingsite eens een betaald abonnement uit.

Je zal merken dat een betaald abonnement je niet alleen veel meer mogelijkheden geeft, maar ook een grote voorsprong ten opzichte van gratis abonnees. Als betalende abonnee kun je vaak makkelijk met andere gebruikers in contact komen. Niet alleen kun jij ze (veel makkelijker) benaderen, ook kunnen ze (bij de meeste sites) op jouw berichten antwoorden en niet op de contactverzoeken van gratis deelnemers.


Meer informatie over de mogelijkheden van gratis dating


Onderwerpen:
Hoe goed zijn gratis dating sites? Heeft een abonnement op een datingsite nut? Heeft gratis dating resultaat? En hoe ver gaan de extra mogelijkheden als je een betaald abonnement neemt? Hierboven vind je de antwoorden op deze vragen over gratis dating sites.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.