Gratis dating of een abonnement?


De meeste mensen die zich voor het eerst voor een dating site willen inschrijven gaan op zoek naar een volledig gratis dating site. Maar na verloop van tijd merken ze dat er aan gratis dating ook nadelen kleven. Wat zijn deze nadelen? Wat biedt gratis dating? En wat biedt een abonnement bij een datingsite? Daarop gaan we hier verder in.


Gratis dating sites en dating apps zijn minder serieus

Het grootste voordeel van een gratis dating site of een gratis dating app is de laagdrempeligheid om je gratis in te schrijven. Zonder dat het je een cent kost kun je van start gaan met online dating.

Aan de ene kant is dat plezierig, er zijn immers heel veel leuke vrouwen en mannen beschikbaar op zo'n gratis dating site. Aan de andere kant zorgt deze laagdrempeligheid er voor dat mannen en vrouwen zich impulsief op de gratis dating site inschrijven zonder dat ze echt op zoek zijn naar een date maar gewoon voor de lol.

Goede voorbeelden hiervan zijn de bekende dating app Tinder en de gratis dating site Knuz. Deze dating platforms hebben enorm veel gebruikers, maar het aantal mensen dat echt voor dating open staat valt erg tegen. De meeste mensen gebruiken dit soort gratis datingsites en gratis dating apps om een beetje te spelen, te gluren en om te zien hoe ze in de markt liggen.

Gratis dating sites en dating apps werken misbruik in de hand

Als je makkelijk en gratis een profiel kunt aanmaken is het erg verleidelijk om het bij dit profiel niet al te nauw met de waarheid te nemen. Dat kan variƫren van een klein leugentje (jezelf 10 jaar jonger maken) tot iets meer misleiding (je als single voordoen terwijl je getrouwd bent) tot complete valse profielen (een man wordt een vrouw). Meestal is dit misleidend maar onschuldig, bijvoorbeeld als spelletje, uit nieuwsgierigheid of uit verveling, maar er kunnen ook valse profielen aangemaakt worden om mensen echt op te lichten of te chanteren.

Gratis dating is niet altijd gratis

Een dating site runnen kost best veel geld, en daarbij wil een bedrijf achter een professionele datingsite of datingapp ook geld verdienen. Er moet dus geld verdiend worden, ook al is gebruik van de datingsite gratis.

Reclame moet dan meestal de oplossing zijn. Maar datingsites kunnen zich niet volledig met reclame kunnen financieren. Neem bijvoorbeeld het bovengenoemde Knuz. Deze datingsite presenteert zich als 100% gratis, maar als je prominent in de zoekresultaten en zoeklijsten wilt staan zal je toch in credits moeten investeren. Inschrijven en meedoen is dan dus inderdaad gratis, maar om resultaat uit je inschrijving op de datingsite te halen zal je uiteindelijk toch wel moeten betalen.

Gratis inschrijving is geen gratis gebruik

Voor bijna alle datingsites geldt dat je je er gratis kunt inschrijven en vervolgens een profiel kunt aanmaken, door het aanbod aan vrouwen en mannen kunt scrollen en profielen kunt bekijken. Maar wat er vervolgens mogelijk is verschilt sterk bij deze sites. Soms kun je contact zoeken via knipoogjes, maar vaak moet je als gratis abonnee wachten tot er een betalende abonnee contact zoekt. En soms is het zelfs dan niet mogelijk om te reageren tot je tot betaling overgaat.

Een betaald abonnement voor echte dating

Over het algemeen kun je wel stellen dat je als je serieus wilt daten een betaald abonnement nodig hebt.

Tip: Schrijf je eerst gratis in voor de dating sites die je wel wat lijken. Bekijk welke datingsites je bevallen, qua mogelijkheden, qua publiek en qua sfeer. Kijk dan wat het kost en probeer daarna bij de beste datingsite eens een betaald abonnement uit.

Je zal merken dat een betaald abonnement je niet alleen veel meer mogelijkheden geeft, maar ook een grote voorsprong ten opzichte van gratis abonnees. Als betalende abonnee kun je vaak makkelijk met andere gebruikers in contact komen. Niet alleen kun jij ze (veel makkelijker) benaderen, ook kunnen ze (bij de meeste sites) op jouw berichten antwoorden en niet op de contactverzoeken van gratis deelnemers.

Onderwerpen:
Hoe goed zijn gratis datingsites? Heeft een abonnement op een datingsite nut? Heeft gratis dating resultaat?

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.