Blind date (tips)


Een blind date is een eerste date tussen twee personen die elkaar nooit eerder ontmoet hebben. Nog niet zo lang geleden was een blind date vrij bijzonder, maar sinds de opkomst van datingsites en datingapps is een blind date als eerste date meer standaard dan uitzondering.

Vroeger kwam zo'n blind date vaak tot stand omdat een vriend of collega nog wel een leuke single zus / broer / kennis / buur / collega wist. Tegenwoordig heb je zo'n koppelaar niet meer nodig, en regel je zelf wel je blind date via een goede datingsite.

Hoewel sommige mensen tegen het onbekende en onberekenbare van een blind date opzien zijn er ook heel veel mensen die de spanning van een blind date juist als leuk ervaren. Een blind date aangaan kan je als een avontuurlijke ervaring zien. Hoe minder je vooraf van je date weet, hoe spannender het is.

Hieronder geven we wat tips voor bij een blind date. We gaan er daarbij vanuit dat je nog niet wekenlang getelefoneerd of gechat hebt met dit persoon, maar dat je er echt "blind" ingaat.

Tips blind date

  • Omdat je de ander nog helemaal niet kent is een etentje of een terrasje misschien niet de handigste optie. Er moet dan uit het niets gepraat worden, en dat kan wel eens moeizaam gaan. Je kunt beter afspreken op een locatie waarbij je niet tegenover elkaar zit maar wat meer actief bezig bent, en waarbij de gespreksonderwerpen vanzelf langskomen. Denk aan een dierentuin of een museum. Nog een voordeel: Ook als je blind date tegenvalt kun je zo een leuke middag of avond hebben. Kijk bij locaties voor een eerste date voor tips.
  • Spreek af in een omgeving waar je weer makkelijk weg kunt als de date tegenvalt. Dus nooit bij je thuis want dan moet je de slechte date zien te lozen.
  • Een bekende truc om weg te komen is een vriend of vriendin vragen om enige tijd na het begin van de date te bellen. Is de date leuk, dan zeg je dat je terug belt. Is je date een teleurstelling, dan is dit een belangrijke noodoproep, en moet je onmiddellijk naar huis! Kijk bij ontsnappen aan een slechte date voor meer tops.
  • is je blind date leuk en wil je goed overkomen? Snij dan louter positieve gespreksonderwerpen aan, vertel niet alleen over jezelf maar stel ook vragen, laat merken dat je humor hebt (zonder melig te doen).
  •  En drink niet te veel.

Is er een leuke klik? Dan verandert de blind date in een "gewone" first date. Kijk onze tips voor de eerste date voor meer tips om z'n date soepeltjes en succesvol te laten verlopen.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.