10 tips om online een date te scoren

Zou je graag eens via een datingsite in contact met iemand willen komen voor een echte date, maar vind je het lastig dat contact te maken of om concreet tot een date te komen? Hier 10 tips om online een date te scoren.


Garanties kunnen we natuurlijk nooit geven, maar we weten wel dat je met het opvolgen van deze tips een veel grotere kans op een date maakt.

10 tips voor een date

  1. Er zijn volop datingsites met gratis inschrijving. Schrijf je in voor zo veel mogelijk van deze sites, mits deze bij je passen. Kijk er rond om te zien wat de mogelijkheden zijn en wat voor publiek er komt.
  2. Ga verder met de datingsite(s) die je het meest aanspreken. Neem eventueel een betaald abonnement om meer mogelijkheden te krijgen. Ook geeft zo'n abonnement je vaak een prominentere plaats in de zoekresultaten.
  3. Maak op iedere datingsite waarvoor je je inschrijft een leuk, verzorgd en compleet profiel aan. Met alle velden ingevuld, een leuke tekst en een met zorg uitgekozen foto. Denk er aan: Dit profiel is je visitekaartje. Het is het eerste dat mannen of vrouwen op een datingsite van je zien.
  4. Wek interesse op in het profiel. Doe gerust een beetje mysterieus. Trigger de bezoeker tot het geven van een reactie, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag. Zodra ze naar jou toe reageren is er een contact tot stand gebracht.
  5. Ga nu niet zitten wachten, maar ga actief op "jacht". Stuur berichtjes naar de personen die je leuk lijken. Gebruik in deze berichtjes informatie uit hun profiel. Zo krijg je een persoonlijk bericht en laat je merken dat je moeite doet. Gebruik nooit een standaard bericht, maak hoogstens gebruik van standaard fragmenten die van toepassing zijn.
  6. Evenals het profiel moet het tekstbericht tot een reactie aansporen. Beëindig een bericht altijd met een vraag, zo voorkom je dat de conversatie dood loopt terwijl er misschien toch wel interesse is.
  7. Probeer geen date op korte termijn te forceren. Begin niet na één berichtje op een ontmoeting aan te sturen, maar wek eerst interesse. Als je merkt dat de andere persoon erg nieuwsgierig naar je begint te worden kun je een date voorstellen.
  8. Wees niet te gretig. Je hoeft iemand op een datingsite niet meteen aan te spreken op ieder moment dat hij of zij inlogt. Ook kun je rustig eens een dag later op een berichtje reageren. Natuurlijk wil je het contact in stand houden, maar kies voor de gouden middenweg tussen gretig en hard to get.
  9. Wanneer je merkt dat iemand ook over wat langere tijd de boot afhoudt kun je er van uitgaan dat er met die persoon nooit een date gaat komen. Je kunt dan betere je aandacht richten op andere personen.
  10. Is het tot een date gekomen? Bekijk dan onze 10 tips voor een geslaagde eerste date.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.