10 tips om online een date te scoren

Zou je graag eens via een datingsite in contact met iemand willen komen voor een echte date, maar vind je het lastig om in contact te komen met de juiste persoon of vind je het moeilijk om concreet tot een date te komen? Hier 10 tips om online een date te scoren.


Een garantie op een date kunnen we je natuurlijk niet geven, maar we weten wel dat je met het opvolgen van deze 10 tips een veel grotere kans op een echte date maakt.

10 tips voor een date

 1. Alles begint op een goede datingsite met de voor jou juiste mensen. Er zijn volop datingsites met gratis inschrijving. Schrijf je in voor zo veel mogelijk van deze sites, mits je het idee hebt dat deze bij je passen. Zowel bij jou als persoon en bij de persoon die je zoekt. Kijk rond op de datingsites om te zien wat de mogelijkheden van de site zijn en wat voor publiek er op de datingsites komt.
   
 2. Ga verder met de datingsite(s) die je het meest aanspreken. Neem eventueel een betaald abonnement op een geschikte datingsite om meer mogelijkheden te krijgen. Ook geeft zo'n abonnement je vaak een prominentere plaats in de zoekresultaten waardoor je zelf eerder gevonden wordt.

 3. Maak op iedere datingsite waarvoor je je inschrijft een leuk, verzorgd en compleet profiel aan. Met alle velden ingevuld, een leuke tekst en een met zorg uitgekozen foto.

  Denk er aan: Dit profiel is je visitekaartje. Het is het eerste dat mannen of vrouwen op een datingsite van je zien. Een inschrijving zonder goed ingevuld profiel en zonder foto's heeft weinig zin.

  Zorg er dus voor dat je profiel er op iedere datingsite goed uitziet. Met wat knippen en plakken sta je zonder al te veel moeite  snel op meerdere sites met een aantrekkelijk visitekaartje.

 4. Wek interesse op in het profiel. Doe gerust een beetje mysterieus. Trigger de bezoeker tot het geven van een reactie, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag. Zodra ze naar jou toe reageren is er een contact tot stand gebracht. Leef je in in degene die jou profiel leest. Wat zou je zelf van dat profiel vinden? En zou je reageren? Het antwoord op de laatste vraag moet JA zijn.
   
 5. Ga nu niet zitten wachten tot iemand reageert, maar ga ondertussen zelf ook actief op "jacht". Stuur berichtjes naar de personen die je leuk lijken. Gebruik voor de teksten in deze berichtjes informatie uit hun profiel. Zo krijg je een persoonlijk bericht en laat je merken dat je moeite doet. De ander zal hier vele malen eerder op reageren. Gebruik nooit een standaard bericht, maak hoogstens gebruik van standaard fragmenten die van toepassing zijn.
   
 6. Evenals het profiel moet het tekstbericht tot een reactie aansporen. Beëindig een bericht altijd met een vraag, zo voorkom je dat de conversatie dood loopt terwijl er misschien toch wel interesse is. Misschien weet de anders misschien niet hoe te reageren en laat het er bij zitten. Door een vraag te stellen lok je niet alleen een antwoord uit, je geeft ook een reden om te reageren.
   
 7. Probeer geen date op korte termijn te forceren. Begin niet na één berichtje op een ontmoeting aan te sturen, maar wek eerst interesse. Als je merkt dat de andere persoon erg nieuwsgierig naar je begint te worden kun je een date voorstellen.
   
 8. Wees niet te gretig. Je hoeft iemand op een datingsite niet meteen aan te spreken op ieder moment dat hij of zij inlogt. Ook kun je rustig eens een dag later op een berichtje reageren. Natuurlijk wil je het contact in stand houden, maar kies voor de gouden middenweg tussen gretig en hard to get. Altijd heel snel reageren kan een stalker-gevoel opwekken, door af en toe even te wachten kan de ander naar je antwoord "verlangen", maar kijk uit dat je ook weer niet ongeïnteresseerd overkomt.
   
 9. Wanneer je merkt dat iemand ook over langere tijd de boot afhoudt kun je er van uitgaan dat er met die persoon nooit een date gaat komen. Je kunt dan betere je aandacht richten op andere personen.
   
 10. Is het tot een date gekomen? Bekijk dan onze 10 tips voor een geslaagde eerste date.

Zie ook: Meer datingtips

Onderwerpen:
Goede datingsites, online date scoren, bericht dating site.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.