Chat met vreemden, tips


Veel datingsites en datingapps bieden de mogelijkheid om te chatten met vreemden. Met iemand een gesprek beginnen is een succesvolle weg naar een date, maar niet iedereen vindt een chat met vreemden makkelijk. Daarom hier wat tips om met onbekenden te chatten.


Het starten van een chat met vreemden is heel makkelijk. Je gaat naar een datingsite of gebruikt een dating app met goede mogelijkheden om te chatten. Je zoekt daar een profiel dat je bevalt, klikt op de chatfunctie en zegt hallo. Met een beetje geluk krijg je daarop een groet terug. Maar dan?

Hoe begin je een chatgesprek?

Er zijn verschillende manieren om een chat met onbekenden te beginnen. Je kunt out of the blue een onderwerp aansnijden. Het weer, de actualiteiten. "Het is wat met die Gordon he?". Zo'n gesprek kan dan op gang komen. Maar nog groter is de kans dat de ander niet zo goed aan moet met dit gesprek.

Je kunt er ook voor kiezen jezelf voor te stellen. "Hallo, ik ben <voornaam>, zoals je in mijn profiel kunt lezen...". Je pakt nu de de interesse van de vreemde, en deze gaat waarschijnlijk ook iets over zichzelf vertellen.

Maar hou er wel rekening mee dat je met een vreemde aan het chatten bent. Bescherm je privacy en hou je achternaam, telefoonnummer en exacte woonplaats buiten het gesprek. Vertel niet meer dan dat je ook in je profiel zou opschrijven. Zo is er geen schade als je chatpartner een griezel blijkt te zijn.

Het ter sprake brengen van je levensvisie, dromen en wensen is echter alleen maar goed. Hiermee kun je de chat juist op een wat dieper niveau brengen. Veel chats met vreemden verzanden namelijk in oppervlakkigheden en vallen daardoor stil. Als het boek met clichés is doorgewerkt is er niets meer te vertellen.

Een goede manier om een chat op gang te brengen is via vragen, en door in te spelen op de interesses van de onbekende waarmee je aan het chatten bent. Druk niet meteen op de chat-knop, maar neem eerst even de tijd om het profiel van de ander te lezen. Neem de bijzonderheden er uit en stel de vragen die in je opkomen. Maar let op, hou het niet bij vragen alleen. Het is geen interview. Vertel ook iets over jezelf met betrekking tot het gespreksonderwerp.

Bij het stellen van vragen om een gesprek op gang te brengen is het belangrijk dat je open vragen stelt. "Welke sport vind je leuk?" is beter dan "Hou je van sport?". Vraag twee is makkelijk met "ja" of "nee"te beantwoorden, terwijl vraag één meer uitnodigt tot het vertellen over je favoriete sport.

Komt het gesprek niet op gang?

Het vreemde van chatboxen en chatsites is dat er vaak veel mensen aanwezig zijn, maar dat er maar weinig echt open lijken te staan voor een gesprek. Vaak zijn ze vooral met andere dingen bezig, en staat de chatsite daarbij open. Zoals je een televisie op de achtergrond aanzet. Soms is iemand bijvoorbeeld aan het werk, en kan eigenlijk niet praten.

Ook kan het zijn dat de vreemde die je aanspreekt al met iemand anders in gesprek is. Op de meeste sites en in de meeste apps kun je dat niet zien.

Het kan dan zijn dat de vreemde op zich wel met je wilt chatten, dus wel reageert, maar dit weinig geïnspireerd overkomt. Het duurt heel lang voor je reacties en antwoorden krijgt. De reacties zijn kort, en de onbekende laat niet merken echt geïnteresseerd zijn omdat deze zelf niet of nauwelijks vragen stelt. De vreemde is dan misschien wel geïnteresseerd (anders stopte deze de chat wel), maar is niet echt in voor een chat. Ga je daar dan niet aan ergeren, ga ook niet afvragen waarom de chat zo traag verloopt. Maar groet de onbekende, en zeg dat je bij een volgende gelegenheid graag verder praat. Of je dat werkelijk gaat doen is natuurlijk aan jezelf.

Chatten en daten

Er zijn verschillende redenen om te chatten. De twee belangrijkste redenen zijn 1) Zin om te kletsen, verveling, eenzaamheid. Of 2) Je wilt een date scoren of je bent op zoek naar een partner. In het tweede geval zit je helemaal verkeerd op een algemene chatsite. De mannen en vrouwen daar zijn in de meeste gevallen helemaal niet op zoek, willen alleen over algemeenheden kletsen, en vinden het vaak zelfs vervelend als je gaat flirten.

Wil je chatten met dating in je achterhoofd? Kies dan voor datingsites met een goede chatfunctie. Hier zitten de mannen en vrouwen namelijk met een heel ander doel, en maak je dus veel meer kans op een date. Ook bij deze chat-datingsites is er trouwens ook een tweedeling. Je hebt serieuze dating waar mannen en vrouwen chatten met vreemden in de hoop de liefde te vinden, en je hebt chat-datingsites waar het meer om flirten, uitdagen en het beleven van spannende avontuurtjes gaat.

Bij de bovengenoemde datingsites met een goede chatfunctie vind je beide soorten datingsites met chatmogelijkheden.


Zie ook


Onderwerpen:
Chatten, chattips, chat met vreemden, onbekenden, datingsite met chatfunctie.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.