Facebook dating app


Facebook komt binnenkort met een datingapp. Wordt dit een nuttige toevoeging aan de vele datingapps die al bestaan of is het slechts een poging van Facebook om een nieuw (en jonger) publiek aan te spreken?


Op zich is de stap van Facebook naar het online daten natuurlijk geen vreemde stap. Via zijn of haar Facebook-profiel krijg je een beeld van iemand waar een profiel van een datingsite niet tegenop kan. Aan de andere kant is de privacy natuurlijk ver te zoeken. Via Facebook heeft iemand snel inzicht in je hele leven, je vrienden en je contactgegevens. En Facebook zelf heeft op het gebied van privacy ook niet de beste naam.

Begin 2020 moet de Facebook Dating App in Europa beschikbaar zijn.

Afschermen voor andere Facebook contacten

Dat Facebook alle beschikbare informatie aan elkaar kan koppelen zal je niet kunnen verhinderen, maar de eerste screenshots van de Facebook dating app laten wel zien dat je je dating-profiel wel goed voor vreemden kunt afschermen, ook al hebben deze toegang tot je normale profiel. Ook is het mogelijk alleen bestaande Facebook vriendjes toegang tot de dating-app te geven. Zo vis je wat daten betreft in je eigen vijver. Ook mensen met gemeenschappelijke vrienden zou je toegang kunnen geven.

Een andere beveiliging die zal worden aangebracht is dat vreemden niet op je Facebook profiel kunnen zien dat je er ook een datingprofiel hebt aangemaakt. Dat is wel zo plezierig als je je Facebook ook zakelijk gebruikt of als je er niet mee te koop wil lopen dat je aan het daten bent.

Release datum nog niet bekend

Het automatisch matchen van mensen via software moet met alle gegevens die Facebook van je weet in ieder geval heel goed kunnen. Beleggers hebben er in ieder geval vertrouwen in, want de de aandelen van het moederbedrijf van Tinder daalde onmiddellijk met 17% nadat Facebook zijn dating-app had aangekondigd.

Heel veel is er over de Facebook dating app nog niet bekend. Ook de release datum niet. Wel wordt er druk getest. Het is wel de verwachting dat de Facebook datingapp eerst in Amerika live gaat en pas later in Europa.

Zie ook: 

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.