7 dating trends die je niet wilt meemaken


Dating is leuk en spannend, maar helaas kent dating ook zijn zwarte kanten. Hier een overzicht met zeven dating trends waar je liever niet mee te maken krijgt.


Faking: De meest bekende negatieve trend in online dating is faking. De persoon waarmee je contact hebt is anders dan deze zich voorstelt. Een rijk en succesvol man zit in werkelijkheid in de bijstand. Een onaantrekkelijk persoon gebruikt een foto van een knappe vrouw of man. Een happy single is in werkelijkheid getrouwd. Of misschien is die droomvrouw in werkelijkheid wel een man. Bij grote leugens zal het nooit tot een date kunnen komen, maar kleiner bedrog kan door de faker ook offline worden voortgezet.

Ghosting: Een andere bekende negatieve datingtrends is ghosting. Van ghosting is sprake als iemand waarmee je een leuk dating-contact lijkt te hebben van de ene op de andere dag helemaal niets meer van zich laat horen. Alsof deze persoon van de aardbodem is verdwenen. Het "slachtoffer" van deze ghosting van alleen maar raden wat hier de reden van is.

Zombieing: Een zombie is een lijk dat weer uit de dood opstaat. Op datinggebied is dit de bovenstaande ghost die toch ineens weer van zich laat horen. En dat op een manier alsof er niets is gebeurd. Vaak heeft de ghost tijdelijk zijn pijlen op iemand anders gericht, maar is dat niet gelukt.

Haunting: Een soort ghosting, maar nu laat de ghoster (haunter in dit geval) nog wel van zich horen. Alleen doet hij of zij dat op een nietszeggende manier op social media, bijvoorbeeld door alleen een like te plaatsen. Zo weet je dat deze persoon nog wel bestaat, maar daarmee is alles ook gezegd.

Pigging: Een heel nare datingtrend, vooral als het uitkomt. Bij pigging probeert een groepje mannen (of soms vrouwen) een onaantrekkelijk persoon te versieren. Degene die de pig versiert is de winnaar van dit walgelijke datingspel.

Benching: Bij benching zit je op de reservebank. De ander houdt het contact met je tot stand, maar wordt niet echt serieus. Mogelijk is er een andere persoon in het spel die de voorkeur geniet of wacht de ander tot er nog iets beters langskomt.

Breadcrumbing: Broodkruimeltjes strooien op het datingpad. Deze kruimels bestaan uit korte nietszeggende berichtjes die van iemand krijgt, bijvoorbeeld op de datingsite of in een datingapp, maar het kan ook op Twitter of Facebook zijn. De kruimeltjesstrooier zegt bijvoorbeeld alleen maar hallo of geeft een nietszeggende reactie op een foto. Maar laat bij breadcrumbing verder niets merken van zijn of haar intenties.

Stashing: Stashing wordt ook vaak in dit rijtje genoemd, hoewel het zozeer een trend is. Van stashing is er sprake als iemand waarmee je date je duidelijk afsluit van de rest van zijn of haar leven. Je wordt duidelijk weggehouden van vrienden en familie. Je lijkt een relatie te hebben, maar geen deel uit te mogen maken van zijn of haar verdere leven.

Kijk veilige dating voor meer informatie over datingbedrog en dating misbruik.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.