Open relatie: Samen of apart daten

Op datingsites vind je ook getrouwde vrouwen en mannen die niet vreemd gaan, maar dankzij een open relatie vrij zijn om een sekscontact te zoeken.
 

Lang niet iedereen die datingsites gebruikt is single, maar dat betekent niet meteen dat deze man of vrouw vreemd gaat. Er zijn ook stellen met een open relatie. Deze mannen en vrouwen laten elkaar vrij om te daten. Ze hebben samen of apart een account op een datingsite.

Het mag duidelijk zijn dat deze vrouwen en mannen geen liefde zoeken via de datingsite. Spanning en erotiek zijn voor hen de insteek van het daten. Je vindt deze mannen en vrouwen met een open relatie dan ook uitsluitend op datingsites voor sekscontact.

Samen of apart daten?

Omdat beide partners heel open tegen daten en afspraakjes aankijken staan ze vaak niet alleen met aparte profielen op de datingsite maar ook als stel. Vaak staan stellen met een open relatie namelijk ook open voor een trio of partnerruil.

Maar het kan ook zijn dat slechts één van de twee via een datingsite op zoek is naar een date. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de man van het stel al een vaste minnares heeft en verder niets zoekt, en de vrouw wel actief naar dates zoekt. Omgekeerd kan natuurlijk ook. 

Of beide partners zijn wel actief op zoek naar sekspartners maar vinden het niet plezierig om hun geliefde met een ander bezig te zien. Hij of zij wordt wel helemaal vrijgelaten, maar de partner hoeft het niet te zien.

Of de open relatie komt voort uit het feit dat één van de twee erotische contacten zoekt. De ander kan daar dan geen behoefte aan hebben maar zijn of haar partner wel helemaal vrijlaten op dit gebied. 

Dit kan uit liefde en vertrouwen gebeuren, maar het kan ook zijn dat de partners elkaar vrijlaten omdat scheiden geen optie is.

En zo kunnen er nog meer redenen zijn voor een open relatie. De man of vrouw kan met goedkeuring van de partner buiten de relatie op zoek zijn naar biseksuele contacten, een koppel wil zich nog niet binden en eerst ervaringen opdoen of men wil de kennis in bed verbreden.


Waar vind je mannen en vrouwen met een open relatie?

Zoals we al schreven moet je voor een date met een man of vrouw met een open relatie op de erotische datingsites zijn. 

Het best kun je dan gebruik maken van datingsites waar veel stellen zijn, ook al zoek je geen date met een koppel maar met een man of vrouw alleen. Stellen met een open relatie daten immers ook vaak samen, dus zo kun je ze vinden. 

Maar hou er wel rekening mee dat de meeste swingers (stellen die aan partnerruil doen) dat uitsluitend samen doen.

Het blijft toch een beetje een speld in een hooiberg zoeken. Tenzij je op de datingsite kunt aangeven dat je op zoek bent naar een man, vrouw of stel met een open relatie. Helaas is dat slechts zelden het geval.

Gelukkig kun je vaak wel op een stuk tekst in het profiel zoeken. Geef dan "open relatie" in, en dan maar hopen dat veel mensen deze woorden in hun profieltekst hebben gebruikt.

Afspraken open relatie

Lijkt als stel jullie een open relatie wel wat? Denk er dan eerst goed over na. En maak duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over de volgende punten.
 • Hoe ver mag je gaan met je date. Is alles toegestaan of bijvoorbeeld alleen zoenen of voelen?

 • Hoe vaak mag je met een persoon afspreken. Bijvoorbeeld één keer per maand, regelmatig of uitsluitend eenmalig?

 • Met hoe veel mensen mag je buiten je relatie daten?

 • Mag je thuis afspreken, bij de ander, of alleen in hotels of clubs?

 • Mag je daten met mensen uit je eigen stad of regio of alleen daarbuiten?

 • Is het leggen van contacten alleen online toegestaan of mag je daarbuiten ook mannen of vrouwen versieren?

 • Mag je alleen daten met mensen van het eigen geslacht, of mensen boven een bepaalde leeftijd?

 • Mag je met singles daten of alleen met mannen of vrouwen die zelf ook een relatie hebben.
   
 • Mag je daten met iemand die wel vreemdgaat?

 • Wat doe je als er gevoelens van verliefdheid optreden voor een ander persoon?

Kortom, er valt veel te bespreken voordat je je relatie open verklaart en aan het daten slaat. Goede afspraken kunnen in later stadium grote problemen voorkomen.

En, maar dat is vanzelfsprekend. Wees altijd eerlijk over wat je doet, met wie je afspreekt en wat er gebeurd. 

Spreek wel goed af hoe ver je daarin wilt gaan, want misschien wil je partner niet alle details weten, maar geef wel altijd eerlijk antwoorden op vragen, en wees open als er iets gebeurt dat je partner misschien niet leuk zou vinden of als er een afspraak is geschonden.

Zie ook

Onderwerp:
Een getrouwde man of getrouwde vrouw die seks zoekt op een dating site gaat niet altijd vreemd. Soms is er sprake van een open huwelijk of ander soort open relatie. 

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.