Zo maak je een eerste date leuk en relaxed

Tips voor een relaxte date. Dating tips om er voor te zorgen dat de eerste date / blind date zowel leuk als succesvol verloopt.

relaxte date

Voor veel vrouwen en mannen is een eerste date best wel een nerveuze toestand. Al bij het idee op date te gaan krijgen sommige mensen rode vlekken en de bibbers. Daarom hier enkele tips om een eerste date leuk en relaxed te laten verlopen.

Want voor veel mensen is het met een onbekende tegenover elkaar zitten in de horeca met de druk om een gesprek te voeren niet bepaald relaxt. En dat terwijl een date vooral leuk moet zijn.

Tip 1: Ga niet tegenover elkaar zitten

Het begint al met dat tegenover elkaar zitten. Dat is helemaal niet nodig. Doe iets waarbij je niet zit maar in beweging bent. Ga lopen. Maak een wandeling bijvoorbeeld, of nog beter loop samen rond in een dierentuin of museum, daar zal je veel minder de druk voelen om continue te moeten praten.

En voor wat dat praten betreft, in een locatie als een dierentuin of museum kom je voldoende gespreksstof tegen. 

Tip 2: Doe iets dat je al wilde doen

Bepaal jij de plek waar de eerste date plaatsvindt? Kies dan een locatie die al op je wensenlijstje staat om eens te bezoeken. Een mooie stad, een museum waar je nog niet geweest bent, maak die rondvaart die je al jaren wil maken. Maar doe dit dan samen met je date. 

Zeker weten dat je zin in de date hebt, en zeker weten dat je je er vermaakt. En het is toch leuk dit samen te beleven met een leuke vrouw of man?

Natuurlijk is het wel verstandig om te polsen of je dat het uitje wat je op het oog hebt ook leuk lijkt. Want gaan survivallen of een museum met moderne kunst bezoeken met iemand die daar helemaal niet van houdt is ook geen succes.

Tip 3: Warm je op (1)

Erg nerveus voor een date? Ontmoet vlak voor de date een goede vriend of vriendin. Ga bijvoorbeeld samen ergens een drankje doen. Niet om de date te oefenen of te bespreken, maar om in een relaxte stemming te komen. 

Het contact met iemand die jou graag mag zal je zelfvertrouwen doen toenemen en de relaxte sfeer met je vriend(in) zal je ontspannen. Je stapt dan heel anders de echte date in.

Tip 4: Warm je op (2)

Ook al gebruik je tip 3 niet, onderschat de aanloop naar de date niet. Die is belangrijker dan je denkt. En dan bedoelen we niet dat je de eerste date tot in de puntjes moet voorbereiden en met alle mogelijkheden rekening moet houden. Daar wordt je alleen maar nerveus van. 

We bedoelen dat het verloop van de dag voor de avond of middag van de eerste date belangrijk is voor hoe de date zal gaan. Kom je na een drukke dag vol problemen op het werk op de first date aan, dan staat je date al met 1-0 achter. 

Ga je de eerdere uren van die dag leuke dingen doen of bijvoorbeeld een mooie outfit shoppen, dan kom je vol energie en goede zin op je eerste date aan. Je staat nu met 1-0 voor.

Tip 5: Zie de date als een leuk experiment

In plaats van geforceerd te hopen dat je date jou en superleuke man of vrouw vindt kun je de eerste date ook als een soort experiment zien. 

Een spel waarbij jij jezelf leert kennen. Vertel dingen over jezelf die je normaal niet zou vertellen, en kijk hoe de ander daar op reageert. Maak het gesprek zo speelser. Zeg gewoon wat er in je opkomt, zonder bij alles eerst af te vragen hoe het over komt. 

Zo zal de druk van je schouders vallen, en een gesprek wordt zo meestal veel relaxter. En wordt de ander er alleen maar ongemakkelijk van? Geen probleem, dan is hij of zij duidelijk geen match voor jou.

Tip 6 t/m 100: Een eerste date is leuk

Maar het allerbelangrijkste, ga de eerste date in met het gevoel dat je wat leuks gaat doen. Je gaat voor het eerst iemand ontmoeten die je leuk lijkt. Hoe zou dit uitpakken? 

Een eerste date is spannend, maar zie het als leuke spanning. Een uitdaging, een avontuur, een ervaring. En vooral: Voel niet de druk dat de ander jou leuk moet vinden.

Zie ook: 


Onderwerp:
Tips om er voor te zorgen dat je op de juiste manier de eerste date / blind date ingaat. Zo krijg je een eerste date die op een leuke manier en succesvol verloopt. Een leuke relaxte date.

Een reactie posten

0 Reacties