Ontevreden over Tinder? Kijk hier voor een Tinder alternatief

Tinder heeft de naam, maar er zijn andere dating sites en dating apps die beter presteren. Hier de beste Tinder alternatieven.

Tinder dating app alternatieven

De datingapp Tinder heeft het online regelen van een date een stuk laagdrempeliger gemaakt. Mensen die er vroeger echt niet voor uitkwamen dat ze aan online dating deden vertellen nu zonder schroom over hun Tinder avonturen. Maar het is niet allemaal halleluja wat deze datingapp betreft. Steeds meer mensen raken uitgekeken op Tinder.

Nadelen van Tinder

Laten we eerst eens naar de minpunten en nadelen van Tinder kijken. Verderop deze pagina vind je de betere alternatieven voor deze dating app.

Veel lurkers op Tinder

Doordat Tinder zo enorm bekend is zijn er heel veel personen die deze app downloaden en installeren. Niet omdat ze echt op zoek zijn naar een date, maar uit nieuwsgierigheid naar die datingapp waarover iedereen praat. En meestal laten ze dan de Tinder app op hun telefoon staan om er af en toe even op te kijken, maar serieus op zoek naar een date zijn ze nooit. Hierdoor is het aantal Tinderaars veel groter dan het aantal mannen en vrouwen dat echt op zoek is naar een date via deze app.

Een match op Tinder is nog geen date

Het is natuurlijk ook verschrikkelijk leuk om te zien hoe goed je als vrouw of man in de markt ligt. Krijg je vele matches? Wat gebeurt er als je die leuke vrouw of man je goedkeurig geeft? Wordt het dan een match? Zo kun je het "slachtoffer" worden voor deze nieuwsgierigheid van iemand. Je hebt een match, maar deze zal nergens toe leiden als de ander helemaal niet van plan is om te daten.

Al deze lurkers (wel kijken, maar niets ondernemen) kosten de serieuze Tinderaar ook verschrikkelijk veel tijd. Je verspilt veel tijd en energie aan de verkeerde mensen.

Tinder als speeltuin

Sommige mensen zien Tinder ook als een leuke speeltuin om te dollen en te experimenteren. Een dikbuikige vijftiger kan makkelijk een profiel aanmaken waarin hij zich voordoet als een knappe vrouw van in de twintig en zich dan in opwindende chats met mannen uitleven. Dit nadeel hebben andere datingapps en datingsites ook, maar door de bekendheid van Tinder zal zo'n grappenmaker meestal voor Tinder kiezen.

Aantrekkingskracht op Tinder is gebaseerd op 1 foto

Of je iemand wel of niet leuk vindt op Tinder hangt vrijwel geheel af van één enkele foto. Niet alleen kan zo'n foto een heel verkeerd beeld van iemands uiterlijk geven, over het innerlijk en de persoonlijke situatie van die vrouw of man weet je helemaal niets. Mocht het dan ooit tot een date komen, dan is de kans dat deze teleurstellend wordt heel erg groot. Want als je al je verwachtingen op één aantrekkelijke foto baseert zijn deze als snel veel te hoog gespannen.

Tinder is slecht geschikt voor het vinden van een serieuze relatie

Bovenop al deze nadelen van Tinder, komt ook nog dat deze datingapp vooral als speeltje wordt gezien. Nieuwsgierigheid, flirten, en in het beste geval eens een date voor de spanning. Zoek je een serieuze relatie? Wis dan gerust de Tinder app van je telefoon.

Betere alternatieven voor Tinder

Wil je een echte date scoren? Of dat nu voor een vaste relatie of een spannend nachtje is. Dan zijn de betere datingsites nog altijd de beste optie. De meeste van deze datingsites beschikken ook over goede app waarmee je op je smartphone kunt liken, chatten en profielen kunt bekijken en turen. Maar het voordeel is dat je daarbij gebruik maakt van het goede member-bestand van deze datingsites. Een bestand van mannen en vrouwen die (afhankelijk van het soort datingsite) een relatie of spannende affaire willen.

Kijk bij het overzicht beste datingsites voor de beste datingsites voor diverse soorten dating. Datingsites voor echte dates, waarvoor je je gratis kunt inschrijven.

Over Tinder

Tinder kun je zien als de moeder van de huidige dating apps. Tinder bestaat al sinds 2012. Tinder zorgde voor een revolutie in online dating door zijn vernieuwende techniek van swipen. Door simpelweg naar links of rechts te swipen kon je aangeven of je interesse in iemand had of niet. Deze techniek wordt tegenwoordig door bijna iedere dating app gebruikt.

Tinder werd destijds op universiteiten gelanceerd, werd daar een groot succes en overspoelde met succes ook de rest van de dating wereld. Later werd Tinder nog uitgebreid met extra functies en versies zoals het betaalde Tinder Plus (met o.a. de mogelijkheden swipes ongedaan te maken), Tinder Social (dating in groepen), Super Like (bij extra interesse) en een Spotify connectie om qua muzieksmaak et matchen.

Maar zoals je hier boven kunt lezen is niet alles koek en ei met Tinder. Het grote succes van Tinder heeft het gebruik erg algemeen gemaakt, met minder kans op een echt succesvolle date. En dat is toch waar het op Tinder in eerste instantie om moet gaan.

Daarom is er ondanks het overweldigende succes van Tinder nog steeds heel veel ruime voor alternatieven in de vorm van andere dating apps. Vaak lijken deze dating apps erg op Tinder, maar vaak hebben ze extra functies om de kans op een date te vergroten. Hier vind je deze beste Tinder alternatieven.

Zie ook: 
Tinder is de meest bekende dating app, maar veel Tinder ervaringen zijn minder positief. Niet iedere ervaring met de Tinder dating app is goed. Hier kijken we naar de Tinder ervaringen, Tinder nadelen en naar goede alternatieven voor Tinder.


(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.