Datingsite of datingapp? Wat is beter?

Gebruik je een datingsite of liever een datingapp? Ik kijk hier naar de voordelen en nadelen van het daten via een dating app of dating site.

dating app of datingsite?

Datingsites als Lexa, E-Matching, Parship (en minder keurige datingsites) hebben online dating op de kaart gezet. Datingapps als Tinder, Badoo, Grindr en Bumble hebben online dating bij een breed publiek populair en geaccepteerd gemaakt. Maar er zit een groot verschil tussen de sites en de apps om te daten, Hier de verschillen, voordelen en nadelen van datingsites en datingapps.


Een datingapp is laagdrempeliger

Ik begin maar met het grootste nadeel van de apps op de daten. En dat is het zinloos swipen op een dating app.

Een datingapp is het fast food onder de datingmogelijkheden. Het hapt lekker luchtig weg. Je installeert de datingapp op je telefoon en je kunt mannen en vrouwen naar links en rechts swipen. Lezen is niet nodig, en nadenken eigenlijk ook niet. Gewoon fotootje kijken en naar links of rechts swipen. Geen wonder dat datingapps vooral bij de jeugd populair zijn.

Maar het grootste deel van de datingapp gebruikers zal nooit een date krijgen, en een groot deel van de app gebruikers zal dat helemaal niet erg vinden omdat ze het om het swipen gaat en niet om het daten,

Een datingsite geeft meer kans op een echte date

Dat laagdrempelige gebruik van de app heeft namelijk als nadeel dat de meeste gebruikers de datingapp meer als een speeltje zien dan als een instrument om een echte date te scoren. 

Hoewel op datingsites ook niet iedereen even serieus is, levert het gebruik van de echt goede datingsites meer kans op een echte date. Of dat nu een met het oog op een serieuze relatie of voor alleen een spannende nacht is.

Voor een serieuze relatie hoef je al helemaal niet aan datingapps te beginnen. Voor het vinden van serieuze liefde adviseer ik echt een datingsite!

Er is veel keuze uit datingapps 

Er is enorm veel keuze uit datingapps. Aan de ene kant is dat een nadeel. want zo versnippert het aanbod aan leuke vrouwen en mannen zich ook over verschillende apps, maar het heeft ook een voordeel. 

Er zijn in navolging van algemene datingapps zoals Tinder en Badoo zijn er namelijk ook heel veel van deze datingapps gekomen die zich op verschillende doelgroepen richten. Voorbeelden hiervan zijn Stitch (ouderen), Grindr (gays), Her (lesbisch), Tastebuds (muziekliefhebbers) en 3Somer (triootjes).

In het overzicht datingapps vind je alle goede apps om te daten.

Maar er zijn ook veel doelgroep datingsites

Maar ook de datingsites kunnen er op dit gebied wat van. Bij de datingsites vind je ook specifieke sites voor ieder soort date en ieder soort dater.

Sterker nog, omdat een datingsite veel meer de diepte in gaat dan een datingapp leent deze zich veel beter voor bepaalde groepen mensen. Je hebt specifieke datingsites voor vijftig plussers, lange mensen, dikke mensen, liefhebbers van Nederlandstalige muziek, bi-ge├»nteresseerden, christenen, hoog opgeleiden, gescheiden ouders, en veel meer. 

Overal zijn thema-datingsites voor, kijk maar eens bij alle datingsites in het overzicht goede datingsites.

Op een datingapp kun je snel keuren en gekeurd worden

Terug naar de datingapps en nu naar een voordeel van zo'n app om te daten. Het voordeel van datingapps is de snelheid waarmee je kunt keuren en een keuring van iemand kunt krijgen. Je hebt in no time tientallen foto's gekeurd, en daarna kun je afwachten of het tot matches komt. Dat zorgt voor het risico van zonloos swipen, maar aan de andere kant maakt het je het makkelijk om geen enkele energie te steken in een persoon die bij voorbaat toch geen match mee is.

Datingsites hebben meestal ook een goede app

Ook goede datingsites kun je vrijwel altijd goed mobiel gebruiken. Direct via de website, maar de meeste datingsites hebben ook apps, bijvoorbeeld Lexa, Parship, Victoria Milan,.. allemaal zijn ze ook via een app heel makkelijk on the road te gebruiken. 

Kijk bij de datingsite reviews voor de mogelijkheden van de betreffende datingsites. Of doe een datingsite vergelijk en geef bij de opties op dat je een datingsite met app zoekt.

Het grote verschil tussen de apps van datingsites en de 100% datingapps van bijvoorbeeld Badoo, Grindr en Tinder zijn de mogelijkheden. Waar het bij de drie genoemde datingapps vooral gaat om swipen en chatten kun je op de datingapps van de datingsites heel gericht naar geschikte personen zoeken.

Zie ookEen reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb het idee dan voor jongeren de datingapps beter werken en voor de wat oudere jongeren de datingsites.

    Boven de 30 kun je beter geen datingapps meer gebruiken. Dan ben je kansloos, en eigenlijk ook wel een beetje sneu. Het past namelijk niet meer bij je leeftijd. Datingapps zijn ook meer voor de fun dan voor echt daten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor veel mensen is een datingapp meer een leuke manier van ontspannen en aapies kijken dan een serieus hulpmiddel om een date te vinden. Als je echt serieus wilt daten kun je veel beter een datingsite gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.