Datingsite of datingapp?


Datingsites als Lexa, Relatieplanet, Parship (en minder keurige datingsites) hebben online dating op de kaart gezet. Datingapps als Tinder, Badoo, Grindr en Bumble hebben online dating bij een breed publiek populair en geaccepteerd gemaakt. Maar er zit een groot verschil tussen de sites en de apps, Hier de verschillen, voordelen en nadelen van datingsites en datingapps.


Een datingapp is laagdrempeliger

Een datingapp is het fast food onder de datingmogelijkheden. Het hapt lekker luchtig weg. Je installeert de datingapp op je telefoon en je kunt naar links en rechts swipen. Lezen is niet nodig, en nadenken eigenlijk ook niet. Geen wonder dat datingapps vooral bij de jeugd populair zijn.

Een datingsite geeft meer kans op een echte date

Dat laagdrempelige gebruik heeft echter als nadeel dat de meeste gebruikers het meer als een speeltje zien dan als een instrument om een echte date te scoren. Hoewel op datingsites ook niet iedereen even serieus is, levert het gebruik van de echt goede datingsites meer kans op een echte date. Of dat nu een met het oog op een serieuze relatie of voor alleen een spannende nacht is.

Voor een serieuze relatie hoef je al helemaal niet aan datingapps te beginnen

Er is veel keuze uit datingapps 

Er is enorm veel keuze uit datingapps. Aan de ene kant is dat een nadeel. want zo versnippert het aanbod aan leuke vrouwen en mannen zich ook over verschillende apps, maar het heeft ook een voordeel. Er zijn in navolging van algemene datingapps zoals Tinder en Badoo zijn er namelijk ook heel veel van deze datingapps gekomen die zich op verschillende doelgroepen richten. Voorbeelden hiervan zijn Stitch (ouderen), Grindr (gays), Her (lesbisch), Tastebuds (muziekliefhebbers) en 3Somer (triootjes).

Maar er zijn ook veel doelgroep datingsites

Maar ook de datingsites kunnen er op dit gebied wat van. Sterker nog, omdat een datingsite veel meer de diepte in gaat dan een datingapp leent deze zich veel beter voor bepaalde groepen mensen. Vijftig plussers, lange mensen, dikke mensen, liefhebbers van Nederlandstalige muziek, bi-geïnteresseerden, christenen, hoog opgeleiden, gescheiden ouders, en veel meer. Overal zijn thema-datingsites voor, kijk maar eens bij de specifieke datingsites onderaan deze pagina.

Op een datingapp kun je snel keuren en gekeurd worden

Het voordeel van datingapps is natuurlijk de snelheid waarmee je kunt keuren en een keuring terug kunt krijgen. Je hebt in no time tientallen foto's gekeurd, en daarna kun je afwachten of het tot matches komt. Je hoeft daarom geen enkele energie te steken in een persoon die bij voorbaat toch geen enkele interesse in je blijkt te hebben.

Datingsites hebben meestal ook een goede app

Ook goede datingsites kun je vrijwel altijd goed mobiel gebruiken. Direct via de website, maar de meeste datingsites hebben ook apps, bijvoorbeeld Lexa, Parship, Pepper, Relatieplanet, OkCupid, Victoria Milan, allemaal zijn ze ook via een app heel makkelijk on the road te gebruiken. Kijk bij de datingsites voor de mogelijkheden.

Het grote verschil tussen de apps van datingsites en de 100% datingapps van bijvoorbeeld Badoo, Grindr en Tinder zijn de mogelijkheden. Waar het bij de drie genoemde datingapps vooral gaat om swipen en chatten kun je op de datingapps van de datingsites heel gericht naar geschikte personen zoeken.

Zie ook(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.