Datingtips: De tweede date


De eerste date was een succes. Zo'n succes zelfs dat jullie met elkaar hebben afgesproken elkaar weer te zien voor een tweede date. Maar hoe zorg je er voor dat ook die vervolgdate een succes wordt? Daarom geef ik hier enkele handige tweede date tips.


Hoe lang wachten voor tweede date?

Na die leuke eerste date is het best lastig te bepalen wanneer het vervolg plaats zou willen. Het liefst zou je hem of haar de volgende dat weer willen zien. Maar je wilt ook weer niet te gretig overkomen. Hoe pak je het aan?

Wacht een weekje

Het beste kun je voor je een vervolgdate laat plaatsvinden de eerste date even laten bezinken. Kies er bijvoorbeeld voor om de tweede date een week later plaats te laten vinden. Als jullie er samen uit zijn graag een tweede date te plannen kun je deze natuurlijk wel een paar dagen van te voren al plannen. Voordeel: Als die tweede date vast staat kan de voorpret beginnen en hoef je je niet meer druk te maken om het tijdstip van de vervolgdate.

Hou met mate contact

En hou in de tussentijd gerust contact. Bijvoorbeeld met af en toe een leuk appje. Maar zorg er wel voor dat de aankomende date in de tussentijd je leven niet gaat beheersen. Zoek ook afleiding, want anders ga je veel te gespannen richting de tweede date.

Waarom even afstand houden na een leuke eerste date?

Waarom die pauze tussen de eerste date en de tweede date? Door je tussendoor weer even op laden kijk je met een frissere blik naar het tweede afspraakje aan. En als de ander jou leuk vindt, dan neemt diens verlangen naar jou ook alleen maar toe. Eigenlijk gaat hij of zij je steeds leuker vinden zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Wat doe je bij een tweede date?

Wat je bij die tweede date ook doet. Zorg dat het geen kopie wordt van de eerste date. Zo'n tweede date is juist leuk om de ander weer op een andere manier te leren kennen. In een andere situatie en in een andere omgeving. Zo leer je ook de andere kanten van hem of haar kennen.

Iets ondernemen is altijd goed

Ga bij voorkeur iets ondernemen. Dat hoeft niet altijd bungee-jumpen te zijn. Een dierentuin, pretpark, stadswandeling, een escaperoom of museum is ook leuk. Als het goed is weet je na die eerste date elkaars interesses, en daar is vast een leuke activiteit bij te verzinnen.

Een concert of film is leuk, maar echt contact maken met elkaar is er dan niet bij. Geen aanrader dus. En samen wat drinken of een hapje eten? Ook leuk, maar dan wel tussen de activiteiten door of  als afsluiting van een leuke actieve date. Een date waarbij je iets onderneemt of bezoekt is relaxt en geeft aanleiding tot gesprekken, zonder dat de hele tijd praten "verplicht" is. Bovendien leer je elkaar zo goed kennen.

Kleding tweede date

Je wilt er bij die tweede date natuurlijk (weer) schitterend en aantrekkelijk uitzien. Maar kies wel een outfit die bij de activiteit past. In je nette kleding het klimbos in is geen aanrader. Bij de tweede date mag het gerust meer casual zijn. Als het goed is is date nummer twee veel relaxter dan de eerste date, en dat mag je uitstralen.

Bovendien kun je met andere kleding dan bij de eerste date ook op dat gebied weer een andere kant van jezelf laten zien. Het is belangrijk dat je date al jouw kanten leuk vindt.

Meer tips tweede date

  • Maak van de tweede date vooral een relaxte gebeurtenis. Jullie vinden elkaar best leuk (leuk genoeg voor die vervolgdate) en gaan dus al een beetje als vrienden op stap.
  • Stuur de ochtend van de dag voor de date vast een appje dat je zin in de date hebt. Dat geeft je afspraakje zelfvertrouwen en voorpret. En dat komt de date later op die dag natuurlijk alleen maar ten goede.
  • Een beetje flirten mag best op de tweede date. Je merkt dan vanzelf hoe de ander er op reageert.
  • Zoenen bij het afscheid? Of misschien de date wel samen in bed eindigen? Dat hangt helemaal van beide personen af. Hier kunnen we dan ook geen tip over geven, alleen: dring niets of en laat je niet afdwingen wat je niet wil.
  • Zorg dat je jezelf bent. Een geforceerd aangemeten imago wordt alleen maar meer een last naarmate je elkaar beter leert kennen.

Wat als de tweede date tegenvalt?

Bij de tweede date leren jullie je, als het goed is, op een andere manier kennen. Minder formeel, meer zoals jullie echt zijn. Vaak is dat alleen maar een heel groot voordeel, en een goede opstap naar date nummer 3 en verder.

Het kan echter ook zijn dat de ware aard van je date tegenvalt. Of dat jij toch minder goed lijkt te bevallen. Laat je dan niet ontmoedigen, en ga ook niet door met het opbouwen van een relatie waar al in z'n vroeg stadium twijfels zijn.

Na de eerste date en de tweede date, ben je de ander niets verplicht. Is er van een klik toch minder sprake dan je aanvankelijk dacht, dan zijn er nog vele kansen te vinden op de vele goede datingsites die Nederland en Belgiƫ rijk zijn. En als het wel heel leuk was, dan gaan jullie op voor de derde date.

Zie ook: Alle datingtips


Heb je leuke tips voor de tweede date? Of vragen en opmerkingen over dit onderwerp? Ik en de bezoekers van EerlijkeDatingsites.nl lezen het graag. Je kan al je reacties hier onder posten.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Larissa Schepers22 mei 2024 om 15:57

    Ik wil niet negatief doen en je eventuele goede stemming na een goede eerste date verpesten, maar na een leuke eerste date kan de tweede date ook wel eens tegenvallen Ik heb dat gehad. De eerste date was met mooi weer op een terrasje en best relaxt en leuk. Een week zou ik hem door mijn stad rondleiden. Het was weer regenachtig en zijn humeur kennelijk ook want hij vond niks leuk en niets interesseerde hem. Hij was ook te lui om te lopen en gedroeg zich best lomp. Date drie is er nooit gekomen. Mijn tip is dan ook wat hier ook staat, zorg er voor dat je je date bij de tweede date op een andere manier leert kennen. Die date die ik toen had was op een terras achter een pilsje best gezellig maar minder leuk als hij in beweging kwam.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.