Verschil echte date en fake datingsites


Je kunt het gerust zien als de plaag van online dating, fake profielen op datingsites, vaak zelfs door de datingsite zelf geplaatst. Maar gelukkig kun je nep profielen op fake datingsites meestal vrij makkelijk herkennen.


Wij hebben een overzicht van betrouwbare datingsites gemaakt. Maar twijfel je over de betrouwbaarheid van andere datingsites? Lees dan onderstaand artikel eens.

Wat is een fake datingsite?

Onder een fake datingsite verstaan we een datingsite die zich zelf schuldig maakt aan het plaatsen van nep profielen om daar geld mee te verdienen ten koste van hun klanten die ze in feite oplichten. Deze onbetrouwbare datingsites plaatsen profielen van aantrekkelijke vrouwen (deze fake sites zijn bijna altijd gericht op mannen) die maar al te graag berichtjes met je willen uitwisselen. Het verzenden van deze berichtjes kost geld, hoe langer je met zo'n dame babbelt hoe meer geld je er in moet steken. En uiteindelijk zal het nooit tot een date leiden.

Vooral onder de erotische afspraakjes gerichte datingsites bevinden zich veel van dit soort fake datingsites, maar ook eenzame mannen op zoek naar een relatie zijn doelwit van deze oplichters onder de datingsites.

Hoe herken je fake datingsites?

De fake datingsites, waar het nooit tot een echte date zal komen, hebben diverse overeenkomsten. Let goed op onderstaande kenmerken.

Betalen per bericht

Een kenmerk die dit soort datingsites eigenlijk altijd hebben is dat je per bericht, of per een bepaald aantal berichten moet betalen. Vaak werkt dit met credits. Je koopt bijvoorbeeld 50 credits en kan daar 50 berichten mee versturen. Ben je online met iemand aan het babbelen, dan ben je zo door die 50 berichten heen en moet je credits bijkopen om verder te praten. Fake datingsites werken met operators die gespecialiseerd zijn in het aan de praat houden van mensen.

Fake datingsites maken vrijwel altijd gebruik van dit credit systeem (waarbij we absoluut niet willen zeggen dat alle met credits werkende datingsites oneerlijk zijn), het afsluiten van een maandabonnement is veel veiliger omdat de kosten dan vooraf duidelijk zijn. Voor oplichters is dat niet interessant.

Kletsen, kletsen, niet daten

Een operator bij een fake datingsite gaat niet daten. Hij of zij zal je zo lang mogelijk aan de praat houden zonder tot een date te komen. Soms kan de operator er niet meer aan ontkomen waardoor er een date wordt afgesproken, die dan vervolgens weer met een smoes wordt geannuleerd. De operator zal dan weer proberen hier oneindig over te babbelen.

Deze operators is een lucratief baantje, bijvoorbeeld voor studenten en huisvrouwen. Niet zelden is de aantrekkelijke dame waarmee je denkt te chatten een man of een oudere vrouw. En heb je over meerdere dagen verspreid contact met een leuke vrouw? Best kans dat je dan contact hebt met meerdere operators. Deze werken vaak met programma's waarin ze alle gegevens uit de chat noteren, zodat een collega het gesprek later kan overnemen.

De eerste indruk

De eerste indruk zegt heel veel. Dat geldt ook voor fake datingsites. Het is vrij gebruikelijk dat de aanmeldingspagina gevuld is met mooie fotomodellen. Dat is marketing. Maar als de profielen van de gebruiksters ook overwegend uit fotomodellen bestaan dan wordt het oppassen. Datingsites vol fotomodellen die smachten naar een echte date komen niet zo heel veel voor.

De tweede indruk

Helemaal verdacht wordt het als de eerste fotomodellen al met je willen chatten terwijl je alleen nog maar je naam en geboortedatum hebt ingevuld. Voor de modellen al genoeg reden om als een blok voor je te vallen. Het enige dat je nog hoeft te doen is credits kopen om met ze te chatten. Nu is het echt tijd om weg te wezen!

De algemene voorwaarden lezen???

Iedereen weet wat algemene voorwaarden van een website zijn. Maar niemand leest ze. Toch kan dat als je hoop hebt op een echte date maar de datingsite niet vertrouwd uitsluitsel geven. Als een datingsite fake profielen aanmaakt om jou geld afhandig te maken zijn ze namelijk strafbaar, want dat is oplichting. Dat geldt echter niet als ze dat eerlijk zeggen. En dat doen ze dan ook, hetzij een beetje onduidelijk, en in de algemene voorwaarden, die niemand leest.

Open de algemene voorwaarden van de verdachte datingsite en zoek met Ctrl-F eens op woorden als entertain en virtuele. Als je dan leest dat de site virtuele profielen of profielen voor entertainment doeleinden bevat is het wederom maken dat je wegkomt. Dit is namelijk juridische taal voor "we plaatsen fake profielen waarbij we hopen dat je er in trapt". Hoezo entertainment?

Bij het bovenaan genoemde overzicht van betrouwbare datingsites vind je datingsites op ieder gebied die eerlijk handelen. En verder adviseren we je nooit gebruik te maken van datingsites waarbij je berichtenverkeer via credits betaald.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.