Vrouwen te bescheiden bij online dating


Vrouwen zijn veel te bescheiden bij het online daten. Dat is een conclusie van onderzoekers van de Universiteit van Michigan die 200.000 profielen van een grote Amerikaanse datingsite analyseerden. Ze keken daarbij vooral naar de aantrekkelijkheid van personen waarmee contact gezocht werd.


Vrouwen voorzichtiger

De onderzoekers concludeerden dat mannen weinig moeite hebben om contact te zoeken met vrouwen die veel knapper zijn dan zijzelf. Vrouwen zijn op dit punt veel meer bescheiden. De vrouwen durven dit veel minder snel aan, en laten een berichtje aan een knappe man dan maar zitten.

Dat is onterecht, want vrouwen krijgen veel sneller een leuke reactie terug op een bericht. Ze kunnen daarom best meer risico nemen en hun eisen naar boven bijstellen, zonder dat ze een blauwtje zullen lopen.

Gezocht: gelijke aantrekkelijkheid

De meeste mensen maken een inschatting van zichzelf en zoeken contact met iemand die ze qua aantrekkelijkheid gelijk inschatten. Door een minder aantrekkelijk persoon te contacten doen ze zichzelf te kort, door een meer aantrekkelijk persoon contacten loop je te veel kans op een blauwtje. Mannen hebben hier moeite mee en/of schatten zichzelf een beetje te aantrekkelijk in.

De onderzoekers raden de dames aan meer risico te nemen op dit gebied, omdat het onderzoek aantoont dat ze in heel veel gevallen toch een positieve reactie terug krijgen.

Zie ook: Tips dating

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.