Anoniem daten. Niemand hoeft het te weten


Wil je graag daten, maar hoeft je omgeving dat niet te weten? Dat is geen enkel probleem, want anoniem daten kost weinig moeite, als je het maar op de juiste manier doet.

Met anoniem daten bedoelen wij dus in dit geval op het datingpad gaan zonder dat je familie, kennissen, collega's en misschien zelfs je vrienden hier vanaf weten.

Waarom anoniem daten?

Waarom zou je anoniem daten? Daarvoor zijn diverse redenen aan te voeren.
 • Je bent op zoek naar een relatie, maar je zit er niet op te wachten dat familie, collega's en vrienden er achter komen dat je via internet een partner zoekt. Je zou je partner liever in de supermarkt tegenkomen maar na enkele jaren van boodschappen doen heb je die hoop wel opgegeven.
 • Je hebt wat te verbergen. Je hebt een relatie en zoekt wat spannends buiten de deur. Je vrouw of man kan dat maar beter niet weten want dan vliegt het servies door de kamer of je kan je koffer gaan pakken.
 • Je zoekt geen relatie maar een spannende seksdate of seksrelatie. Maar daarover wordt je liever niet op een familiefeestje, bij de ouderavond van je kinderen of bij een zakenrelatie aangesproken.
 • Je vindt het niet plezierig als mensen die je helemaal niet zit zitten op internet naar je foto zitten te gluren. Je wilt wel daten, maar jezelf niet adverteren.

Datingsite of datingapp?

Datingapps zoals Tinder zijn helemaal hot. Maar voor anoniem daten zijn ze volkomen ongeschikt. Bijna iedere datingapp is namelijk gericht op het keuren van gezichten, en bovendien zijn de foto's die bekeken worden meestal van mensen uit je directe omgeving. Voor anoniem daten zijn deze datingapps dan ook volkomen ongeschikt.

Wil je anoniem daten? Dan kun je beter kiezen voor een goede dating site. Op een goede dating site heb je namelijk veel meer grip over wat mensen van je te zien krijgen en wie jouw gegevens kunnen lezen en je foto's kunnen bekijken.

Je kunt heel veel over jezelf prijs geven op een datingsite, maar op een goede datingsite kun je deze gegevens ook heel goed afschermen. Je kunt bijvoorbeeld foto's alleen tonen aan personen die jij daarvoor toestemming geeft. Zo krijgen alleen mensen die jij ziet zitten en die je vertrouwt jouw foto's te zien.

Tips anoniem daten

Tot slot nog een paar tips om het anoniem daten makkelijk en veilig te maken.

 • Plaats wel altijd een profielfoto, want en profiel met foto krijgt altijd veel meer respons. Zorg er alleen voor dat zelfs je moeder je op die foto niet herkent.
 • Maak van de nood een deugt en plaats een mooie mysterieuze foto. Zo'n foto wekt nieuwsgierigheid op, en ook dat lokt reacties uit.
 • Woon je in een klein dorp? Geef dan een plaats verderop als woonplaats op. Zo voorkom je dat dorpsgenoten gaan zitten uitpuzzelen wie die mysterieuze plaatsgenoot is.
 • Wees bij de eerste berichtjes met een nog onbekend persoon voorzichtig met het geven van persoonsgebonden gegevens zoals een straatnaam, een werkgever of een sportclub.
 • Gebruik voor het eerste berichtenverkeer de berichtenservice of chat van de datingsite. Deze zijn sterk gericht op anonimiteit.
 • Ga je mailen buiten de datingsite om? Maar ken je de persoon nog niet goed genoeg? Gebruik dan een anoniem mailadres van bijvoorbeeld Gmail of Yahoo. Beide zijn gratis.
 • Geef de andere persoon niet te snel je persoonsgegevens. Vogel eerst via wat berichtjes of chats uit of deze persoon een betrouwbare indruk maakt. Met wat gegevens kun je makkelijk via Google een persoon natrekken.
 • En je weet, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het niet waar. Hou dat in je achterhoofd bij fotomodellen die contact met je zoeken. Let dan goed op wat voor privacy gevoelige informatie je over jezelf vrijgeeft.
 • Wees voorzichtig met gegevens die kunnen leiden naar je social media. Veel mensen zijn een open boek voor iemand die toegang  tot hun Facebook account heeft.

Zie ook: Nog veel meer dating tips


Onderwerpen:
Anoniem daten, privacy bij daten, stiekem daten, in het geheim daten.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.