De beste datingapps


Datingsites zijn populair en via een goede datingsite kun je heel gericht en succesvol naar een geschikte date zoeken en deze vinden. Maar ook datingapps zijn heel populair. Daarom kijken we hier naar de beste datingapps van dit moment.


Tinder
De bekendste dating app. Zo bekend dat er vaak over tinderen gesproken wordt als het gaat om een date zoeken via een app. Deze populariteit is echter ook het zwakke punt van Tinder, het overgrote deel van de gebruikers is alleen nieuwsgierig en niet te porren voor een echte.

Met Tinder krijg je vrouwen en mannen uit je eigen regio te zien (maximaal 80 kilometer, minder ver als gewenst), en je geeft via een swipe naar rechts of links aangeven of je die persoon wel of niet ziet zitten. Chatten en een bericht sturen kan alleen als je elkaar leuk vindt.

Novamora
Novamora is de meest bekende Nederlandse datingsite voor erotisch daten. Novamora richt zich niet alleen om mannen en vrouwen, maar ook op stellen. Met de Novamora app kun je alle mogelijkheden van Novamora op je telefoon gebruiken. Vooral de chat functie van de Novamora dating app (vergelijkbaar met Whatsapp) is erg goed.

Badoo 
Badoo begon als een Tinder kloon maar is in de loop der jaren Tinder voorbij gestreefd. Badoo kent nu meer mogelijkheden en een goede website om ook in de browser te chatten en daten.

Grindr
Tinder mag dan de standaard zijn voor dating apps, eigenlijk is Tinder op zijn beurt weer een kloon van Grindr, dat al drie jaar eerder deze werkwijze toepaste. Grindr heeft echter een veel kleinere doelgroep omdat het alleen voor gay mannen is bedoeld.

Bumble
Op Bumble zetten vrouwen de eerste stap. De werking is gelijk aan die bij Tinder, maar alleen de vrouw kan een gesprek beginnen. Bumble kan niet alleen gebruikt worden voor het zoeken naar een relatie of spannende date, maar ook naar een vriendschap.

Elite Dating
Zoek je een serieuze relatie, dan kun je je inschrijven voor Elite Dating en hun gratis app downloaden. Elite Dating richt zich op mannen en vrouwen van boven de 30 met een goede opleiding en/of baan. Het matchen gaat niet van swipen maar via een persoonlijkheidstest waarvoor een lijstje vragen moet beantwoorden.

Victoria Milan
Een datingapp op vreemd te gaan. Mooier kunnen we het niet maken. Schrijf je gratis in op de Victoria Milan website en download de Victoria Milan app zodat je niet alleen via de datingsite maar ook via de app kunt daten. Het matchen gebeurt bij Victoria Milan op basis van profielen.

Paiq
Het nadeel van datingapps als Tinder en Badoo is dat ze geheel fotogericht zijn waardoor matches alleen op basis van het uiterlijk tot stand komen. Bij de dating app Paiq moet je eerst met iemand chatten (en hem of haar zo leren kennen) voordat je stukje voor stukje de foto tevoorschijn ziet komen.

Once
Once verplicht je op een andere manier om je in een ander te laten verdiepen. Hier swipe je geen tientallen profielen in no-time door, maar krijg je slecht één (op basis van je profiel geschikte) mogelijke match te zien. Is het niets? Jammer, morgen beter.

Lexa
Evenals bij Elite Dating is de Lexa datingapp nauw verwant aan de datingsite. Je schrijft je op Lexa in (gratis), vult het profiel in, en kunt de site zowel via de app als via de datingsite zelf gebruiken.

The Inner Circle
Een besloten datingapp. Op The Inner Circle mag je alleen op uitnodiging een profiel aanmaken, en zelfs dan ben je er nog niet. De beheerders van de datingapp kijken dan of je wel aantrekkelijk en succesvol bent voor deze datingapp met kapsones.

Happn
Leuk idee, maar lastig in de praktijk te brengen. Happn werkt alleen bij mensen die op straat in je directe omgeving zijn (250 meter max). Geef een like als je die persoon leuk vindt, maar die ziet dat pas als hij of zij jou ook een like geeft. Werkt alleen in heel drukke plaatsen zoals festivals e.d.

HER
Wat Grindr is voor homo mannen is HER voor homo vrouwen. Er zijn niet zo heel veel Nederlandse lesbiennes en biseksuele vrouwen die deze app gebruiken, maar voor deze doelgroep is het wel het proberen waard.

OkCupid
OkCupid is een datingapp die een match maakt op basis van de ingevulde profielen. Je krijgt bij ieder persoon via een percentage te zien hoe goed deze in theorie bij je past. OkCupid is ene heel goede datingapp maar wordt niet zo veel gebruikt in Nederland.

Hinge
Om te daten via Hinge moet je een sterke openingszin hebben. Bij deze datingapp draait het namelijk om de eerste reactie die je geeft op het profiel, een foto of iets anders uit het gebruikersprofiel van degene die jou wel leuk lijkt.

Tastebuds
Is muziek heel belangrijk voor je? Dan is Tastebuds jouw beste datingapp. Deze app koppelt namelijk op basis van muzieksmaak. Tastebuds heeft helaas maar weinig Nederlandse gebruikers.

Zie ook: 

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.