Het gevaar van de te mooie foto dating site


Bij online daten kan het voorkomen dat je een leuk online contact met iemand opbouwt, maar als het dan tot een daadwerkelijke eerste date komt de ander toch niets in je blijkt te zien. Hoe kan dit gebeuren?


Op de foto ben je leuker

Op deze website adviseren we het ook vaak. Besteedt aandacht aan de foto of foto's die je bij je profiel plaatst. Een leuke foto waar je prachtig en aantrekkelijk opstaat vergroot natuurlijk je kans op de datingsite en op het tot stand komen van een eerste date. Maar een heel mooie foto kan ook een nadeel hebben. Is de foto niet te mooi?

Als de foto je recht aandoet kan deze niet mooi genoeg zijn. Maar het gevaar zit er in dat je op een mooie foto aantrekkelijker overkomt dan je in werkelijkheid bent. Daardoor kan het voorkomen dat je date met te grote verwachtingen naar jullie afspraakje toe komt en dan teleur gesteld wordt, ook al zie je er misschien best aantrekkelijk uit.

De oplossing

De oplossing is heel eenvoudig. Natuurlijk wij je graag met je foto indruk maken, en die mooie aantrekkelijke foto van jezelf plaatsen. En doe dat gerust,  stel de mooiste foto van jezelf als profielfoto in. Dat is de eerste foto die mensen van je zien. Dat is de foto die bij de zoekresultaten staat en die mensen aanklikken als ze meer van je zien.

Maar laat het niet bij die ene foto. Plaats meer foto's bij je profiel, maar gebruik geen foto's uit dezelfde gelikte fotoserie. Gebruik juist foto's die meer kanten van jezelf laten zien. Letterlijk en figuurlijk. Een foto dat je aan het relaxen bent, een foto gemaakt onder het sporten, een foto van je gezicht, maar ook een foto waarin je in zijn geheel op staat.

En gebruik dan niet alleen foto's in een modellen-pose en met een perfecte belichting. Zet er gerust een foto van een wat mindere kwaliteit tussen.

Het allerbelangrijkste aan de foto's die je bij je datingprofiel plaatst is dat de foto's met elkaar een goed beeld vormen van wie jij bent. Zo dat je date bij jullie eerste afspraakje niet geconfronteerd wordt met een heel ander persoon dat op de foto's.

En tot slot

En foto's die een duidelijk beeld van jezelf geven zijn natuurlijk ook heel recent. Ouder worden we allemaal, en op die foto van acht jaar geleden sta je misschien mooier op dan op recente foto's. Maak dus alleen gebruik van foto's van het laatste jaar, en bekijk je foto's nog eens als je langere tijd op een datingsite ingeschreven staat.

Het is opvallend hoe vaak je op een datingsite foto's met daarop een datum ziet, en het is geen uitzondering dat die datum heel ver in het verleden ligt. Maak zelf die fout niet, tenzij je het risico wil lopen dat een teleurstellende blik in de ogen van je date te zien als je binnen stapt.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.