Waarom een datingsite gebruiken? De voordelen van online daten

Waarom online dating? Hier kijken we naar de voordelen van het zoeken en vinden van een date via internet.

Voordelen online dating


Wij geven hier veel informatie over goede en eerlijke datingsites, maar waarom zou je überhaupt een datingsite gebruiken? Hier kijken we naar het nut en gemak van datingsites.

Mannen en vrouwen zijn "beschikbaar"

Leuke mannen en vrouwen zie je ook in de supermarkt, in de bibliotheek, in het park en in de winkelstraat, maar wat dan? 

Je kunt die leuke vrouw of man op straat aanspreken, maar de kans dat deze al bezet of niet op zoek is, is levensgroot. Veel groter dan de kans dat hij of zij ook zoekende is naar een date.

Één of twee keer op die manier een blauwtje lopen is niet erg, maar na tien keer gaat het vervelen. Van mannen en vrouwen die aan online dating doen mag je verwachten dat ze single zijn, en geïnteresseerd zijn in een date of relatie. Geen 100% garantie, maar wel heel wat meer kans dat de man of vrouw "beschikbaar" is dan op straat.

Je ziet door al die vrouwen / mannen de bomen niet meer

Het is overweldigend als je ziet hoeveel mannen en vrouwen de datingsites bevolken. Schrijf je bijvoorbeeld maar eens in op een grote datingsite als Lexa of MetJou en zie hoeveel mensen er aan je wensen voldoen! 

Daar moet toch wel een leuke geschikte date tussen zitten!

Je kunt op een datingsite rustig selecteren

Gelukkig kun je op een goede datingsite uit het enorme aanbod aan leuke vrouwen en mannen goed de meest geschikte dates selecteren.

Contacten leggen op een datingsite is een relaxte manier van kennismaken. Het begint al met het invoeren van zoekopdrachten naar juiste profielen. 

90% van de potentiële dates uitschakelen omdat ze niet de juiste kleur ogen hebben is zonde, maar mensen met kenmerken die je echt niet wil (roker, getrouwd, te klein) kun je snel wegfilteren. 

Daarbij kun je ook selecteren op veel kenmerken die niet zichtbaar zijn als je iemand in een bar ziet staan.

Je hoeft bij online dating niet éénkennig te zijn

Bij het leggen van de eerste contacten hoef je helemaal niet éénkennig te zijn. Ga gerust chats of berichtenverkeer aan met veel verschillende mannen of vrouwen. 

Sommigen van deze potentiële dates kun je al na een paar regels afschrijven, maar andere vrouwen en mannen blijken veel interessanter dan je in eerste instantie dacht. 

Je hoeft natuurlijk al deze honderden of zelfs duizenden mannen en vrouwen niet 'uit te proberen', maar niemand die je tegenhoud om met meerdere mannen of vrouwen tegelijk een mail- of chatcontact te onderhouden. Bij online daten kun je wat dat betreft heel veel potentiële dates aftasten.

Ook deze "tweede fase" van de date selectie kun je relaxed thuis op de bank uitvoeren.

Hallo zeggen was nooit zo makkelijk

Het leggen van een eerste contact is super simpel op een datingsite. Lijkt iemand je wat? Dan stuur je gewoon een kort (maar leuk) berichtje. "Offline" zal je waarschijnlijk niet zo makkelijk op een onbekende afstappen.

Iemand aanspreken op een datingsite is heel laagdrempelig. Verlegenheid speelt geen rol en een blauwtje lopen doet geen of weinig pijn. En mocht het tot een contact komen, dan heb je de ander online al een beetje leren kennen en zal er dus van die verlegenheid ook minder sprake zijn.

Een datingsite is anoniem

Wil je daten, maar wil je liever niet dat je omgeving weet wat je daar internet voor inzet? Een datingsite is zo anoniem als je wilt. Als je op optimale privacy gesteld bent kun je 100% anoniem daten.

Je kunt op een datingsite eens wat proberen

Omdat het zo anoniem is kun je op een datingsite eens wat uitproberen. Hoe goed lig je in de markt? Hoe reageren mensen als je over die ene geheime hobby begint? 

Ook al wil je niet direct op een ontmoeting aansturen (of misschien zelfs helemaal geen date zoekt), dan kan een datingsite toch nuttig zijn.

Je kunt makkelijk afserveren

Blijkt iemand op een datingsite niet zo leuk als je eerst dacht, dan kun je makkelijk afscheid nemen. En volhardend persoon dat geen genoegen neemt met een afwijzing is met één klik geblokkeerd zodat hij of zij je niet meer kan bereiken. 

Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je het contact alleen anoniem via de datingsite zelf laat verlopen en niet via mail of telefoonnummer.

Je komt online heel andere mensen tegen

Waar veel mensen niet aan denken is dat je op een datingsite heel andere personen kunt tegenkomen dan je anders ontmoet, ook mensen die in je omgeving wonen. 

De meeste mensen verkeren in een bepaalde kring van werk, clubs en vrienden, maar ontmoeten mensen buiten die kringen alleen terloops. 

Via een datingsite kun je ook heel andere mensen goed leren kennen. Je zit niet in een bubbel.

Een datingsite kan goed voor je vertrouwen zijn

Vind je een blind date te eng omdat je bang bent voor een teleurstelling? Dat hoeft toch geen belemmering te zijn om op een datingsite contacten te leggen. 

Als je merkt dat mensen je leuk vinden, graag met je willen praten en je graag zouden willen ontmoeten, dan geeft dat je zelfvertrouwen een boost. 

Je zal dan merken dat de stap naar een daadwerkelijke ontmoeting niet groot meer is.

En zelfs al wil je helemaal geen echte date, dan kan het je zelfvertrouwen een boost geven als je merkt dat mensen jou online leuk vinden en geïnteresseerd zijn.

Dating training

Maar hou er wel rekening mee dat het ook stroef kan gaan op een datingsite. Blijven de positieve reacties uit? Dan kun je een datingsite ook gebruiken om "aan je technieken te schaven".  

Reageren mensen anders als je je meer open opstelt? En wat is het effect als je wat meer durft te flirten? 

Op een datingsite kun je ervaring opdoen die je ook van pas kan komen als je face to face mensen ontmoet.

Je hoeft niet alles meteen te vertellen

Van het verzwijgen van dingen zijn we geen voorstander, maar we kunnen het voorstellen dat je je misschien geremd voelt als je stottert, een nare wijnvlek hebt of andere omstandigheden die je zelf ziet als een belemmering om een eerste contact te maken. 

Op een datingsite heb je de mogelijkheid om daar in eerste instantie nog even niets over te zeggen.

Maar pas op voor de valkuil van het te lang verzwijgen. Hoe langer je wacht met iets dat je dwars zit, des te moeilijker wordt het om het te vertellen. En vaak is de reactie veel positiever dan dat je verwacht.

Sneller de diepte in

En aan de andere kant kun je, omdat het anoniem is, veel meer over jezelf vertellen (zolang het natuurlijk je anonimiteit niet opheft). Je gevoelens, ervaringen uit het verleden. 

Een chat of berichtenverkeer op een datingsite gaat snel de diepte in zodra één van de twee de chitchat laat voor wat het is en een persoonlijke vraag stelt of zelf wat persoonlijks vertelt. 

Bij een goede klik tussen twee personen gaat dat op een datingsite vanzelf.

Goedkoop of zelf gratis

Andere vormen van daten kosten veel meer geld dan online daten. Toch jammer als je eerst 50 kilometer rijdt, in een kroegje een drankje besteld, en er dan binnen een paar minuten achter komt dat je het helemaal niet naar je zin hebt met het persoon voor je, en eigenlijk zo snel mogelijk weer weg wilt.

Bij online daten voorkom je dat. Schrijf je gratis in bij één van de vele datingsites en je maakt snel en makkelijk de selecties totdat je een persoon hebt gevonden die je echt een afspraakje waard lijkt.

Kortom, het gebruik van een datingsite is zeker het proberen waard. Op onze website vind je alle informatie over datingsites en daten. Kijk bij de beste datingsites voor goede sites die je gratis kunt proberen.

Zie ook:
Het vinden van een date via een datingsite is heel populair. Hier kijken we naar de voordelen van online dating en het vinden van een date via internet.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.