Waarom zou je een datingsite gebruiken?Wij geven hier veel informatie over goede en eerlijke datingsites, maar waarom zou je überhaupt een datingsite gebruiken? Hier kijken we naar het nut en gemak van datingsites.

Je kunt rustig selecteren

Contacten leggen op een datingsite is een relaxte manier van kennismaken. Het begint al met het invoeren van zoekopdrachten naar juiste profielen. 90% van de potentiële dates uitschakelen omdat ze niet de juiste kleur ogen hebben is zonde, maar mensen met kenmerken die je echt niet wil (roker, getrouwd, te klein) kun je snel wegfilteren. Daarbij kun je ook selecteren op veel kenmerken die niet zichtbaar zijn als je iemand in een bar ziet staan.

Je hoeft niet éénkennig te zijn

Bij het leggen van de eerste contacten hoef je helemaal niet éénkennig te zijn. Ga gerust chats of berichtenverkeer aan met veel verschillende mannen of vrouwen. Sommigen kun je al na een paar regels afschrijven, anderen blijken veel interessanter dan je in eerste instantie dacht. Ook deze "tweede fase" van de selectie kun je relaxed thuis op de bank uitvoeren.

Hallo zeggen was nooit zo makkelijk

Het leggen van een eerste contact is super simpel op een datingsite. Lijkt iemand je wat? Dan stuur je gewoon een kort (maar leuk) berichtje. "Offline" zal je waarschijnlijk niet zo makkelijk op een onbekende afstappen.

Een datingsite is anoniem

Wil je daten, maar wil je liever niet dat je omgeving weet wat je daar internet voor inzet? Een datingsite is zo anoniem als je wilt. Als je op optimale privacy gesteld bent kun je 100% anoniem daten.

Je kunt eens wat proberen

Omdat het zo anoniem is kun je op een datingsite eens wat uitproberen. Hoe goed lig je in de markt? Hoe reageren mensen als je over die ene geheime hobby begint? Ook al wil je niet direct op een ontmoeting aansturen, dan kan een datingsite toch nuttig zijn.

Je kunt makkelijk afserveren

Blijkt iemand op een datingsite niet zo leuk als je eerst dacht, dan kun je makkelijk afscheid nemen. En volhardend persoon dat geen genoegen neemt met een afwijzing is met één klik geblokkeerd zodat hij of zij je niet meer kan bereiken. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je het contact alleen anoniem via de datingsite zelf laat verlopen en niet via mail of telefoonnummer.

Je komt heel andere mensen tegen

Waar veel mensen niet aan denken is dat je op een datingsite heel andere personen kunt tegenkomen dan je anders ontmoet, ook mensen die in je omgeving wonen. De meeste mensen verkeren in een bepaalde kring van werk, clubs en vrienden, maar ontmoeten mensen buiten die kringen alleen terloops. Via een datingsite kun je ook heel andere mensen goed leren kennen.

Een datingsite kan goed voor je vertrouwen zijn

Vind je een blind date te eng omdat je bang bent voor een teleurstelling? Dat hoeft toch geen belemmering te zijn om op een datingsite contacten te leggen. Als je merkt dat mensen je leuk vinden, graag met je willen praten en je graag zouden willen ontmoeten, dan geeft dat je zelfvertrouwen een boost. Je zal dan merken dat de stap naar een daadwerkelijke ontmoeting niet groot meer is.

Dating training

Maar hou er wel rekening mee dat het ook stroef kan gaan op een datingsite. Blijven de positieve reacties uit? Dan kun je een datingsite ook gebruiken om "aan je technieken te schaven".  Reageren mensen anders als je je meer open opstelt? Of als je wat meer durft te flirten? Op een datingsite kun je ervaring opdoen die je ook van pas kan komen als je face to face mensen ontmoet.

Je hoeft niet alles meteen te vertellen

Van het verzwijgen van dingen zijn we geen voorstander, maar we kunnen het voorstellen dat je je misschien geremd voelt als je stottert, een nare wijnvlek hebt of andere omstandigheden die je zelf ziet als een belemmering om een eerste contact te maken. Op een datingsite heb je de mogelijkheid om daar in eerste instantie nog even niets over te zeggen.

Maar pas op voor de valkuil van het te lang verzwijgen. Hoe langer je wacht met iets dat je dwars zit, des te moeilijker wordt het om het te vertellen. En vaak is de reactie veel positiever dan dat je verwacht.

Sneller de diepte in

En aan de andere kant kun je, omdat het anoniem is, veel meer over jezelf vertellen (zolang het natuurlijk je anonimiteit niet opheft). Je gevoelens, ervaringen uit het verleden. Een chat of berichtenverkeer op een datingsite gaat snel de diepte in zodra één van de twee de chitchat laat voor wat het is en een persoonlijke vraag stelt of zelf wat persoonlijks vertelt. Bij een goede klik tussen twee personen gaat dat op een datingsite vanzelf.

Kortom, het gebruik van een datingsite is zeker het proberen waard. Op onze website vind je alle informatie over datingsites en daten. Kijk bij de beste datingsites voor goede sites die je gratis kunt proberen.

Zie ook:

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.