Samen daten als gelegenheidsstel

Amber is single, maar samen met Bob vormt ze een gelegenheidsstel. Als gelegenheidskoppel heeft het duo samen seksafspraakjes met anderen.


Je komt ze veelvuldig tegen op de meer pikante datingsites, gelegenheidsstellen. Meestal bestaat een gelegenheidsstel uit een man en een vrouw die zich op een datingsite hebben leren kennen en nu ook samen via die site daten.


Op datingsites voor stellen zijn deze gelegenheidskoppels steeds vaker te vinden. Zo sprak ik bijvoorbeeld het gelegenheidsstel Amber en Bob. Dit zijn twee eind veertigers die elkaar via de datingsite Novamora hebben leren kennen en een erotische relatie zijn aangegaan. 

Amber is een gescheiden vrouw met twee kinderen, Bob is getrouwd en heeft eveneens kinderen.

Na een klein jaar van geheime ontmoetingen kwam het idee op om op hun datingsite een derde profiel aan te maken, een profiel als stel, een gelegenheidsstel. Maar waarom deze stap? Ik sprak dit gelegenheidskoppel over hun beweegredenen en ervaringen.

Waarom daten als gelegenheidsstel?

Hoewel Amber en Bob beide heel tevreden waren over hun seksrelatie was er toch de nieuwsgierigheid naar spannende contacten met vreemden. 

Voor Amber was het daten met onbekenden toch altijd een beetje eng. Hoewel ze er wel ervaring mee had (onder andere toen ze Bob als leerde kennen) vond ze het daten met vreemden nog altijd een grote stap.

Samen met Bob vind ze dating een stuk makkelijker. Veiliger, maar ook gezelliger en opwindender.

Bob ziet het als voordeel dat hij samen met Amber, als gelegenheidsstel, makkelijker een afspraakje kan maken. Als stel komt hij veel sneller in contact met andere stellen, en dus ook met vrouwen. 

Daarnaast vind ook hij het erg opwindend om het daten samen met zijn geheime minnares te doen.Reacties niet altijd positief

Wel valt het de beide minnaars op dat ze als gelegenheidsstel niet bij alle andere paren in de smaak vallen. 

Vooral ervaren swingers willen hun neus nog wel eens ophalen voor een gelegenheidsstel. Ze zien zo'n gelegenheidskoppel niet als een echt stel. Ook het feit dat Bob getrouwd is (maar niet met Amber) levert wel eens negatieve reacties op. 

Gelegenheidsstellen die bestaan uit twee singles zullen deze bezwaren niet tegenkomen.

Toch kunnen Amber en Bob het ieder gelegenheidsstel dat zijn grenzen wil verleggen aanraden om samen een profiel aan te maken op een goede datingsite geschikt voor stellen

Zelf wil het koppel na wat spannende dates met andere stellen, weer eens wat nieuws proberen en binnenkort samen een parenclub bezoeken.

Zie ook: 

Het komt opvallend vaak voor dat een vrouw en een man die elkaar via seksdating hebben leren kennen ook samen, als koppel, gaan daten. Hieronder vind je meer informatie die ik over dit onderwerp schreef.


Heb je zelf ervaring als gelegenheidsstel? Of heb je wel eens met zo'n gelegenheidskoppel een date gehad? Of wil je je mening over dit onderwerp geven? Bij de reacties onderaan deze pagina kun je al je ervaringen, meningen en vragen posten.

Onderwerp:
We spraken het gelegenheidskoppel Amber en Bob. Een gelegenheidspaar dat in het dagelijks leven geen koppel vormt maar wel samen als gelegenheidsstel op dating sites te vinden is. Daar maakt het gelegenheidsstel afspraakjes met swingers en andere stellen, waaronder ook gelegenheidskoppels / gelegenheidsstellen.

Een reactie posten

6 Reacties

 1. Ik ben een single man die via de datingsite een spannende FWB vriendin heeft ontmoet. Af en toe hebben we samen lekkere seks, en sinds een paar maanden daten we ook als gelegenheidsstel, gewoon voor de geile ervaringen.

  We zijn beide op seksgebied bi actief dus de mogelijkheden om als gelegenheidsstel te daten zijn heel groot. We hebben in die relatief korte tijd dates gehad met mannen, vrouwen en stellen. We vinden alles lekker dus het kost weinig moeite contacten te vinden om samen mee te daten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook wel eens met een seksvriendin van me bij een ander stel langs gegaan. Het leek haar heel spannend het eens een keer met een stel te doen maar ze durfde dat niet alleen. Mij kende ze omdat we al een paar keer seks hadden gehad. Dus ik heb me heel behulpzaam opgesteld en ik ben samen met haar als een soort gelegenheidskoppel gegaan. Het was heel lekker maar helaas durfde ze de volgende keer wel alleen en toen was ik niet meer nodig, boehoe!

   Verwijderen
 2. Met zijn 2 daten is veel makkelijker, veiliger en leuker dan alleen. Mijn FWB en ik spreken daarom regelmatig af met andere stellen en mannen. Niet alle stellen willen een gelegenheidsstel daten maar daar zijn we dan niet zo open over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Connie en Donnie3 mei 2024 om 20:22

   Maar zijn jullie beide single? Van ieder gelegenheidsstel dat we via de datingsites te spreken krijgen blijkt namelijk minimaal 1 van de gelegenheidspartners vreemd te gaan. En vaak allebei. Jammer, want dan leken ze ons vaak leuk. Maar het is tegen ons principe om vreemd te gaan met personen die vreemd gaan.

   Verwijderen
 3. Groot en klein8 mei 2024 om 20:01

  Wij daten af en toe met stellen. Maar het maakt ons niet uit als het een gelegenheidskoppel is. Als ze maar niet vreemd gaan. Een gelegenheidskoppel bestaande uit een single vrouw en single man is best leuk. Die zijn dan seksueel juist vaak heel actief en ze durven zich meer te laten gaan dan de meeste getrouwde koppels. Een gelegenheidsstel voelt zich minder geremd naar de gelegenheid partner toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me heel goed voorstellen dat een gelegenheidskoppel veel minder geremd is naar elkaar toe dan een koppel dat getrouwd is. Een getrouwd koppel is als het goed is een twee-eenheid en een gelegenheidsstel meer twee individuen.

   Verwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.