Tips voor een veilige blind date

blind date veilig

Een blind date is spannend, vooral omdat je (bij een echte blind date) aan een date begint zonder dat je goed weet wie je aantreft. Dat onbekende in de date is heel spannend, maar het kan ook risico's inhouden. Daarom kijken we hier naar tips voor een veilige blind date.


Op onze websites hebben we veel informatie en een groot aantal tips verzameld voor een veilige date met een onbekende. Kijk bij tips voor veilig daten voor al deze informatie. Deze info gaat niet alleen over het veilig ontmoeten van een onbekende, maar ook voor het veilig gebruik van datingsite en verschil tussen eerlijke en frauduleuze datingsites.

Het gebruik van eerlijke datingsites

Als je wilt daten is het erg belangrijk een eerlijke datingsite te gebruiken. Daarmee bedoelen wij een site die zelf geen (valse) profielen plaatst en actief is in het opsporen en verwijderen van nep-profielen door gebruikers van de datingsite. Vooral bij de op sexdates gerichte datingsites zitten nogal wat sites die veelvuldig gebruik maken van fake profielen en van chatoperators die mensen aan de praat houden zonder dat het ooit tot een date komt.

Bij de bovenstaande tips voor veilig daten vind je informatie over wel eerlijke datingsites en krijg je tips hoe je misleidende datingsites kunt herkennen.

Laat het geld niet uit je zak kloppen

Je kent de verhalen vast wel van mensen die voor soms duizenden euro's het schip in gaan omdat ze ingaan op zielige verhalen van mensen die ze online spreken en geld naar hen overmaken. Op dit punt kunnen we maar één tip even: Maak nooit geld over naar een onbekende, de kans dat je misleid wordt loopt richting de 100 procent.

Ook berucht zijn de verhalen over dames uit verre landen die graag naar je toekomen als je ze ze geld stuurt voor een vliegticket. De dames komen dus nooit.

Maar er zijn ook subtielere manieren om je geld uit de zak te laten kloppen door mensen die je online spreekt en verder niet kent. Zo wordt het sterk afgeraden om in te gaan op uitnodigingen om buiten de datingsite om contact met iemand te onderhouden. Mail kan niet zoveel kwaad, zolang je er een anoniem mailadres voor gebruikt. Zodra iemand echter alleen met je wil (verder) praten op een site waarvoor apart betaald moet worden is er st**nt aan de knikker.

Bij de informatie hierboven kun je lezen over deze trucs en krijg je tips hoe je misleidende personen op datingsites kunt herkennen.

Een veilige blind date

En dan de blind date zelf. Ga niet na een kwartiertje chatten naar iemands huis voor een spannend afspraakje, en laat helemaal niet iemand die je nog nauwelijks gesproken je woning in. Zorg eerst dat je iemand online vast een beetje leert kennen en laat het niet tot een date komen als je merkwaardige trekjes bespeurt. Spreek voor het eerste contact af op een plek waar ook andere mensen zijn, je kunt je daarna altijd nog samen afzonderen. En laat altijd als je iemand privé ontmoet informatie achter waar je bent, desnoods in de vorm van een briefje wat later gevonden kan worden.

Nou klinken de laatste tips natuurlijk wel erg zwaar en in 99,999 procent van de gevallen overbodig. Maar het is een kleine moeite om zo die 0,001 procent ook uit te sluiten en met een fijn en gerust gevoel op date te gaan.

Alle tips voor veilig daten vind je via de link bovenin dit verhaal.


Tip: Zo herken je oneerlijke datingsites


Onderwerpen:
Veilige blind date, veilige date, veilige eerste date.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.