Daten tegen betaling? Ja echt!


Je laten betalen voor een date? En een datingsite die daarin bemiddeld? Het klinkt wat merkwaardig, een beetje als prostitutie zelfs. Maar toch bestaat het en de reacties van de meeste gebruikers zijn heel positief.


Een datingsite met de (toepasselijke) naam Date4Cash biedt dit soort betaalde dating in Nederland aan. Laat ik eens kijken hoe het bij deze bijzondere datingsite in zijn werk gaat en wat de ervaringen van Date4Cash gebruikers zijn.

Hoe werkt Date4Cash?

In eerste instantie werkt Date4Cash als iedere datingsite. Je krijgt een overzicht met profielen te zien. Je wandelt daar wat door heen, en als je een leuk persoon ziet, dan stuur je een berichtje of je vraagt (indien de persoon aanwezig is) een chat aan.

Wil je weten wat voor voor vrouwen en mannen er via Date4Cash daten? Schrijf je hier dan in en kijk gewoon eens rond.

Tot zover klinkt Date4Cash als de gemiddelde datingsite, maar een heel groot verschil met andere datingsites is dat je bij Date4Cash je berichtje vergezeld laat gaan van een bieding. Je biedt dus een bedrag in geld aan voor iemand die met je op date wil. 

De vrouw of man waarmee je contact hebt bepaalt dan of hij een date met je wil. Dat is een afweging die je op iedere datingsite maakt, maar bij Date4Cash speelt dus ook een financiële factor mee, en dat heb ik o nog geen enkele andere dating site gezien..

Op zich is het verschik met sugardating niet zo erg groot, ook daarbij spelen materialistische factoren een grote rol. Maar bij Date4Cash ligt het er nog wat dikker bovenop. Op Date4Cash wordt er een keiharde financiële deal gemaakt waardoor het heel erg dicht tegen de betaalde liefde aanschurkt.

Er wordt immers een bedrag geboden om te daten, en dat kan zelfs op opbod gaan (hoezo een vleesveiling). 

Dat klinkt allemaal bijzonder negatief. Maar er zijn ook positieve factoren  die er voor zorgen dat veel gebruikers van Date4Cash heel positief zijn over deze aparte manier van dating,

De positieve kant van daten tegen betaling

Ten eerste is de kans op een date veel groter dan op een gemiddelde andere datingsite. Je hebt het krijgen van echte date immers veel meer in eigen handen. Ja kan je aantrekkelijkheid vergroten, en als je de andere persoon wel bevalt zal deze dame of heer misschien heel snel overstag gaan. 

Bieden kan al vanaf 5 euro, en voor sommige deelnemers is het vragen van een vergoeding alleen een manier om te peilen of er echt belangstelling is of dat de betreffende persoon iedereen een berichtje stuurt.

Een ander voordeel is dat je niet alleen biedt, maar dat er op een date met jou ook geboden kan worden. Het is natuurlijk altijd leuk om te zien dat iemand jou dusdanig ziet zitten dat deze vrouw of man je best een vergoeding wil geven.

Een derde voordeel is de aantrekkelijkheid van de mannen en vrouwen die je via deze datingsite kunt daten. Laten we zeggen dat deze heel wat aantrekkelijker en ruimdenkender zijn dan de dames en heren op andere datingsites.

En ook uit Date4Cash komen echte relaties voort. Het lijkt Pretty Woman wel!

Een eerlijke datingsite?

Is dit een eerlijke datingsite? Dat is de vraag die we hier bij iedere datingsite stellen. Bij Date4Cash is dat een nog meer beladen vraag. 

Waar bij andere erotische datingsites nogal eens misleiding in het spel is heeft misleiden op Date4Cash weinig zin. Het is hier immers no cure no pay. Je betaalt immers alleen voor een echte date. Dat gaat wel vooruit, maar mocht de afgesproken date toch niet doorgaan dan krijg je netjes je geld terug. Date4Cash bestaat inmiddels al een paar jaar en heeft zich op dat punt bewezen.

Hierbij moet je je dan natuurlijk wel aan de spelregels houden en niet stiekem afspreken dat je het geld direct aan je date betaalt, want dan kan de datingsite geen garantie geven.

Over de ethische aspecten van een betaalde date kun je lang discussiëren. De één zal het moreel verwerpelijk vinden (prostitutie!), maar de ander zal weinig verschil zien met het betalen van de rekening voor een etentje voor twee tijdens een date. Dat gratis etentje kun je immers ook als betaling zien.

Feit is dat er een deal is tussen twee mensen die duidelijk kunnen aangeven wat ze wel en niet willen en wat daar tegenover staat. Wat dat betreft zijn er bij Date4Cash minder kans op misverstanden dan bij iemand die via een normale datingsite voor een etentje wordt uitgenodigd.

Dus over de achterliggende gedachte kunnen we redetwisten, maar de site zelf is een eerlijke datingsie,

Via de link bovenaan kun je je inschrijven voor Date4Cash en daar rond kijken. Hieronder kun je eventueel je reacties over deze datingsite en over betaalde dating kwijt.

Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Vroeger we dat prostitutie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vincent met 2 oren20 mei 2024 om 17:30

  Van een vrouw kan ik me het voorstellen dat het kan werken. Ik ken via sexdating vrouwen en die vertellen me dat ze wel iedere dag met een andere vent kunnen daten zoveel reacties krijgen ze. Sterker nog, meer mannen dan dagen. Dan kan je best een vergoeding voor de date vragen.

  Ik vraag me alleen af of je dat als vrouw moet willen. Het is natuurlijk snel en makkelijk geld verdienen, en nog leuk ook, als je toch al seks en dates via internet zoekt. Maar je bent wel kwetsbaar. De man zal wel wat voor zijn geld terug willen en misschien niet wat jij wil. Dat lijkt me bij alle betaalde seks een probleem.

  Ik zie ook veel mannen ingeschreven, maar ik denk dat je wel een erg grote hunk moet zijn als een vrouw je gaat betalen om een date te krijgen. Of de vrouw moet wel erg slecht in de markt liggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.