Polyamorie en dating


De term polyamorie kom je steeds vaker op dating sites en bij dating apps tegen? Maar wat is polyamorie precies? En op welke datingsites kun je terecht voor polyamorie dating.

Wat is polyamorie?

De term polyamorie is een samenstelling van poly (meerdere) en amor (liefde). Het staat voor een levenswijze waarbij er sprake is van een liefdesrelatie, inclusief seksualiteit, met meerdere mensen. Hierbij is er uitsluitend sprake van polyamorie als alle betrokkenen hiervan op de hoogte zijn en de situatie hun toestemming heeft.

Bij stiekem overspel is dus geen sprake van polyamorie, maar als iemand met medeweten en toestemming van de partner er een tweede liefde op na houdt kun je dit wel polyamorie noemen.

Polyamorie kan in alle openheid plaatsvinden als bijvoorbeeld drie personen gezamenlijk een huishouden voeren en het bed delen. Maar het kan ook zijn dat een echtpaar er een gezamenlijke vriend of vriendin op na houdt waarmee ze zowel een liefdesrelatie als een seksuele relatie hebben.

Om van een polyamorie relatie te spreken moet er wel sprake van liefde zijn. Dit is een verschil met swingen, trio dating of een seksrelatie waarbij een stel of persoon buiten de vaste relatie een contact heeft waarbij het vooral om seks draait. Bij polyamorie is er sprake van een liefdesrelatie tussen drie personen.

Als een koppel een éénmalige sexdate heeft met een single vrouw of man is er dan ook geen sprake van polyarmorie. Er is immers geen sprake van een liefdesrelatie met de derde persoon. Dit kan veranderen als meerdere dates volgen en er sprake is van vriendschap en vervolgens liefde. 

Polyamorie en dating sites

Omdat er bij polyamorie sprake is van een liefdesrelatie is zo'n soort relatie lastiger te vinden via een datingsite of dating app dan een zuiver seksuele relatie waarbij er alleen van seksuele aantrekkingskracht sprake hoeft te zijn. 

Maar aan de andere kant is het ook niet anders dan het vinden van een ander soort levenspartner via een dating site. Wel is de spoeling natuurlijk veel dunner. Niet heel veel mensen staan open voor een polyamorie relatie.

Stel zoekt polyamorie relatie
Wel complex wordt het om als stel een polyamorische relatie te vinden via een dating site. Het vinden van een sekspartner voor een stel is online geen enkel probleem. Er zijn genoeg stellen en mannen (en in mindere mate vrouwen) die seksueel contact met stellen zoeken. Voor een polyamorie relatie tussen een stel en een derde persoon moeten alle drie de personen echter in grote mate een klik met elkaar hebben.

Zie ook: 


Onderwerp:
Van polyamorie is sprake als er een liefdesrelatie is tussen drie personen. Dat kan 1 vrouw met 2 mannen zijn, 1 man met 2 vrouwen, maar ook een liefdesrelatie tussen 3 mannen of 3 vrouwen. Op sommige dating sites kom je in beperkte mate polyamorie tegen. Wat meer voorkomt zijn trio dates, maar omdat daarbij alleen sprake is van lust en niet van liefde, is dat geen echte polyamorie.(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.