Kun je als christen daten?


Kun je als christen aan dating doen? Hoewel veel christenen (anoniem) op een datingsite zijn ingeschreven hangt er in christelijke omgevingen nog altijd een taboesfeer rond dating en datingsites.


Datingsite voor christenen

Speciaal voor christenen is er de datingsite Op Zoek Naar Jou waar christenen elkaar kunnen ontmoeten. Dit maakt dating voor christenen een stuk laagdrempeliger omdat je zo alleen in contact komt met mensen die dezelfde christelijke normen en waarden er op na houden.

Zinvol daten

Dat neemt niet weg dat er nog christenen zijn die twijfels hebben of dating en datingsites de juiste weg zijn om een levenspartner te vinden.

Een aanrader voor wie deze twijfels heeft is het boek Zinvol Daten van Aukelien van Abbema. De schrijfster van dit boek over dating voor een christen heeft psychologie en filosofie gestudeerd en werkt als gezondheidszorg-psycholoog bij Eliagg, het evangelisch landelijk initiatief voor ambulante geestelijke gezondheidszorg. Abbema schreef eerder al het boek Single in de kerk.

Met het boek Zinvol Daten wil ze christenen bewust maken van het eigen aandeel in single zijn. Naar het beeld wat de lezer van zichzelf heeft en wat zijn of haar verwachtingen zijn. Ook wordt er gekeken naar het daten, wat zijn bijvoorbeeld de do's en dont's.

Het boek kan alleen of in groepsverband worden gelezen. Het boek Zinvol Daten maakt ook deel uit van de cursus 'De zin en onzin van daten' die in kerken gegeven wordt.

Kijk hier voor alle informatie over dit boek en om het eventueel aan te schaffen.

Onderwerpen
Datingsites voor christenen, dating christen, christenen dating sites, christelijke date.

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.