Corona en dating

corona en dating

Anderhalve meter afstand houden. Zo veel mogelijk thuis blijven. Mondkapjes. Alles dat leuk is gesloten. Corona maatregelen en dating passen absoluut niet bij elkaar. Kun je in corona tijden nog daten? En zo ja, hoe pak je dat dan aan? Hier informatie en tips over een date in corona tijd.


Een goed moment om contacten te leggen

Omdat er weinig kan en omdat veel mensen minder werken hebben veel mensen meer vrije tijd en brengen ze veel van die tijd digitaal door. Vooral singles zonder gezin zoeken op die manier afleiding.

Dat betekent dat er alle tijd en gelegenheid is om wat op een goede datingsite rond te kijken, om contacten te leggen, te chatten, berichtjes te sturen en om zo leuke vrouwen of mannen te leren kennen. Je kunt deze corona tijd heel goed gebruiken om in alle rust personen te selecteren voor wat in de toekomst eventueel een date zou kunnen worden.

Daarbij hoef je je niet opgejaagd te voelen om snel keuzes te maken. Een first date is immers in deze corona tijd wat lastig te maken (daarover later meer), dus je kan in alle rust eerst chatten, telefoneren, schrijven en zo de ander beter leren kennen dan je zou doen als je veel sneller een date zou kunnen afspreken.

Een virtuele eerste date

Daarbij heb je goede tools tot je beschikking. Een goede datingsite biedt goede chatmogelijkheden en voor verder contact is er de telefoon en de video-telefonie apps en websites die tegenwoordig zo veel gebruikt worden. Die lenen zich natuurlijk uitstekend voor een virtuele eerste date.

Kleed je mooi aan, zorg dat je haar goed zit (helaas zit de kapper er even niet in), schenk een drankje in en zet de webcam van je laptop of PC aan. De horeca mag dan gesloten zijn, zo kun je wel een echte first date beleven en elkaar (via de de camera) in de ogen kijken.

Een echte date in corona tijd?

Maar gaat dit allemaal (te) lang duren? Willen jullie elkaar toch echt gaan ontmoeten? Dan heb je in deze corona tijden een uitdaging. Het begint al met de locatie. De horeca is de plaats bij uitstek voor een eerste date en die is dicht. Dat geldt ook voor bioscopen, dierentuinen, musea, activiteiten en veel meer.

Bij één van jullie thuis afspreken is een optie. Maar veel vrouwen en mannen geven bij een eerste date met iemand die ze nog nooit ontmoet hebben de voorkeur aan een openbare plaats. Het is dan de kunst een plek te vinden waar ook andere mensen zijn, maar waar het ook niet te druk is. Bijvoorbeeld, een rustig plein of park.

Anderhalve meter dating

En dan zal je de anderhalve meter regel in acht moeten nemen. Je kan hem of haar echt in de ogen kijken, spreken, zien, maar wel afblijven! Maar denk maar zo, later zie je dat alles misschien eerder als een voordeel dan als een nadeel. Als je omdat je iemand van een afstandje goed hebt leren kennen en de spanning hebt opgebouwd en daar een leuke partner aan hebt overgehouden.

Zie ook: 

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.