Seksrelatie of one night stand?

Gaan de mannen en vrouwen die actief zijn voor éénmalige sekscontacten (een one night stand) of voor een seksrelatie? Hier lees je het! 

Seksrelatie of one night stand?

Zijn de mannen en vrouwen die dating sites voor seksdating gebruiken op zoek naar snelle éénmalige avontuurtjes (een one night stand) of geven ze de voorkeur aan een langdurige seksrelatie. Ik sprak op diverse erotische datingsites met een aantal vrouwen en mannen over dit onderwerp. 

Het merendeel van de gebruikers van seksdating websites geeft de voorkeur aan een terugkomend contact, al zijn de redenen voor zo'n seksrelatie verschillend. Hieronder vind je een korte samenvatting van mijn gesprekken.

Vraag: Heeft een one night stand of een seksrelatie jouw voorkeur?


Stephanie: Eerst even loskomen

De op de erotische datingsite Novamora actieve Stephanie (34) geeft de voorkeur aan een regelmatig terugkomende sekspartner omdat ze het moeilijk vindt om bij een vreemde helemaal los te gaan. 

"Bij een eerste keer staat er toch een beetje een rem op" zegt ze. "Ik heb best wel one night stands gedaan", "het moet met iemand toch altijd eerst de eerste keer zijn". 

Soms valt zo'n one night stand tegen en dan komt er daardoor geen tweede keer, maar een man die haar kan behagen ziet Stephanie graag terugkomen. 


Harrie: De seks wordt beter

Harrie (29) wil een leuke dame ook graag terug zien komen. "De seks wordt als je elkaar beter gaat kennen alleen maar beter","de eerste date is het veel aftasten en proberen, je weet nog niet wat de ander lekker vindt en zij weet het ook nog niet van mij". 

Harrie ziet zijn Novamora dates dan ook graag meermalen.


Monique: Meerdere vaste seksvriendjes

Ook Monique (43) die ik op Novamora sprak geeft de voorkeur aan dates met seksvriendjes die ze al wat langer kent. "Maar dat betekent niet dat ik monogaam ben, niet echt!". Monique vind het heerlijk om met wisselende partners seks te hebben, "ieder heeft zijn eigen kwaliteiten". 

Maar ze put daarbij wel uit een poule van vaste seksvriendjes, "maar er is altijd een vacature". Daarom chat Stephanie veelvuldig met leuke mannen op Novamora.


Sammie: Zolang het leuk is, graag terugkomen

Op Regiosexcontact sprak ik Sammie (vrouw, 31) voor wie een terugkomend sekscontact minder vanzelfsprekend is. Zij staat er anders in. "Ik heb hier al veel leuke mannen ontmoet en seksdates gehad","soms spreken we nog eens af soms blijft het bij één keer","ik heb twee vriendjes via deze site waarmee ik al meer dan twee jaar seks heb". 

Sammie gaat niet de eerste ontmoeting in met het idee een seksrelatie te vinden, maar "als we het beide leuk en lekker hebben gevonden komt er meestal wel weer een uitnodiging".


Kenny: Een one night stand zonder gedoe

Kenny (25) denkt er heel anders over. "One night stands, absoluut". Een seksrelatie ziet deze Rotterdammer helemaal niet zitten. "veel te veel gedoe". 

Via Regiosexcontact spreekt hij vaak af met leuke meiden, maar hoe leuk dit meisje of dame ook is, en hoe goed de seks ook is, meer dan twee keer seksdaten met een vrouw wil hij niet. "Ik zoek absoluut geen vaste relatie, en na twee keer gaan ze claimen","ze gaan dan moeilijk doen als ik met andere meiden wil afspreken en ze willen dingen gaan doen die stelletjes doen". 

Kenny neemt na één of twee keer seks snel de benen.


Boud: Zuinig zijn op wat je gevonden hebt

Boud (man, 40), een andere man die ik daar sprak, gaat daarentegen voor de seksrelatie. Zijn motivatie, "een leuke date vinden is moeilijk genoeg, ik wil dan niet de volgende dag weer overnieuw beginnen".


Venus: Geheime seksrelatie, want getrouwd

Venus (46) is een getrouwde vrouw die via Secret Flirt Dating op zoek is naar een "leuke man voor er naast". Ze denkt daarbij wel aan een vaste maar geheime seksrelatie. "Om vreemd te gaan wil ik wel iemand die ik kan vertrouwen".


Kelt: Geef de liefde geen kans

Grappig, want de eveneens getrouwde Kelt (man, 36), die ik op dezelfde dating site sprak, denkt daar precies andersom over. Hij wil juist alleen one night stands. "Dat houdt het simpel". Kelt wil zo voorkomen dat het complex wordt als er één van de twee verliefd wordt. "Dan staat er straks zo'n dame bij mijn vrouw op de stoep".


Stellen gaan vaak voor een langdurige seksuele vriendschap

En hoe zit het bij de stellen? Ik sprak diverse koppels op Regio Swingers en daarbij viel het mij op dat de stellen die een stel zoeken duidelijk de voorkeur geven aan een langdurige seksuele vriendschap tussen de stellen. Hierbij blijven de gewenste contacten ook niet tot alleen het bed beperkt. 

Opmerkelijk: Bij de stellen die ook sekscontact met mannen zoeken zijn de wensen meer gevarieerd.. Sommige stellen die ik sprak zien een "huisvriend" wel zitten, maar andere swingende paren die sekscontact met een man zoeken willen dat graag tot een eenmalig avontuurtje beperken. 

Of zoals Bredaman (53) zegt. "er zijn hier zoveel mannen te vinden, en mijn vrouw wil ze allemaal proberen :-)  ".Zie ook

Hieronder vind je veel meer informatie en tips over seksrelaties en one night stands in de artikelen die ik over seksdating schreef.


Heb je zelf ervaring met een seksrelatie? Of ervaring met een one night stand die je met ons wilt delen? Bij de reacties onder dit artikel kun je al je opmerkingen, ervaringen en vragen plaatsen.


Onderwerpen:
Ga je voor een seksrelatie? Of geef je de voorkeur aan een one night stand? Ik vroeg het diverse vrouwen en mannen die op erotische datingsites sekscontacten opdoen. Veel van deze dames en heren kiezen voor een seksrelatie, een geslaagde eerste seksdate leidt vaak tot een tweede seksdate, maar er zijn ook mannen en vrouwen die alleen éénmalige seks (one night stands) zoeken.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Als gescheiden vrouw van in de 30 en tevreden gebruikster van de Ondeugend Daten datingsite geef ik sterk de voorkeur aan een seksrelatie boven een one night stand. Ik kan me bij een eerste date seksueel nog moeilijk helemaal laten gaan. Ik kom vaak pas na een afspraak of twee, drie helemaal los en kan dan pas optimaal van de seks genieten.

  Dat betekent niet dat ik monogaam in het leven staat. Ik heb via Ondeugend Daten inmiddels meerdere leuke mannen leren kennen waarmee ik af en toe afspreek. Tussen twee dates met hetzelfde vriendje kunnen dan weken zitten maar dat is voor mij geen probleem. Dan ken ik die man wel en heb er geen probleem mee om me helemaal te laten gaan. Ik kan probleemloos meerdere seksrelaties naast elkaar hebben, maar mocht ik weer met een nieuw vriendje daten dan is dat wel in de hoop dat dat seksafspraakje geen one night stand is maar een nieuwe seksrelatie wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga een date altijd in met het idee dat het een one night stand betreft. Dat betekent niet dat ik niet voor een seksrelatie open sta, maar ik zet liever laag in dan dat ik teleurgesteld wordt. Over een tegenvallende date kan ik daarom zijn schouders ophalen, en doorrrrr. En is de date wel een groot succes, dan kan het zomaar worden dat de one night stand een seksrelatie wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe mij dan een seksrelatie! Ik heb best wel ervaring met one night stands, en daar zitten ook absoluut goede ervaringen tussen. Maar vind de eerste keer seks met iemand nooit de lekkerste. Oke, die eerste keer seks met een nieuw persoon is natuurlijk extra spannend door het onbekende en mogelijk onverwachte.

  Maar de seks zelf is nooit op z'n best. Het is onwennig en je weet nog niet wat de ander lekker vindt. Je weet niet of je teder moet zijn of dat de ander het juist lekker vindt om hard en ruig genomen te worden. Ik durf bij een mij nog onbekende vrouw of onbekend meisje nooit te ruw te doen, maar ik heb meer dan een keer te horen gekregen dat ik dan te soft in bed ben.

  Bij de eerste keer seks met een vrouw of meisje ben ik dus veel te veel bezig met wat ik wel en wat ik niet kan doen en of ze het wel lekker vindt, waardoor ik zelf nauwelijks aan genieten toe kom. Daarom geef ik sterk de voorkeur aan een seksrelatie waarbij je elkaar steeds beter op het gebied van seks leert kennen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.