Dating alleenstaande ouders (tips en de beste sites)

Veel singles in Nederland hebben eerder een relatie gehad en zijn daardoor vader of moeder. Hier aandacht voor de beste datingsites en dating tips voor alleenstaande ouders.


Voor alleenstaande ouders is het vaak wat complexer om aan dating te doen dan voor alleenstaanden zonder kinderen. Vooral voor alleenstaande moeders is dating vaak een grote stap en is het lastiger om een nieuwe relatie te starten.

Dating sites voor alleenstaande ouders

Niets belemmert je om je als alleenstaande moeder of vader in te schrijven voor één van de vele grote datingsites. Het wemelt daar dan ook van de alleenstaande ouders. Maar toch zijn er ook diverse dating sites die zich helemaal op alleenstaande vaders en moeders richten.

Kijk maar eens bij onderstaande dating sites, speciaal voor alleenstaande ouders. Deze richten zich zowel op alleenstaande moeders als alleenstaande vaders.


Hoewel de namen van deze twee sites bijna gelijk zijn betreft het twee elkaar beconcurrerende datingsites. Om het nog meer verwarrend te maken zijn deze sites ook actief onder respectievelijk Alleenstaande pappa's en Alleenstaande vaders. Deze namen verwijzen echter naar de bovenstaande sites.

Zowel de mannen als vrouwen kunnen zich via de mamma's / moeders gratis inschrijven.

Wat is de meerwaarde van deze dating sites?

Niet dat er naast deze specifiek op alleenstaande ouders gerichte datingsites niet genoeg mogelijkheden zijn voor alleenstaande moeders en alleenstaande vaders, integendeel goede datingsites in overvloed, maar alleenstaande ouders vinden het vaak te opzichte van hun kinderen moeilijk om te daten

Het grote voordeel van deze dating sites speciaal voor alleenstaande moeders en alleenstaande vaders zit hem in de duidelijkheid. Deze dating sites zijn bedoelt voor zowel mannen als vrouwen die beide kinderen hebben en die in contact willen komen met een andere alleenstaande ouder. 

Met andere woorden: kinderen geen bezwaar. Dat wil op andere (algemene) datingsites wel eens anders zijn. Daar zijn veel vrouwen en mannen die iemand zonder kinderen zoeken.

Daarnaast ben je op de dating sites voor alleenstaande ouders "onder elkaar". Het alleen opvoeden van kinderen brengt problemen en leuke dingen met zich mee die je op zo'n dating site voor alleenstaande moeders en vaders goed kunt bespreken. Één gespreksonderwerp heb je er al!

Bovenstaande dating sites kennen een gratis inschrijving. Neem er dus gewoon eens een kijkje.


Dating voor alleenstaande ouders, soms lastig

Alleenstaande moeders en alleenstaande vaders kijken meestal anders tegen relaties en tegen daten aan dan andere (vaak jongere) singles.

Minder positief over relaties

Want de meeste alleenstaande ouders zijn gescheiden, en dat betekent dat ze meestal niet overwegend positief over relaties denken. Opnieuw in een relatie stappen is voor deze pas gescheiden ouders een grote stap. 

Ook willen deze alleenstaande ouders hun kinderen dan vaak beschermen tegen het verdriet dat wederom een mislukte relatie met zich mee kan brengen.

Praktische bezwaren

Voor de alleenstaande ouder met inwonende kinderen zijn er daarbij ook vaak praktische bezwaren. Een date thuis uitnodigen gaat niet zo makkelijk. 

Maar ook als je date en gezin goed gescheiden weet te houden, komt op een gegeven moment (als het goed is) het moment dat je nieuwe liefde en de kinderen elkaar gaan leren kennen. Voor veel alleenstaande ouders is dat een moeilijk moment.


Daten met een alleenstaande moeder of alleenstaande vader

Of je nu zelf ook een alleenstaande ouder bent, of zelf kinderloos bent maar met een alleenstaande vader of alleenstaande moeder date, daten met een alleenstaande moeder of alleenstaande vader is heel anders dan met iemand die kinderloos is. 

Vooral als het met je date klikt en er een relatie uit voorkomt. Hier een lijstje met punten waarmee je rekening houdt als je een relatie aangaat met een alleenstaande moeder of alleenstaande vader.

 • Je moet hem of haar delen. Sterker nog, je zal waarschijnlijk niet eens op de eerste plaats staan. Daar moet je wel tegen kunnen, in het begin van een relatie, maar ook als de relatie zich verder ontwikkeld.
   
 • Kinderen brengen plichten met zich mee. Als het ooit tot samenwonen zal komen zal je het kind of de kinderen er bij krijgen. Dat brengt plichten met zich mee zoals kinderen naar school brengen, juichen aan de rand van het voetbalveld en helpen bij het huiswerk.
   
 • Weinig vrijheid. Vooral bij kleinere kinderen: niet uitslapen in het weekend, stedentripjes zijn lastig plannen, en romantische etentjes voor twee worden gezinsuitjes naar het pannenkoekenrestaurant.
   
 • Ex op de achtergrond. Zonder kinderen verdwijnen exen waar ze horen. Uit beeld! Maar met kinderen ligt dat anders. Exen zijn dan ook de vader of moeder van het kind van je geliefde. Dat betekent dat ze altijd op de achtergrond aanwezig zijn en zich regelmatig met jullie gezin zullen bemoeien. Ook heeft de ex van je partner indirect invloed op de periode dat je je vakantie plant en andere persoonlijke zaken.
   
 • Het kan niet te klikken met kinderen. Je kan geweldig goed met hun vader of moeder overweg kunnen, maar dat betekent niet dat er ook een klik is tussen jou en de kinderen. Bij oudere kinderen kan er zelfs weerstand zijn, bijvoorbeeld omdat ze jou als indringer zien. Ook kun je van kinderen anderen minder veel hebben dan van je zelf geproduceerde kinderen. 

Zie ook:
Onderwerpen:
Ben je een alleenstaande vader of alleenstaande moeder en zoek je een leuke date? Hier kijken we naar de beste datingsites voor dating voor alleenstaande ouders. Op deze dating sites komen alleenstaande moeders en alleenstaande vaders met elkaar in contact. Voor een vriendschap, een leuke date of misschien wel een nieuwe relatie. Kinderen zijn geen bezwaar op deze datingsites voor dating voor alleenstaande ouders.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.