Anoniem daten. Date zonder dat iemand het weet

Wil je liever niet dat je omgeving weet dat je aan dating doet? Hier heb ik tips voor anoniem daten, zo krijg je een date zonder dat iemand het weet.

Anoniem daten


Niet iedereen die aan dating doet loopt daarmee te koop. Het kan zijn dat iemand zich schaamt om op deze manier een partner of een seks te zoeken, maar er kunnen ook andere redenen zijn om het daten stil te houden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand al een relatie heeft en buiten zijn of haar relatie naar spanning zoekt. 

Kortom, er zijn meerdere redenen om anoniem te daten. Hier kijk ik naar diverse redenen om anoniem te daten en naar goede datingsites waar je veel controle hebt over wat iemand van je te zien krijgt. Ook bieden deze contactsites goede mogelijkheden bieden voor anoniem chatten en anoniem mailen.Waarom anoniem daten?

Waarom zou je anoniem daten? Daarvoor zijn diverse redenen aan te voeren:

 • Je bent op zoek naar een relatie, maar je zit er niet op te wachten dat familie, collega's en vrienden er achter komen dat je via internet een partner zoekt. Je zou je partner liever in de supermarkt tegenkomen maar na enkele jaren van boodschappen doen heb je die hoop wel opgegeven.

  Je schaamt je er een beetje voor dat je via een datingsite of dating app een relatie zoekt (al doet het merendeel van Nederland dat tegenwoordig) en houdt dit daarom stil.
   
 • Je kunt ook anoniem daten omdat je wat te verbergen hebt. Je hebt bijvoorbeeld een relatie en zoekt wat spannends buiten de deur.

  Je vrouw of man kan dat maar beter niet weten want dan vliegt het servies door de kamer of je kan je koffer gaan pakken. Anoniem daten is dan wel zo verstandig.

 • Je dat anoniem omdat je geen relatie zoekt maar een spannende seksdate of seksrelatie. Maar daarover wordt je liever niet op een familiefeestje, bij de ouderavond van je kinderen of bij een zakenrelatie aangesproken.

  De moeder en werkgever hoeven niet te weten dat je ondeugende afspraakjes maakt, dus dan doe je anoniem.

 • Je vindt het niet plezierig als mensen die je helemaal niet zit zitten op internet naar je foto zitten te gluren. De buurvrouw, maar ook onbekenden. Je wilt wel daten, maar jezelf niet adverteren.

Kortom redenen genoeg voor anoniem daten. Maar hoe kun je op een goede manier anoniem daten?Anoniem daten: Datingsite of datingapp?

Datingapps zoals Tinder zijn helemaal hot. Maar voor anoniem daten zijn deze dating apps volkomen ongeschikt. Bijna iedere datingapp is namelijk gericht op het keuren van gezichten, en bovendien zijn de foto's die bekeken worden meestal van mensen uit je directe omgeving. 

Voor anoniem daten vind ik deze datingapps dan ook absoluut niet geschikt.

Wil je anoniem daten? Dan kun je beter kiezen voor een voor jou geschikte dating site. Op een goede dating site heb je namelijk veel meer grip over wat mensen van je te zien krijgen en wie jouw gegevens kunnen lezen en je foto's kunnen bekijken. Een goede datingsite is heel goed ingesteld op anoniem daten.

Je kunt heel veel over jezelf prijs geven op een datingsite, maar op een goede datingsite kun je deze gegevens ook heel goed afschermen. Je kunt het zo anoniem maken als je wil. Je kunt bijvoorbeeld foto's alleen tonen aan personen die jij daarvoor toestemming geeft. Zo krijgen alleen mensen die jij ziet zitten en die je vertrouwt jouw foto's te zien. Anonieme dating is dan geen enkel probleem.

Meer controle op een goede datingsite

Anonieme foto's
Op een goede datingsite maak je een profiel aan en plaatst je vervolgens foto's. En ook dat plaatsen van een foto of foto's kan helemaal anoniem. Voor wat betreft de foto's op een dating site kun je er voor kiezen een profielfoto te plaatsen die er wel mooi uitziet, maar waarop je volkomen onherkenbaar op staat.

Het plaatsen van zo'n anonieme foto kan je profiel zelfs versterken. Een mysterieuze foto kan het heel goed doen op een datingsite omdat deze deze mysterieuze foto nieuwsgierigheid opwekt en daarmee uitnodigt tot reageren.

Herkenbare foto's na toestemming
Maar die anonimiteit wil niet zeggen dat je op de dating site aan mogelijk geïnteresseerde vrouwen en mannen geen herkenbare foto kan laten zien. Deze herkenbare foto's kun je bij een goede dating site afschermen.  Alleen als je iemand daar persoonlijk toestemming voor geeft kan deze man of vrouw je foto's zien. 

Zo kun je je er eerst van vergewissen dat het een onbekende betreft en hoef je je gezicht alleen te laten zien aan personen die wel ziet zitten.Anoniem profiel

Maar een anoniem profiel op een datingsite houdt veel meer in dan foto's alleen. Het is de kunst een goed, duidelijk en eerlijk beeld van jezelf te schetsen zonder je privacy prijs te geven.

Vertel in de omschrijving van je datingprofiel wie je bent, wat je zoekt en wat je te bieden heeft. Maar ik ik adviseer je wel om daarbij continue in je achterhoofd te houden dat je anoniem wilt blijven.

Niet te specifiek
Vermeld je beroep (tenzij je een heel uniek beroep hebt), maar niet je werkgever. Noem de stad waarin je woont, maar als je in een klein dorpje woont pak je gewoon een dorp een paar kilometer verder. 

Wees duidelijk, wees gedetailleerd, maar niet zo duidelijk dat je buurman je aan het profiel zou kunnen herkennen.

Algemeenheden kunnen geen kwaad
 Het vermelden van je leeftijd, haarkleur of lichaamslengte is niet echt privacygevoelig. Deze waarden zijn zo algemeen (normaal gesproken) dat niemand jou daaruit zou kunnen herkennen. Ook niet als hij of zij al deze gegevens combineert tot een plaatje. Uiteindelijk klopt het beeld dat men van een onbekende schetst toch nooit.

Dus maak gerust een (gratis) profiel aan op een goede datingsite. Met wat eenvoudige regels in je achterhoofd is je privacy en anonieme dating gewaarborgd.Tips anoniem daten

Tot slot heb ik nog een paar tips om het anoniem daten makkelijk en veilig te maken.

 • Plaats wel altijd een profielfoto, want en profiel met foto krijgt altijd veel meer respons. Zorg er alleen voor dat zelfs je moeder je op die foto niet herkent.
   
 • Maak van de nood een deugt en plaats een mooie mysterieuze foto. Zo'n foto wekt nieuwsgierigheid op, en ook dat lokt reacties uit.
   
 • Woon je in een klein dorp? Geef dan een plaats verderop als woonplaats op. Zo voorkom je dat dorpsgenoten gaan zitten uitpuzzelen wie die mysterieuze plaatsgenoot is.
   
 • Wees bij de eerste berichtjes met een nog onbekend persoon voorzichtig met het geven van persoonsgebonden gegevens zoals een straatnaam, een werkgever of een sportclub. Anoniem daten heb je zelf in de hand.
   
 • Gebruik voor het eerste berichtenverkeer de berichtenservice of chat van de datingsite. Deze zijn sterk gericht op anoniem daten.
   
 • Ga je mailen buiten de datingsite om? Maar ken je de persoon nog niet goed genoeg? Gebruik dan een anoniem mailadres van bijvoorbeeld Gmail of Yahoo. Beide mail services zijn gratis. Hieronder vind je meer informatie over een gratis mailadres om anoniem te mailen.
   
 • Geef de andere persoon niet te snel je persoonsgegevens. Vogel eerst via wat berichtjes of chats uit of deze persoon een betrouwbare indruk maakt. Met wat gegevens kun je makkelijk via Google een persoon natrekken.
   
 • En je weet, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het niet waar. Hou dat in je achterhoofd bij fotomodellen die contact met je zoeken. Let dan goed op wat voor privacy gevoelige informatie je over jezelf vrijgeeft.
   
 • Wees voorzichtig met gegevens die kunnen leiden naar je social media. Veel mensen zijn een open boek voor iemand die toegang  tot hun Facebook account heeft.


Gratis mailadres voor anoniem mailen

Iedere goede datingsite stelt een berichtenbus beschikbaar zodat de deelnemers elkaar anoniem over en weer berichten kunnen sturen. Toch is het aantrekkelijk om al snel mailadressen met elkaar uit te wisselen. Je hoeft dan niet meer telkens bij de datingsite(s) in te loggen om berichten te lezen en de mogelijkheden van een gemiddelde maildienst zijn groter, bijvoorbeeld om makkelijk foto's mee te sturen.

Maar natuurlijk moet zo'n mailadres wel anoniem zijn als je de communicatie op deze manier al wil starten terwijl de andere partij nog een grote onbekende voor je is. Daarom kijken ik hier ook nog even naar anonieme maar goede, betrouwbare en anonieme mailadressen.

Aanbieders gratis e-mail adres

Gelukkig kun je zonder problemen gratis een anoniem mailadres opvragen bij diverse diensten. Gmail is op dit gebied momenteel het meest populair. Gmail is niet alleen gratis, maar biedt ook zo goed als onbeperkte opslagruimte voor je dating mails. Gmail is tevens op het gebied van zoeken, beheren (o.a. via regels) en bijlages versturen veel beter en uitgebreider dan andere gratis maildiensten.

Kies dus als je dan toch een nieuw mailadres voor online dating wilt aanvragen meteen voor de beste, en voor Gmail.

Maar ook Yahoo biedt gratis mail. Deze mail is heel eenvoudig via de browser te lezen en te schrijven. Als je een eenvoudige maildienst zoekt waarbij je de mail snel kunt bereiken door alleen even in te loggen, dan is Yahoo een prima gratis maildienst.

Zowel Yahoo Mail als Google Gmail zijn goed beschermd. Maar twee factoren om je mail anoniem te houden heb je zelf in de hand. De keuze van het mailadres en de keuze van het wachtwoord,

Anoniem mailadres
Wil je anoniem met iemand kunnen mailen, dan is het belangrijk geen informatie vrij te geven via het mailadres. Dus geen achternaam, voornaam, geboortejaar en woonplaats. En om het helemaal anoniem te houden, ook geen lichamelijk kenmerken als lang of blond. Wil je geheel anoniem met iemand kunnen mailen, laat al dit soort informatie dan weg uit de naam van je mailadres.

Wachtwoord 
Wil je niet dan anderen je mail kunnen lezen, bijvoorbeeld door deze te hacken of door het mailadres te raden, hou je dan aan de algemene regels voor een goed wachtwoord zoals een combinatie van letters, cijfers en leestekens, en gebruik geen woorden in het wachtwoord die anderen makkelijk kunnen raden zoals namen, geboortejaar en woonplaats.

Alleen voor dating
Als je een mailadres voor dating aanvraagt, en anoniem wilt blijven op dat mailadres, gebruik het dan ook alleen voor dating. Als je bijvoorbeeld op een forum een vraag stelt, en daarbij het mailadres vermeld voor antwoord, heb je een kans dat dit forumbericht gevonden wordt door iemand die op jouw mailadres zoekt in Google. Als je dan informatie in het bericht hebt gezet die persoonlijke informatie prijsgeeft heb je grote kans dat iemand je kan lokaliseren.Goede dating sites met goede privacy bescherming

Tot slot hebben we nog een paar overzichten voor je met goede dating sites die een goede privacy bescherming bieden en waarbij je zodoende veilig anoniem kunt daten.Zie ook: 


Samenvatting:
Veel mensen durven er voor hun omgeving niet voor uit te komen dat ze aan dating doen. Soms weerhoudt het er vrouwen en mannen zelfs van om op het dating pad te gaan. Toch kun je ook heel goed anoniem daten. Bij anonieme dating maak je een niet aan jou te herleiden profiel aan en geef je alleen aan de mensen die je leuk vindt meer van je privacy en anonimiteit prijs. Hier boven geef ik tips voor anonieme dating.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Niemand hoeft te weten dat ik date. Ik ben een vrouw van begin 40 die graag single wil blijven maar ook haar behoeften aan genegenheid en seks heeft. Een vriend wil ik niet, ook niet als dat alleen een FWB is. Om toch aan intieme contacten te komen ben ik daarom aangewezen op de zogeheten casual datingsites waar het niet om liefde maar om seks gaat. Dat vind ik helemaal geen probleem. Sterker nog, ik geniet er van.

  Maar mijn omgeving hoeft dit niet te weten. Ook mijn vriendinnen niet. Die weten wel dat ik af en toe een date heb, maar de details kennen ze niet. Die denken dat ik liefde en vriendschap zoek. Zouden ze weten dat ik voor seks date dan kijken ze misschien anders naar me. En familie en vrienden hoeven dat helemaal niet te weten. Ik date anoniem. Dit daten om seks is mijn privé geheimpje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij niet verstandig dat je het aan de grote klok hangt als je aan seksdates doet. Ik ken mensen die daar heel open over zijn en dat bijvoorbeeld met naam en toenaam op internet zetten. Ik kijk ze daar niet op aan maar niet iedereen is zo ruimdenkend. Ik kan me voorstellen dat het je kan beperken als je aan baan zoekt of dat in het geval van een vrouw mannen je op een rare manier gaan benaderen die je niet plezierig vindt.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.