Anonieme dating

Niet iedereen die aan dating doet loopt daarmee te koop. Het kan zijn dat iemand zich schaamt om op deze manier een partner te zoeken, maar het kan ook zijn dat deze dat iemand een contact buiten zijn of haar relatie zoekt of aan seksdating doet en niet wil dat de omgeving dat weet.

Kortom, er zijn veel redenen om anoniem te daten. Hier gaan we daarom in op anonieme dating.

Datingapps minder geschikt

Datingapps als Tinder zijn niet geschikt voor anonieme dating. Deze apps zijn namelijk erg op het uiterlijk gericht, en dan met name op het gezicht. Omdat je niet weet wie op zo'n dating app je gezicht allemaal te zien krijgen zijn de datingapps een schrik voor vrouwen en mannen die wel willen daten, maar ook anoniem willen blijven. Vooral ook omdat deze personen ook nog eens uit je directe omgeving kunnen komen.

Meer controle op een goede datingsite

Bij goede datingsites heb je veel meer controle over wat iemand van je te zien krijgt. Op een goede datingsite maak je een profiel aan en plaatst je foto's. Maar dat kan helemaal anoniem. Voor wat betreft de foto's kun je er voor kiezen een profielfoto te plaatsen die er wel mooi uitziet, maar waarop je volkomen onherkenbaar op staat.

Het plaatsen van zo'n anonieme foto kan je profiel zelfs versterken. Een mysterieuze foto kan het heel goed doen op een datingsite omdat deze de nieuwsgierigheid opwekt en daarmee uitnodigt tot reageren.

Andere, wel herkenbare, foto's bij de datingprofiel kun je afschermen. Alleen als je iemand daar toestemming voor geeft kan je deze man of vrouw je foto's laten zien. Zo kun je je er eerst van vergewissen dat het een onbekende betreft en hoef je je gezicht alleen te laten zien aan personen die wel ziet zitten.

Anoniem profiel

Maar een anoniem profiel op een datingsite houdt veel meer in dan foto's alleen. Het is de kunst een goed, duidelijk en eerlijk beeld van jezelf te schetsen zonder je privacy prijs te geven.

Vertel in de omschrijving van je datingprofiel wie je bent, wat je zoekt en wat je te bieden heeft. Maar hou daarbij continue in je achterhoofd dat je anoniem wilt blijven.Vermeld je beroep (als er meer dan 10 van in Nederland zijn), maar niet je werkgever. Noem de stad waarin je woont, maar als je in een klein dorpje woont pak je gewoon een dorp een paar kilometer verder. Wees duidelijk, wees gedetailleerd, maar niet zo duidelijk dat je buurman je aan het profiel zou kunnen herkennen.

Het vermelden van je leeftijd of lichaamslengte is niet echt privacygevoelig. Deze waarden zijn zo algemeen (normaal gesproken) dat niemand jou daaruit zou kunnen herkennen.

Dus, ook al wil je je privacy beschermen, maak gerust een (gratis) profiel aan op een goede datingsite.

0 reacties:

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.