Bare seksdate: Onveilige seks zonder condoom bij een date

Wat is bare seks?

Laat ik beginnen met een korte uitleg van wat bare seks is. Want deze term is niet bij iedereen bekend. Met een bare seksdate wordt een date bedoeld waarbij tijdens de seks geen condoom gebruikt wordt. Bare seks staat voor onbeschermde seks. 

Bij letterlijke betekenis van bare seks wordt er helemaal geen anti-conceptie gebruikt, dus ook geen pil of spiraaltje, maar zo ver gaat men bij een seksdate met een onbekende normaal gesproken niet, tenzij een vrouw bewust zwanger wil worden.

Met een bare seksdate wordt normaal gesproken en date bedoelt waarbij er zonder condoom wordt geneukt.


Pil maakte seks zonder condoom populair

Na de komst van de anticonceptie pil was bare seks heel gebruikelijk, ook bij seksdates en partnerruil tijdens de seksuele revolutie in de jaren 1960 en 1970. Na de komst van de pil werd er meestal geen condoom gebruikt, ook niet bij een date met een onbekende vrouw of man.

Dat veranderde in de jaren 80 toen HIV / AIDS als seksueel overdraagbare ziekte opkwam en zich heel snel verspreide, onder andere onder mannen en vrouwen die aan onbeschermde seks deden. Mensen werden toen bij wisselende sekscontacten veel voorzichtiger en kozen in de meeste gevallen voor het gebruik van een condoom in plaats van voor bare seks.

Bare seksdates

Maar neem eens een kijkje op de grote seksdating sites en het zal je opvallen dat lang niet alle mannen, vrouwen en koppels aangeven dat ze het gebruik van een condoom eisen als ze tijdens hun date seks hebben Ook onder jongeren en swingers wordt er tegenwoordig weer veel minder vaak naar de condooms gegrepen als ze met een onbekende persoon neuken.

Lekker, maar niet zonder risico

Over de reden van bare seks hoef ik niet geheimzinnig te doen, neuken zonder condoom is veel lekkerder dan seks met condoom. En daarbij komt ook dat de aandacht voor HIV, AIDS en andere SOA's verslapt. Dat komt vooral omdat HIV (waar AIDS uit voorkomt) tegenwoordig goed kan worden onderdruk zodat AIDS in Nederland niet veel meer voorkomt. Maar dat neemt niet weg dat je via bare seks nog steeds een HIV besmetting kan oplopen en dat het HIV virus onderdrukt kan worden maar niet kan worden genezen.

Een ook het gevaar van het oplopen van andere seksueel overdraagbare aandoeningen zoals chlamydia, gonorroe, genitale wratten, herpes genitalis en syfilis is natuurlijk bij onbeschermde seks ook nog altijd aanwezig.

Een bare seksdate is dus bijzonder lekker, maar je neemt er wel een risico mee omdat je nooit zeker kunt weten of je date geen SOA onder de leden heeft.

Tip van de dating expert: Een onbekende date kan je vertellen dat hij of zijn "schoon" is en al heel lang geen seks zonder condoom heeft, en het dus veilig is om het zonder condoom te doen. Maar dat wil niet zeggen dat het de waarheid is. Iedereen heeft liever bare seks dan seks met condoom, en sommige mensen zijn bereid om te liegen om dat voor elkaar te krijgen.

Heb jij veilige seks tijdens je seksdates? Of neem je het risico en doe je ook met een vreemde man of vrouw aan bare seks? Hieronder kun je je reacties achter laten.

Zie ook:

Een reactie posten

4 Reacties

 1. In principe heb ik altijd veilige seks met condoom bij een date. Niet omdat ik bang ben zwanger te worden maar omdat ik geen SOA wil oplopen. Ik heb echter een seksvriendje die ik ongeveer eens per 2 weken voor seks date. Met hem deed ik het eerst ook veilig, maar we hebben na een paar dates de afspraak gemaakt dat we het met elkaar bare doen maar dan wel moeten beloven met een ander altijd een condoom te gebruiken.

  Dat bevalt prima. We zijn elkaar zelfs vaker gaan zien omdat bare neuken veel lekkerder is. En ik vertrouw er op dat hij bij zijn andere dates er zoals we afgesproken hebben een rubbertje omheen doet. Ik hou me in ieder geval wel aan onze afspraak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zonder condoom is neuken zoveel lekkerder, maar ook heel veel natuurlijker. Ik ben niet zo bang voor een SOA, dus ik laat het aan het meisje over of ze een condoom wil. Dat is ongeveer fifty fifty. Als het meisje het niet uitmaakt of zonder condoom wil doe ik het zonder.

  Hoewel liever zonder, vind ik neuken met een goed dun Durex condoom ook lekker genoeg. Maar klaarkomen in een condoom vind ik altijd een afknapper. Dus als het meisje dat goed vind (helaas vaak niet) kom ik dan graag in haar mond klaar. Maar klaarkomen over de borsten vinden meiden als compromis wel vaak goed. Ook dat is lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe het altijd met condoom. Al is het niet voor een SOA dan wel voor dat ik geen pappa wil worden. Ik had eens een seksdate met een getrouwde vrouw, die wilde seks met mij omdat ze het met haar man deed om zwanger te worden. Neuken met de kalender er bij. En ze was al een tijd bezig en het lukte niet, dus alle geilheid verdween uit hun seks. Daarom wilde ze een seksdate met mij.

  Pff, je snapt dat ik, nadat ze dat verteld had, het condoom extra goed heb omgedaan. En na afloop een knoop erin en meenemen. Ik vond het een beetje te riskant om mijn kwakkie daar achter te laten, hahaha.

  Maar wat ik dus wil zeggen. Je weet nooit of zo n vrouw echt aan de pil is of omdat ze stiekem wat van plan is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij bare seks denkt men meestal aan een man die dat wil. De meeste mannen willen inderdaad graag seks zonder condoom. Maar ook ik (vrouw, half 20) heb mijn seks liever bare. Dit om de eenvoudige reden dat het veel lekkerder is als je pik zonder condoom in je bezig voelt en omdat het heerlijk is om te voelen dat je volgespoten wordt.

  Doe ik seks dan altijd bare? Nee. Zelfs vaker met condoom dan zonder. Het is voor mij iedere keer een afweging. Een player die pocht over zijn vele veroveringen mag er een rubbertje omheen doen. De man waarvan het duidelijk is dat deze weinig of geen wisselende contacten heeft mag bare bij me naar binnen. Natuurlijk blijft het altijd een afweging, maar dar risico wil ik wel nemen. Ik vertrouw op mijn gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.