Beste datingapp voor liefde en relatie

Er zijn veel dating apps, maar heel effectief om de liefde of zelfs een relatie te vinden zijn de meeste van deze datingapps niet. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Hier de beste apps voor de liefde en een relatie.

beste datingapp liefde en relatie

Tinder, Badoo, Happn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er zijn honderden verschillende datingapps, je blijft swipen. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk, want met deze datingapps is het keuren, sloeren en flirten geblazen, maar voor het vinden van een echte liefde zijn deze bekende dating apps niet echt geschikt. 

Datingapps als Tinder worden door de meeste gebruikers gezien als vermaak. Verder dan swipen komen de meesten niet. Veel Tinder gebruikers zijn niet echt op zoek naar liefde of een relatie.

Daarom kijken we hier naar de beste dating apps voor echte liefde en het eventueel vinden van een leuk persoon voor een vaste relatie..

Deze, heel wat serieuzere, datingapps zijn vaak gerelateerd aan datingsites die al ver voor Tinder bestonden. Laten we eens kijken wat deze datingapps bieden.

Onderstaande apps kun je downloaden nadat je je op hun datingsite hebt ingeschreven.

Lexa app

Lexa bestaat als datingsite al sinds 2000. Lexa is één van de oudste datingsites maar gaat helemaal met de tijd mee. En bij een moderne dating site  hoort ook een goede datingapp met veel mogelijkheden.

De Lexa app is geen slap aftreksel van de website, maar een goed functionerende datingapp met alle mogelijkheden die je van zo'n app mag verwachten. En alle kennis, technieken en  mogelijkheden van de Lexa dating site worden ook door de Lexa app gebruikt, met goede partnervoorstellen, matching, een persoonlijkheidstest en meer.

En chatten doe je via de Lexa app op de smartphone heel makkelijk, en anoniem, Daarvoor beschikt de app over de Lexa Messenger. Hiermee kun je kennis maken met je matches, gezellig babbelen, en besluiten of je verder wilt gaan dan chatten alleen.

Swipen is er niet bij met de Lexa datingapp. Als je echt interesse hebt in iemand kun je deze een berichtje sturen of uitnodigen voor een chat in de Lexa Messenger app.

Elite Dating app

Ook Elite Dating bestaat al heel lang (vroeger onder de naam eDarling). Ook Elite Dating is een datingsite met datingapp gericht op het leggen van serieuze contacten. 

Het elite in de naam slaat niet op elitair gedrag van de gebruikers maar op het hoge niveau van de datingsite zelf. Dit is een kwalitatief hoogstaande datingsite / datingapp die verder gaat dan alleen de mogelijkheid een profiel aan te maken en op kenmerken naar een match te zoeken.

Zo is het voor het vinden van geschikte matches nodig dat je in de app of op de website eerst een vragenlijst en persoonlijkheidslijst invult. 

Dat invullen kost even tijd, maar het resultaat is er naar. Geen ruwweg geselecteerde lijst met mannen of vrouwen, maar een echt voor jou geschikte lijst met mogelijke contacten.

De Elite Dating app is niet zo snel en swingend als de vele Tinder varianten die de appstores rijk zijn, maar als je op zoek bent naar een date die echt bij je past, en er niet alleen op de foto leuk uitziet, is dit de beste datingapp voor liefde die je kunt vinden.

Parship app

Ook de bekende datingsite Parship heeft een datingapp die heel geschikt is voor wie de liefde of een relatie zoekt. De Parship Dating app is er voor Apple en Android.

Schrijf je in voor Parship (gratis), download de app en je hebt alle mogelijkheden van deze dating site ook in de app op je mobiele telefoon. Berichten en chats zijn makkelijk te lezen en te gebruiken en op push notificaties kun je in de Parship datingapp direct reageren, 

50PlusMatch Dating app

50PlusMatch biedt de beste datingapp voor 50 plussers die de liefde / een relatie zoeken. 50PlusMatch is één van de beste dating sites van Nederland voor de 50 plus dater, en beschikt over een heel goede dating app die makkelijk in het gebruik is maar toch veel mogelijkheden biedt.

Veel 50+ vrouwen en 50+ mannen geven de voorkeur aan 50 plus dating sites en deze datingapp sluit daar prima op aan. Natuurlijk kun je dating site en dating app naast elkaar gebruiken. Thuis gebruik je bijvoorbeeld de site en als je onderweg of op je werk even een berichtje wilt lezen gebruik je de 50PlusMatch dating app op je smartphone.

Meer datingsites met app

Hierboven vind je een aantal datingsites die een goede datingapp bieden. Met uitzondering van 50PlusMatch zijn dit algemene contactsites en dus ook algemene datingapps gericht op een breed publiek.

Meer goede datingsites, die vrijwel allemaal over een goede datingapp beschikken vind je in het overzicht beste datingsites. Hier vind je naast algemene datingapps ook datingapps die gericht zijn op een specifieke doelgroep zoals hoger opgeleiden, alleenstaande ouders, mensen met overgewicht en gay contacten. Ook de beste datingapps voor een erotisch contact zijn daar te vinden.


Schrijf je eerst in via bovenstaande datingsites (gratis) en download daarna de app op je mobiele telefoon. Goede kans dat je zo online je echte liefde vindt!

Zie ook: 


Onderwerp:
Hier de beste dating apps voor mannen en vrouwen die liefde of een relatie zoeken. We kijken naar de dating app voor de smartphone van Lexa, Parship, 50PlusMatch en de Elite Dating app.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Elite Dating is inderdaad wat elitair. Dat publiek trekt die naam alleen al aan. Lexa is beter als je serieus wilt daten. Parship wil ik nog eens proberen. Heeft iemand daar ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De beste datingapps zijn de datingapps van de datingsites, tenminste als je echte liefde of een relatie zoekt. De swipe apps zoals Tinder en Badoo zijn meer een soort hot or not. Een vleeskeuring en een manier op uit te vinden hoe je in de markt ligt, maar geen app om een relatie of de liefde mee te vinden. Op de datingsites en daarmee ook op hun apps vind je personen die echt willen daten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Carla Scheepmaker3 april 2024 om 10:37

  Ik vind de Lexa app een mooie goed verzorgde app die goed op mijn mobiele telefoon werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.