10 keer de beste datingsites (tien categorieën)

Ik heb hier de 10 beste datingsites in 10 verschillende categorieën voor je!

Wat is de beste datingsite? Die vraag is lastig te beantwoorden, want er zijn vele vormen van dating en daarom ook vele soorten datingsites. We kijken we hier naar de beste datingsites in 10 verschillende categorieën. Hier heb ik de beste datingsite voor ieder soort date voor je!


Je vindt hier onder de beste datingsite voor een serieuze relatie, of juist voor een eenmalige date. De beste datingsite voor overspel, voor ouderen, voor alleenstaande ouders, en voor stellen die spannend samen op date willen. In deze en andere categorieën vind je hier de beste datingsite.


Beste datingsite serieuze relatie: Elite Dating

Lang leven de liefde! De meeste mensen zoeken de liefde via een datingsite. Ga je op datingpad in de hoop een partner voor de rest van je leven te vinden? Dan maak je de meeste kans op Elite Dating

Deze datingsite biedt namelijk een zeer hoge kwaliteit en een zeer hoge slagingskans. Het publiek op deze datingsite is serieus op zoek naar een relatie.

Elite Dating is ook de beste datingsite door hun bijzonder goede manier van matchen. Deze is wetenschappelijk ontwikkeld. Voor de beste resultaten moet je wel eerst even een persoonlijkheidstest invullen (gratis), maar daarvoor wordt je beloond met verbluffend goede resultaten als het op matches aankomt. 

Ik adviseer je deze site als je de liefde zoekt Maar er zijn meer goede sites op dat gebied. Andere zeer goede datingsites voor een serieuze relatie zijn MetJouLexa, Cupify en Be2. Keuze genoeg!

Als je een relatie via internet zoekt ben je geen uitzondering. Volgens het CBS is een derde van de singles in Nederland actief op een datingsite of datingapp.


Beste datingsite alleenstaande ouders: Alleenstaande Mamma's

Veel vrouwen en mannen die op een datingsite ingeschreven staan hebben al een relatie achter de rug, en vaak zijn kinderen uit die relatie voortgekomen. Single mamma's en single pappa's die zorg over de kinderen hebben zijn daarom veelvuldig aanwezig op datingsites.

Heb je toch het gevoel dat je als alleenstaande ouder minder kans op een date maakt? Of ben je gericht op zoek naar een vrouw of man met kinderen (omdat je dan meer overeenkomsten hebt), dan is Alleenstaande Mamma's de datingsite die ik je aan kan raden. Op deze datingsites voor single ouders vind je alleenstaande mamma's en alleenstaande pappa's die op zoek zijn naar een nieuwe liefde.

Natuurlijk kun je als alleenstaande ouder ook gebruik maken van de eerder genoemde datingsites, maar een dating site als Alleenstaande Mamma's is bedoeld voor singles met kinderen en op die sites weet je dus zeker dat kinderen geen bezwaar zijn.

Een andere vergelijkbare datingsite die ik je kan aanraden is de site Alleenstaande Moeders. Ook die site brengt single vaders en single moeders met elkaar in contact,

Alleenstaande moeders en vaders zijn een enorm grote doelgroep voor datingsites. Er zijn in Nederland bijna 600.000 éénouder gezinnen (bijna een kwart van alle gezinnen). Het gaat daarbij vooral om alleenstaande moeders met één of meer kinderen.
Beste datingsite seksdate: Novamora

En dan zijn er natuurlijk de datingsites gericht op seksdating. Novamora is de topper voor dating als het je om de seks gaat. Sterke punten van deze erotische datingsite zijn de goede chat mogelijkheden, het grote aantal deelnemers en het voor een seksdatingsite zeer lage aantal fake profielen. 

Ook zijn er op Novamora op ieder moment honderden vrouwen, mannen en koppels aanwezig dus er is altijd een mogelijkheid om contact te maken en om eventueel te chatten.

Ik kan je Novamora aanraden als je een datingsite voor seks zoekt. Maar er zijn veel op seks gerichte datingsites. Helaas zit daar heel veel rommel tussen, maar gelukkig ook goede contactsites. Andere goede datingsites die ik je voor een seksdate kan aanraden zijn Regio Sexcontact en Ondeugend Daten

En in het overzicht van beste datingsites voor een seksdate vind je nog meer goede seksdating sites die voor je gevonden heb. 

Bovenstaande datingsites zijn eerlijke datingsites gericht op seksdating. Helaas handelen lang niet alle sites gericht op erotische dating eerlijk. Er zijn veel andere datingsites die zelf profielen verzinnen en plaatsen om inkomsten te genereren. Je herkent deze nep profielen meestal makkelijk door de veel te professionele foto's bij de profielen.Beste datingsite voor getrouwde mensen: SF Dating

SF Dating staat voor Secret Flirt. Stiekem flirten dus zonder dat je man, vrouw, vriend of vriendin er achter komt. En misschien wel meer dan online flirten alleen, want er zijn veel leuke vrouwen en mannen actief op SF Dating. Vrijwel al deze vrouwen en mannen op deze contactsite zijn gebonden. Er zijn minder singles actief dan op Second Love en andere datingsites voor mensen met een relatie.

Andere goede datingsites voor getrouwde mannen en getrouwde vrouwen die ik kan aanraden zijn Second Love, Victoria Milan en Ashley Madison. Getrouwde vrouwen en mannen gebruiken deze datingsites graag omdat ze er niet door singles met de nek op aangekeken worden,

Niet alle getrouwde vrouwen en mannen op seksueel getinte datingsites zijn van plan om daadwerkelijk overspel te plegen. Ook uitdagen, flirten, cyberseksen en het uitwisselen van foto's behoren tot de activiteiten van vrouwen en mannen die via deze datingsites (ont)spanning zoeken.Beste datingsite voor ouderen: 50Plus Match

Hoewel je op een algemene datingsite gericht op leeftijden kunt zoeken voelen veel vrouwen en mannen zich vanaf een bepaalde leeftijd meer thuis op een datingsite die door generatie-genoten wordt bevolkt en niet door jonkies van begin 20. Een probleem is dat niet want er zijn veel goede datingsites voor 50 plussers.

Als grens wordt vaak 50 jaar aangehouden, maar er zijn ook datingsites die van een hogere leeftijdsgrens uitgaan. In de praktijk blijkt de grens van 50 echter de beste voor een goede datingsite met een prima sfeer en een abonneebestand van goede kwaliteit. 

Van al deze 50 plus datingsites vind ik 50Plus Match de beste datingsites. Onderzoeken en verkiezingen bevestigen dit keer op keer. 50Plus Match geeft al diverse testen en awards gewonnen.

Andere goede datingsites voor wat oudere vrouwen en mannen die ik je kan adviseren zijn Vijftig Plus DatingSeniorengeluk, 50 Plus Relatie en het meer op sexdating voor ouderen gerichte 50 Plus Partner.

Mannen en vrouwen van boven de 50 jaar zijn vaak sneller bereid om te daten dan een jongeren vrouw of man. Of dat nu om een erotische date, een vriendschap of een date met het oog op een serieuze relatie gaat. 

Beste datingsite voor stellen? Regioswingers

Op date gaan kan je ook samen doen. Steeds meer stellen gaan gezellig samen op een date. Spannende dates welteverstaan, een ondeugend afspraakje met een ander stel, of met een vrouw of man alleen. Regioswingers is een datingsite die hier heel veel voor gebruikt wordt. Deze swingerssite kan ik je aanraden als je samen met je partner met andere koppels wilt daten.

Een sterk punt van Regioswingers vind ik het grote aantallen vrouwen, mannen en vooral stellen die er op deze datingsite te vinden is. Een nadeel van deze datingsite voor swingers zijn de beperkte mogelijkheden voor gratis abonnees. 

Probeer Regiowingers vooral eens gratis uit, maar blijken de mogelijkheden je toch te beperkt? Dan heb ik meer goede datingsites voor stellen voor je.


De diverse goede datingsites voor swingers hebben gezorgd voor een flinke toename in partnerruil in Nederland zonder dat de parenclubs hiervan profiteren. Het leggen van online contacten is niet alleen veel makkelijker, op bovenstaande datingsites vind je ook nog eens een enorm aanbod van duizenden swingende stellen in iedere regio / plaats in Nederland en België.Beste datingsite hoger opgeleiden: E-Matching

Veel mannen en (vooral) vrouwen wensen niet onder hun niveau te daten. Er zijn daarom veel datingsites die zich uitsluitend richten op hoger opgeleiden. Minimaal HBO is vereist om je voor deze datingsites in te schrijven. E-Matching vind ik de beste datingsite van deze sites voor HBO'ers, VWO'ers en Universitair geschoolden. 

Het is een datingsite met veel kwaliteit en veel ervaring, E-Matching bestaat al sinds 1998. Dat is de prehistorie voor online dating. Maar ze hebben in de loop der tijd wel concurrentie gekregen van bijvoorbeeld Parship, Match4Me en Smart Singles.

Kijk maar bij de beste datingsites voor hoger opgeleiden. In dat overzicht heb ik de beste datingsites voor hoger opgeleiden verzameld die je gratis kunt uitproberen.

Dat veel singles op een datingsite iemand van een gelijk niveau zoeken heeft vele te maken met hobby's. Hoger opgeleiden houden meer dan gemiddeld van museumbezoek en verre culturen. Maar ook doorzettingsvermogen en discipline spelen vaak een rol.Beste datingsite voor gays: GayParship / Guys Dating

Alle goede datingsites bieden ook de mogelijkheid aan gays (m/v) om met andere gays contact te maken. Maar desondanks zijn er ook datingsites die zich specifiek op gays richten. Hiervoor heb  niet één maar twee beste datingsites aangewezen.

Beste gay relatie datingsite

Zoek je als gay een serieuze relatie? Dan vind ik GayParship de beste datingsite. Dit is een aparte datingsite van het populaire Parship gericht op homosexuele mannen en vrouwen. GayParship richt zich daarbij helemaal op singles die een echte relatie zoeken.

Beste erotische gay dating site

Voor de eenmalige dates en pretrelaties is Guys Dating een betere datingsite. Op deze beste datingsite voor gays draait het naast serieuze gay relaties vooral veel op het maken van spannende afspraakjes met andere mannen.

Niet alle mannen op gay datingsites voor erotische contacten profileren zich ook in het dagelijks leven als gay. Je treft er ook veel bi mannen, niet zelden getrouwd met een vrouw.Beste datingsite voor volslanke mensen

Heb je een maatje meer, en voel je je daarom niet zo thuis op een algemene datingsite? Dan adviseer ik je Maatjemeer Match. Dit is de beste datingsite speciaal voor dikkere mensen. 

Op deze datingsite weet je zeker dat de andere mannen en vrouwen niet moeilijk doen over een kilo of wat meer. Hier komen alleen vrouwen en mannen die zelf vol zijn of die daar helemaal geen probleem van maken. 

Sterker nog, veel vrouwen en mannen blijken hier een voorkeur te hebben voor wat dikkere mensen.

Schaamte voor een dik postuur bij dating is vaak heel onterecht. Vooral vrouwen laten zich door een (in hun ogen) te zwaar postuur vaak van weerhouden om te daten terwijl een heel groot deel van de mannen dat helemaal niet als een probleem ziet.Beste datingsite bi vrouwen

Ook biseksuele vrouwen hebben hun eigen datingsites. De beste datingsite voor biseksuele vrouwen is volgens mijn mening BiLove, Dit is een datingsite exclusief voor vrouwen, met een groot aantal bi vrouwen (getrouwd en single) die een bi contact zoeken met andere gelijkgestemde vrouwen.

Meer datingsites voor bi dating (ook voor bi mannen) vind je op de beste datingsites voor bi contacten

Opvallend veel vrouwen op bi datingsites zijn getrouwd of hebben een ander soort relatie met een. Seksueel actieve vrouwen zijn vaak heel nieuwsgierig hoe het is om seks te hebben met een andere vrouw. Over eerlijke dating sites

Op onze website richten we ons op eerlijke datingsites. Alle bovenstaande datingsites zijn eerlijke datingsites. Betrouwbare datingsites die eerlijk handelen. 

Helaas geldt dat niet voor veel andere datingsites. 

Over algemene datingsites, gericht op liefde en een vaste relatie, horen we niet zo vaak klachten. De meeste van deze "serieuze" dating sites kun je als betrouwbaar zien. En dat geldt dan vooral voor de grote datingsites. Die bekende dating sites doen hun best om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen.

De verschillen tussen deze dating sites zit hem vooral in de mate waarin ze deze klanten tegen bedrog van minder eerlijke gebruikers beschermen. Het actief controleren op fake profielen en het snel en adequaat reageren op klachten van gebruikers maken van zo'n eerlijke datingsite ook een echt betrouwbare datingsite.

Kijk in het overzicht hier boven wat betrouwbare dating sites zijn. Een bijkomend voordeel van deze datingsites is dat je ze gratis kunt proberen. En ook al heb je dan misschien in eerste instantie niet alle mogelijkheden tot je beschikking, het geeft je wel een goed beeld van de betreffende site en wat je kunt verwachten.Betrouwbare erotische datingsites

Bij de erotische datingsites is het een ander verhaal. Helaas bevinden zich onder deze datingsites, gericht op sekscontacten, veel minder betrouwbare dating sites. 

Er zijn zelfs veel erotische dating sites die hun geld verdienen door zelf fake accounts op hun eigen site te plaatsen en hun klanten dan geld vragen om met deze fake accounts in contact te komen.

Gelukkig zijn er ook diverse betrouwbare erotische datingsites die wel een eerlijke ontmoetingsplaats vormen voor mannen, vrouwen en stellen die sekscontact zoeken. Ook deze eerlijke erotische datingsites zijn hier boven te vinden.

Maar ook bij deze eerlijke datingsites blijft het wel altijd opletten voor andere deelnemers die minder oprecht zijn, en bijvoorbeeld  getrouwd zijn terwijl ze single zeggen te zijn. Of degene achter het account  beweert als stel actief te zijn terwijl in de praktijk alleen de man aan de knoppen zit. 

Een goede betrouwbare erotische dating site (zoals de sites in het bovengenoemd overzicht) controleert goed op tekenen van bedrog en misleiding, maar niet alle fake profielen zijn als dusdanig makkelijk herkenbaar.

Je gezonde verstand gebruiken blijft dus bij online dating altijd aan te raden. Maar het helpt als je start bij een eerlijke en betrouwbare dating site. In de bovenstaande overzichten vind de deze eerlijke dating sites.

Zie ook:


Onderwerp:
Hier kijken we naar de 10 beste datingsites in 10 verschillende categorieën. Er is namelijk veel verschil in datingsites en de doelgroep waarop ze mikken, Hier vind je de beste datingsite voor een relatie, sekscontact, gay of bi date, maar ook de beste datingsites voor bijvoorbeeld dikke mensen, ouderen, paren, hoger opgeleiden en meer specifieke dating sites.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ondeugend daten is voor mij absoluut de beste datingsite. Met veel mensen die weten wat ze willen en lekker los in het leven staan. Je moet dan natuurlijk wel open staan voor een ondeugende date want daar is ondeugend daten voor.
  SF heb ik ook geprobeerd, maar daar is de sfeer minder losjes, Je mist daar de vrijdenkende stellen die op Ondeugend Daten de sfeer in de tent brengen en op SF zijn de meeste mannen en vrouwen getrouwd en daarom veel minder open in hun communicatie.
  Regioswingers lijkt erg op Ondeugend Daten. Leuk, maar op Ondeugend heb ik al voldoende contacten te onderhouden.
  Novamora ken ik van naam, maar van inschrijven is het nog niet gekomen. Binnenkort maar eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Regioswingers is ook een aanrader. We hebben eerst wat andere datingsites geprobeerd maar voor ons als koppel is dat de beste datingsite. Ook al daten wij als stel niet met andere koppels maar alleen met mannen. Die zijn daar echter ook genoeg te vinden haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is goed dat er zoveel gespecialiseerde datingsites zijn. Ik gebruikte vroeger Relatieplanet (bestaat niet meer), maar dat was veel te algemeen. Ik gebruik nu Novamora voor mijn casual contacten en Lexa omdat ik ook open sta voor serieuze liefde. Ik hou dat casual daten en daten voor de liefde sterk van elkaar gescheiden. Het zijn voor mij twee verschillende speelvelden waarop ik met een verschillend doel actief ben.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.