Beste relatiesite

De meeste dating sites zijn gericht op het vinden van de liefde. Een leuke vriend of vriendin die misschien wel je levenspartner kan worden. Hier de beste relatiesites voor een serieuze relatie.

Er zijn diverse redenen waarom je een datingsite wilt bezoeken. Misschien wil je alleen een gezellig avondje uit, een avontuurtje of zoek je een vriendschap met een vrouw of man om samen leuke dingen te doen. Of je bent echt op zoek naar een leuk iemand om je leven mee te delen. 

Hier kijken we naar de beste relatiesites,  datingsites voor een relatie. Dit zijn de beste serieuze datingsites.

Dit zijn de beste datingsites voor een relatie:

Zoek je een serieuze relatie? Probeer dan onderstaande realtiesites eens uit.
 1. Cupify
 2. Elite Dating
 3. Lexa
 4. Parship
 5. B2
 6. Met Jou
 7. E-Matching
 8. Dating Easy
 9. Steden Dating


Dit zijn serieuze relatiesites waarbij een goede match tussen twee personen vooraan staat. Dating sites gericht op het vinden van een leuke man of vrouw voor een relatie. Datingsites waar je de liefde van je leven kan vinden. 

Je kunt op deze relatiesites goed aangeven wat je in een man of vrouw zoekt en deze sites zijn goed in staat om daar passende mogelijke partners bij te vinden. 

Ook hebben al deze datingsites een groot bestand met heel veel leuke vrouwen en mannen die zelf ook serieus op zoek zijn naar een date waaruit eventueel een relatie kan voortkomen. Verder zijn dit allemaal eerlijke relatiesites, geen sites die je geld uit de zak proberen te kloppen, maar dating sites die je helpen bij het vinden van een geschikte partner (man of vrouw) voor een relatie.

Beste datingsite relatieTips voor het vinden van een serieuze date / relatie

 • Maak op de relatiesite een goed profiel aan. Denk goed na over wat je schrijft en hoe de ander dit zal opvatten. 

 • Wees duidelijk in wat je schrijft in wie je bent, maar ook in wat je zoekt. Dit voorkomt veel ongeschikte reacties.

 • Plaats altijd minimaal één foto bij je profiel. Zorg ervoor dat dit een echt mooie foto is. 

 • Meerdere foto's waarbij je meerdere kanten van jezelf laat zien is nog beter.

 • Tevreden over je profiel en foto's? Plaats deze dan op meerdere relatiesites, voor meer kansen.

 • Stuur je iemand een berichtje? Lees het profiel dan goed en stuur een persoonlijk bericht waarbij je ingaat op hetgeen er in het profiel staat. Stuur nooit standaard berichtjes!

 • Eindig zo'n berichtje altijd met een vraag. Dit vergroot de kans op een antwoord.

Internet dating? Iedereen doet het!

Vroeger, voor het internet tijdperk, gingen mannen en vrouwen ook via de toenmalige media op zoek naar een mogelijke partner voor een relatie. Dat ging toen via contactadvertenties in kranten en tijdschriften. Kleine advertenties die je per letter moest betalen. Meestal ging dat heel anoniem, en hield men dit voor de omgeving verborgen. Op deze prille vorm van blind dating heerste destijds een taboe.

Hoe anders is dat tegenwoordig met online dating. Datingsites en datingapps hebben een enorm aantal gebruikers, en iedere single in Nederland (zowel jong als oud) lijkt deze datingapps en datingsites te gebruiken om een leuke date te zoeken. Hierover wordt zelden nog geheimzinnig gedaan, en iedereen kent in zijn omgeving wel mensen die aan internet dating doen.

Cijfers internet dating

Hieronder hebben we wat cijfers voor je met betrekking van internet dating in Nederland. Deze cijfers zijn al wat ouder (2017 / 2018) maar geven goed aan hoe groot internet dating in Nederland is. Sinds die tijd is het aantal mensen dat aan internet dating doet alleen maar toegenomen.

 • Een derde van de 2,7 miljoen singles in Nederland gebruikt een datingsite of datingapp.
 • Bij de twee derde die niet aan internet dating doen bevinden zich ook de mensen die geen behoefte aan een date of een relatie hebben zoals ouderen. Bij de mensen die dus voor een relatie open staan is het aandeel nog veel hoger.
 • Jaarlijks vinden er in Nederland  dan ook circa 22 miljoen dates plaats.
 • Naar schatting wordt er in Nederland 684 miljoen euro in de datingsindustrie omgezet. 64 miljoen daarvan gaat naar datingsites.
 • 3 op de 10 gebruikers van een datingsite betalen voor het gebruik van de datingsites.

Internet dating voor ouderen

De toplijst met goede datingsites die je bovenaan vindt betreft algemene datingsites voor het vinden van een relatie. Hiervoor schrijven zich personen van alle leeftijden in, van jongvolwassenen en twintigers, tot ouderen die al een heel leven achter zich hebben. 

Daarnaast zijn er echter ook nog goede relatiesites die zich op een bepaalde groep personen richten.

Een belangrijke groep van deze gespecialiseerde datingsites zijn de datingsites voor ouderen. Deze datingsites noemen zich vaak datingsites voor senioren, maar die grens moet je ruim nemen. Vaak wordt op zo'n relatiesite 50 jaar als grens gezien.

Mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder voelen zich vaak niet thuis op een algemene relatiesite omdat ze daar vooral mensen aantreffen die een stuk jonger zijn. Door gebruik te maken van een specifieke relatiesite voor 50 plussers hebben ze het gevoel meer onder elkaar te zijn en logischerwijs meer kans te maken op het vinden van een leuke date.

Iemand die tegenwoordig een jaar op 50, 60 of zelfs 70 is, en single, hoeft het leven helemaal niet meer alleen door te brengen. De aanwezigheid van goede datingsites voor vriendschap of een relatie opent voor hen nog alle mogelijkheden.

Zie ook:


Onderwerp:
Datingsites zijn er voor diverse soorten gebruik. Hierboven kijken we naar de beste realtiesites voor het vinden van een relatie / levenspartner. Een relatiesite is een serieuze datingsite gericht op het vinden van een serieuze relatie / liefdesrelatie / partnerrelatie. Lexa en Parship zijn bekende datingsites op dit gebied, maar er zijn meer goede datingsites om een relatie te vinden, al is zo'n relatiesite soms minder groot en bekend. Dat is overigens vaak eerder een voordeel dan een nadeel omdat er op de relatiesite dan een meer serieus publiek komt.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Een paar jaar geleden leken Tinder en de vele daarop volgende dating apps de relatiesites weg te vagen, maar ik heb het idee dat de relatiesites er alleen maar sterker uit gekomen zijn. Tinder e.d. zijn leuk als amusement tijd voor als je teveel vrij tijd hebt maar als medium om een relatie te vinden zijn de Tinders wel door de mand gevallen. Daarvoor zijn ze minder geschikt.

  Een goede relatiesite als Parship, Lexa en Cupify zijn dan beter geschikt voor het vinden van een relatie. De mannen en vrouwen op deze relatiesites zijn veel serieuzer op zoek naar een partner voor een relatie, en als 2 personen die echt op zoek zijn met elkaar in contact komen is de kans op succes vanzelfsprekend veel groter.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.