Beste datingsites voor een relatie

Er zijn diverse redenen waarom je een datingsite wilt bezoeken. Misschien wil je alleen een gezellig avondje uit, een avontuurtje of zoek je een vriendschap met een vrouw of man om samen leuke dingen te doen. Of je bent echt op zoek naar een leuk iemand om je leven mee te delen. Hier kijken we naar de beste datingsites voor een relatie.

Dit zijn de beste datingsites voor een relatie:

 1. Elite Dating
 2. Lexa
 3. Relatieplanet
 4. Parship
 5. B2
 6. Met Jou
 7. E-Matching
 8. Nieuwe Relatie
 9. Dating Easy
 10. Steden Dating
 11. Pepper

Dit zijn serieuze datingsites waarbij een goede match tussen twee personen vooraan staat. Je kunt goed aangeven wat je in een man of vrouw zoekt en deze sites zijn goed in staat om daar passende mogelijke partners bij te vinden. Ook hebben alle zes deze datingsites een groot bestand met heel veel leuke vrouwen en mannen die zelf ook serieus op zoek zijn naar een date waaruit eventueel een relatie kan voortkomen.

Tips voor het vinden van een serieuze date

 • Maak op de datingsite een goed profiel aan. Denk goed na over wat je schrijft en hoe de ander dit zal opvatten. 
 • Wees duidelijk in wat je schrijft in wie je bent, maar ook in wat je zoekt. Dit voorkomt veel ongeschikte reacties.
 • Plaats altijd minimaal één foto bij je profiel. Zorg ervoor dat dit een echt mooie foto is. 
 • Meerdere foto's waarbij je meerdere kanten van jezelf laat zien is nog beter.
 • Tevreden over je profiel en foto's? Plaats deze dan op meerdere datingsites, voor meer kansen.
 • Stuur je iemand een berichtje? Lees het profiel dan goed en stuur een persoonlijk bericht waarbij je ingaat op hetgeen er in het profiel staat. Stuur nooit standaard berichtjes!
 • Eindig zo'n berichtje altijd met een vraag. Dit vergroot de kans op een antwoord.

Internet dating? Iedereen doet het!

Vroeger, voor het internet tijdperk, gingen mannen en vrouwen ook via de toenmalige media op zoek naar een mogelijke partner voor een relatie. Dat ging toen via contactadvertenties in kranten en tijdschriften. Kleine advertenties die je per letter moest betalen. Meestal ging dat heel anoniem, en hield men dit voor de omgeving verborgen. Op deze prille vorm van blind dating heerste een taboe.

Hoe anders is dat tegenwoordig met online dating. Datingsites en datingapps hebben een enorm aantal gebruikers, en iedere single in Nederland (zowel jong als oud) lijkt deze datingapps en datingsites te gebruiken om een leuke date te zoeken. Anoniem gebeurt dat zelden nog, en iedereen kent in zijn omgeving wel mensen die aan internet dating doen.

Cijfers internet dating

Hieronder hebben we wat cijfers voor je met betrekking van internet dating in Nederland. Deze cijfers zijn al wat ouder (2017 / 2018) maar geven goed aan hoe groot internet dating in Nederland is.

 • Een derde van de 2,7 miljoen singles in Nederland gebruikt een datingsite of datingapp (dat is inclusief bejaarden).
 • Jaarlijks vinden er in Nederland 22 miljoen dates plaats.
 • Naar schatting wordt er in Nederland 684 miljoen euro in de datingsindustrie omgezet. 64 miljoen daarvan gaat naar datingsites.
 • 3 op de 10 gebruikers van een datingsite betalen daarvoor.

Internet dating voor ouderen

De top vijf hierboven betreft algemene datingsites voor het vinden van een relatie. Hiervoor schrijven zich personen van alle leeftijden in, van jongvolwassenen en twintigers, tot ouderen die al een heel leven achter zich hebben. Daarnaast zijn er echter ook nog goede datingsites die zich op een bepaalde groep personen richten.

Een belangrijke groep van deze gespecialiseerde datingsites zijn de datingsites voor ouderen. Deze datingsites noemen zich vaak datingsites voor senioren, maar die grens moet je ruim nemen. Vaak wordt 50 jaar als grens gezien.

Mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder voelen zich vaak niet thuis op een algemene datingsite omdat ze daar vooral mensen aantreffen die een stuk jonger zijn. Door gebruik te maken van een specifieke datingsite voor 50 plussers hebben ze het gevoel meer onder elkaar te zijn en logischerwijs meer kans te maken op het vinden van een leuke date.

Iemand die tegenwoordig een jaar op 50, 60 of zelfs 70 is, en single, hoeft het leven helemaal niet meer alleen door te brengen. De aanwezigheid van goede datingsites voor vriendschap of een relatie opent voor hen nog alle mogelijkheden.


© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.