Beste contact sites vriendschap

De beste dating sites / contact sites om een vriend of vriendin voor een leuke vriendschap te zoeken. Samen leuke dingen doen!

De meeste dating sites zijn gericht op het koppelen van mannen en vrouwen met uiteindelijke een relatie als doel. Maar het is ook mogelijk dat je alleen een vriendschap zoekt, met iemand van het andere of van hetzelfde geslacht. Met als doel gewoon leuke dingen te doen. 

Je zoekt bijvoorbeeld een fietsvriendin, of iemand om regelmatig musea en exposities mee te bezoeken. Ook hier zijn dating sites / contact sites voor. Wij kijken hier naar de beste datingsites voor vriendschap.

Dit zijn de beste vriendschap datingsitesSommige van deze contactsites zijn specifiek gericht op het vinden van vriendschappelijke contacten maar er staan ook datingsites bij die naast de mogelijkheid voor het vinden van een partner ook goede mogelijkheden bieden voor het vinden van vrienden en vriendinnen. 

Op die contactsites kun je duidelijk aangeven dat je slechts vriendschap zoekt en geen relatie of romantiek.

Hieronder kijken we naar enkele van de beste datingsites voor vriendschap. 


Vriendschap via Single
Single richt zich zoals de naam aangeeft wel duidelijk op singles, maar ook hier hoeven deze single vrouwen en single mannen niet op zoek te zijn naar een relatie. Single is een datingsite voor happy singles die op zich tevreden zijn met hun single bestaan, maar die wel graag een vriendschap met één of meer mensen van hetzelfde of het andere geslacht zouden willen opbouwen. 

De gebruikers van de Single dating site staan open voor deze vriendschappen (ze zoeken ze zelf ook) en de contactsite zelf biedt de mogelijkheid om op interesses te zoeken.

Over de andere datingsites
Hoewel de andere bovenstaande datingsites in eerste instantie wel relatie-gericht zijn kun je bij je voorkeuren aangeven alleen naar vriendschap te zoeken. Geef dan wel in je profieltekst nogmaals goed aan dat je uitsluitend vriendschap zoekt en geen relatie. Ook kun je daar gedetailleerd aangeven wat voor vriend of vriendin je zoekt, en wat je met deze vriend of vriendin wilt ondernemen.

Doelgroepen

Een aantal van bovenstaande datingsites richt zich op een bepaalde doelgroep. Zo is Op Zoek Naar Jou bedoelt voor Christelijke mensen, is NextLove er voor gescheiden vrouwen en mannen en is Seniorengeluk logischerwijze voor de wat oudere persoon die een liefde of vriendschap zoekt. Lexa en MetJou zijn wel algemeen van karakter. Dat geldt ook voor Single, maar daar kun je wel goed zoeken op hobby-gebieden.

Wat kun je ondernemen?

Zoals bij een andersoortige date is het ook bij een vriendschap belangrijk dat er gezamenlijke interesses en passende karakters zijn. Het is handig als je aangeeft wat je met een mogelijke vriend of vriendin wilt ondernemen.

Bijvoorbeeld:

  • Samen fietsen of wandelen.
  • Samen af en toe lunchen of uit eten.
  • Of gewoon af en toe samen koffie drinken.
  • Samen sporten.
  • Naar een museum of expositie met jullie gezamenlijke interesse
  • Gezamenlijk een leuke stad bezoeken
  • Samen op vakantie
  • Een gezamenlijke hobby beoefenen

Eenzaamheid in Nederland

Je zal het niet zeggen als je in een drukke stad rondloopt maar bijna de helft van de Nederlanders voelt zich eenzaam. Volgens een onderzoek van overheid eind 2021 betreft dat 49% van de mannen en vrouwen in Nederland. 14% voelt zich zelfs zeer eenzaam. In de leeftijdsgroepen tot 75 jaar is dit redelijk gelijk verdeeld, en ook tussen mannen en vrouwen is er nauwelijks verschil, al is het percentage mannen iets hoger. 

Boven de 75 jaar, neemt bij veel mensen de eenzaamheid toe. Hiervan zijn de verminderde mobiliteit en het door ouderdom wegvallen van partner, vrienden en kennissen logische oorzaken.

Wat verontrustend is, is de sterke toename van de eenzaamheid in de loop der jaren. Sinds 2012 is het percentage eenzame volwassenen toegenomen van 39% tot 49%. Ook het percentage sterk eenzamen is flink toegenomen van 8% naar 14%.

Eenzaamheid is dus heel naar, maar niets om je voor te schamen. Voel je je eenzaam, heb je behoeften aan vrienden en kennissen, dan kun je op zoek naar contacten. Je kan lid worden van een club, maar je kan je ook inschrijven voor een datingsite (of contactsite) die goed geschikt zijn voor dating op gebied van vriendschap in plaats van op relaties. Bovenaan vind je een aantal van dit soort datingsites.


Zie ook:

Onderwerp:
Zoek je geen relatie maar vriendschap? Ook daar zijn dating sites voor. Je hebt speciale contactsites voor vriendschap, maar ook goede datingsites die zeer geschikt zijn voor het vinden van een vriend of vriendin voor vriendschap. Hierboven vind je de beste datingsites voor vriendschap en tips tegen eenzaamheid.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.