Beste contact sites voor vriendschap

Hier vind je de beste dating sites / contact sites om een vriend of vriendin voor een leuke vriendschap te zoeken. Maak contact om samen leuke dingen te doen!

De meeste dating sites zijn gericht op het koppelen van mannen en vrouwen met uiteindelijke een relatie als doel. Maar het is ook mogelijk dat je alleen een vriendschap zoekt, met iemand van het andere of van hetzelfde geslacht. Met als doel gewoon leuke dingen te doen. 

Je zoekt bijvoorbeeld een fietsvriendin, of iemand om regelmatig musea en exposities mee te bezoeken. Ook hier zijn dating sites / contact sites voor. Hier heb ik de beste datingsites voor vriendschap voor je.

Dit zijn de beste vriendschap datingsitesSommige van deze contactsites zijn specifiek gericht op het vinden van vriendschappelijke contacten maar er staan ook datingsites bij die naast de mogelijkheid voor het vinden van een partner ook goede mogelijkheden bieden voor het vinden van vrienden en vriendinnen. 

Op die contactsites kun je duidelijk aangeven dat je slechts vriendschap zoekt en geen relatie of romantiek. Zo kunnen mensen die de liefde zoeken en mensen die alleen vriendschap zoeken goed samen dezelfde contactsite gebruiken.

Hieronder kijken we naar enkele van de beste datingsites voor vriendschap. 


Vriendschap via Single
Single is een site die zich (zoals de naam aangeeft) duidelijk op singles richt. Maar dat hoeft niet te betekenen dat al deze single vrouwen en single mannen op zoek te zijn naar de liefde en naar een relatie. Single is een datingsite voor happy singles die op zich tevreden zijn met hun single bestaan, maar die wel graag een vriendschap met één of meer mensen van hetzelfde of het andere geslacht zouden willen opbouwen. 

De gebruikers van de Single dating site staan open voor deze vriendschappen (ze zoeken ze zelf ook) en de contactsite zelf biedt de mogelijkheid om op interesses te zoeken.

Over de andere datingsites
Hoewel de andere bovenstaande datingsites in eerste instantie wel relatie-gericht zijn kun je bij je voorkeuren aangeven alleen naar vriendschap te zoeken. Ik raad je dan wel aan om in je profieltekst nogmaals goed aan te geven dat je uitsluitend vriendschap zoekt en geen relatie. Ook kun je in de tekst gedetailleerd aangeven wat voor vriend of vriendin je zoekt, en wat je met deze vriend of vriendin wilt ondernemen.

Ook als je alleen vriendschap zoekt via een datingsite is het heel belangrijk om in de tekst aan te geven wat je zoekt, wat je wilt ondernemen en wat je van de vriendschap verwacht. 

Doelgroepen

Een aantal van bovenstaande datingsites richt zich op een bepaalde doelgroep. Zo is Op Zoek Naar Jou bedoelt voor Christelijke mensen, is NextLove er voor gescheiden vrouwen en mannen en is Seniorengeluk logischerwijze voor de wat oudere persoon die een liefde of vriendschap zoekt. 

Lexa en MetJou zijn contactsites die heel algemeen van karakter zijn. Dat geldt ook voor Single, maar daar kun je wel goed zoeken op hobby-gebieden.

Wat kun je ondernemen?

Zoals bij een andersoortige date is het ook bij een vriendschap belangrijk dat er gezamenlijke interesses en passende karakters zijn. Het is handig als je aangeeft wat je met een mogelijke vriend of vriendin wilt ondernemen. Hieronder geef ik wat voorbeelden. 

Bijvoorbeeld:

 • Samen fietsen of wandelen.
 • Samen af en toe lunchen of uit eten.
 • Of gewoon af en toe samen koffie drinken.
 • Samen sporten.
 • Naar een museum of expositie met jullie gezamenlijke interesse
 • Gezamenlijk een leuke stad bezoeken
 • Samen op vakantie
 • Een gezamenlijke hobby beoefenen

Eenzaamheid in Nederland

Je zal het niet zeggen als je in een drukke stad rondloopt maar bijna de helft van de Nederlanders voelt zich eenzaam. Volgens een onderzoek van overheid eind 2021 betreft dat 49% van de mannen en vrouwen in Nederland. 14% voelt zich zelfs zeer eenzaam. In de leeftijdsgroepen tot 75 jaar is dit redelijk gelijk verdeeld, en ook tussen mannen en vrouwen is er nauwelijks verschil, al is het percentage mannen iets hoger. 

Boven de 75 jaar, neemt bij veel mensen de eenzaamheid toe. Hiervan zijn de verminderde mobiliteit en het door ouderdom wegvallen van partner, vrienden en kennissen logische oorzaken.

Wat verontrustend is, is de sterke toename van de eenzaamheid in de loop der jaren. Sinds 2012 is het percentage eenzame volwassenen toegenomen van 39% tot 49%. Ook het percentage sterk eenzamen is flink toegenomen van 8% naar 14%.

Eenzaamheid is dus heel naar, maar niets om je voor te schamen. Voel je je eenzaam, heb je behoeften aan vrienden en kennissen, dan kun je op zoek naar contacten. Je kan lid worden van een club, maar je kan je ook inschrijven voor een datingsite (of contactsite) die goed geschikt zijn voor dating op gebied van vriendschap in plaats van op relaties. Bovenaan vind je een aantal van dit soort datingsites.


Zie ook:

Onderwerp:
Zoek je geen relatie maar vriendschap? Ook daar zijn dating sites voor. Je hebt speciale contactsites voor vriendschap, maar ook goede datingsites die zeer geschikt zijn voor het vinden van een vriend of vriendin voor vriendschap. Hierboven vind je de beste datingsites voor vriendschap en tips tegen eenzaamheid.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Het gebruik van een datingsite voor vriendschap blijft toch altijd een dingetje. Het blijft immers een datingsite dus bijna iedereen komt er toch voor de liefde. Je kan een dating site gebruiken als contact site voor vriendschap maar dan moet je niet alleen heel duidelijk in je profieltekst vermelden dat je alleen vriendschap zoekt maar je moet dat ook duidelijk benadrukken in chats en berichten die je stuurt. Want het kan alleen werken als de andere persoon ook alleen vriendschap zoekt en niet meer dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De benaming dating werkt wel verwarring. Maar waarom zou het altijd om liefde en relaties moeten gaan. Als het alleen om seks gaat noemt men het immers ook dating. Dus waarom dan niet als het alleen om vriendschap gaat?

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.