Tips betrouwbare sites voor veilig daten

Datingsites hebben nogal eens te maken met list en bedrog. Van mensen die er financieel een slaatje uit willen slaan of van mannen die zich als single voordoen terwijl ze dat niet zijn. Je treft er zelfs mannen aan die zich als vrouw voordoen en er zijn zelfs dubieuze datingsites die zelf nepprofielen plaatsen.

Daarom geven we op EerlijkeDatingsites.nl informatie over datingsites die eerlijk handelen en er alles aan doen om misbruik en bedrog door hun gebruikers tegen te gaan. Daarnaast geven we hier veel informatie en tips over veilig en eerlijk daten.

Hieronder vind je interessante artikelen over fakers, datingbedrog en misleiding op sommige datingsites.

Vormen van datingbedrog

Datingbedrog komt in diverse vormen voor. Soms is het de datingsite die je probeert te misleiden, soms een gebruiker van een op zich betrouwbare datingsite. Soms heeft iemand de bedoeling via bedrog financieel beter te worden, soms ook houdt iemand je voor de gek voor de lol.

Hoe herken je datingbedrog?

Het is hierbij belangrijk dat je kunt herkennen of je in de maling wordt genomen. Hoe herken je bijvoorbeeld een datingsite die zijn eigen gebruikers misleidt met valse profielen en chatoperators.

Het is dus belangrijk om te weten wat een eerlijke datingsite is met profielen van echte vrouwen en mannen die ook echt willen daten.
Maar ook op een eerlijke en betrouwbare datingsite kun je nepprofielen tegenkomen. Ook de datingsite kan namelijk niet altijd controleren of iemand een profiel naar waarheid invult en of ieder persoon die de datingsite gebruikt wel degene is die hij of zij zegt te zijn. Het is dan ook erg handig om nep profielen te herkennen. Moeilijk is dat meestal niet.

Een kenmerk van nepprofielen kan zijn dat het online enorm goed lijkt te klikken, maar dat het maar niet tot een echte date komt. Het kan natuurlijk voorkomen dat de ander extreem voorzichtig of extreem verlegen is, maar het kan ook zijn dat deze niet kan daten omdat er sprake is van valse informatie in het profiel die een echte date in de weg staat.

Voor datingsites die gericht zijn op sexdating hebben nogal eens te maken met datingbedrog, valse profielen en foute datingsites die op het geld van hun gebruikers uit zijn.


Vervelende dating ervaringen

Ook al komt het tot een echte date, en misschien wel tot meerdere dates, dan nog kan het zijn dat degene waarmee je je afspraakjes hebt het niet zo goed met je voor heeft. Misschien kickt deze op het spel van verleiden en laat je daarna als een baksteen vallen, of hij of zij brengt je het hoofd op hol, om dat ineens niets meer van zich te laten horen.
Om te voorkomen dat de eerste date een teleurstelling wordt hebben we een hele reeks tips voor de eerste date. Ook hebben we tips voor het veilig laten verlopen van een blind date.
Op datingsites wordt helaas nogal wat afgejokt en soms zelfs misleidt. Dat kan op heel veel manieren.

Jokken en liegen

Niet iedereen neemt het even nauw met de waarheid bij het invullen van de gegevens op een datingsite. Een leeftijd kunnen makkelijk wat jaartjes afgetrokken worden en ook een afslankkuur gaat online heel makkelijk. Met een simpele muisklik ben je 20 kilo lichter.

Ook het upgraden van banen en scholing gaat heel makkelijk. En als profielfoto kan gekozen worden voor een foto van 10 jaar geleden, toen men nog jong en strak was. 

Uiteindelijk heeft het liegbeest zichzelf het meest met zijn of haar leugens want uiteindelijk kunnen deze een echte date behoorlijk in de weg zitten. Dan komt de aap inmiddels uit de mouw.

Fake profielen

Kun je het bovenstaande nog als jokken beschouwen, echt liegen wordt het als er een fantasie profiel aangemaakt wordt. Vooral erotische datingsites hebben hier nogal last van. Sommige mannen vinden het opwindend om uitdagende gesprekken met mannen te voeren en maken een profiel als vrouw aan. Of iemand is getrouwd en maakt een profiel als single aan. Bij de tips hierboven kun je lezen hoe je dit soort fake profielen vaak makkelijk kunt herkennen.

Nog erger is het als de datingsite zelf nepprofielen gaat aanmaken om zijn gebruikers geld uit de zak te kloppen. Gelukkig moeten ze dit wettelijk gezien wel aangeven dus deze misleiders zijn te herkennen. Hoe? Dat kun je lezen bij de bovenstaande tips om fake datingsites te herkennen,
© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.