Bischierig: Vrouwen en mannen nieuwsgierig naar een bi contact

Hier geef ik informatie over bischierigheid, bischierige vrouwen en bi nieuwsgierige mannen en de beste dating sites voor als je bischierig (bi schierig) bent.

Wat is bischierig?

Van bischierig (bi curious, bisgierig of bi nieuwsgierig) is sprake als een hetero man of hetero vrouw fantaseert over seks met iemand met het eigen geslacht, maar zich in de eerste plaats toch hetero voelt. Dit is een verschil met biseksualiteit waarbij iemand qua aantrekkingskracht geen of weinig verschil maakt tussen de geslachten.

Bischierig is, zoals het tweede deel van de term al aangeeft, vooral een kwestie van nieuwsgierigheid hoe het zou zijn om seks te hebben met iemand van het eigen geslacht. In principe ben je dan ook na een eerste bi-ervaring niet bischierig meer, je hebt het dan immers meegemaakt.

Al willen vrouwen en mannen met enige (maar niet al te veel) bi ervaring zich ook wel bi nieuwsgierig noemen,


Het kan ook best zijn dat met de nieuwsgierigheid ook het verlangen bevredigd is, en dat er geen behoefte meer is aan een tweede bi-seksueel contact. Ook al was het een positieve ervaring.

Hoe is het als vrouw om met een andere vrouw te vrijen? Hoe is het om als man een andere man te pijpen? Dat zijn vragen die veel bischierige personen zich afvragen.
Bischierig en bi dating

Het bevredigen van bischierigheid is tegenwoordig niet moeilijk. Moest men vroeger nog naar een gaybar of beruchte parkeerplaats, tegenwoordig kan met via een datingsite gewoon op zoek gaan naar een persoon waarmee men de bi nieuwgierigheid kan bevredigen. In veel gevallen is dat een ander persoon die bischierig is, maar het kan ook een biseksuele of homoseksuele man of vrouw zijn die zo'n bi sekscontact wel ziet zitten.

Kijk bij de onderstaande beste datingsites voor bi-contacten welke dating sites het best geschikt zijn om zo'n date te regelen. Dit vind ik de beste sites voor een bi date.
Bischierige vrouwen en bischierige mannen

Zowel mannen als vrouwen kunnen bischierig zijn. Bij vrouwen lijkt dit veel meer voor te komen, maar dat kan ook zijn omdat vrouwen hier veel eerder voor uit durven te komen. Bij vrouwen is bischierigheid ook veel meer door de buitenwereld geaccepteerd. Twee vrijende vrouwen wordt al snel als mooi, opwindend en erotisch gezien, terwijl twee vrijende mannen vaak heel andere reacties oproepen.

Maar buiten dat is het aantal vrouwen die bischierig zijn wel erg hoog. Volgens een Amerikaans onderzoek zou zelfs 60% van de hetero vrouwen bischierig zijn.


Alleen of met de partner daten

Omdat bischierigheid bij mannen minder geaccepteerd is dan bij vrouwen gaat het bij mannen met een relatie meestal om stiekeme ontmoetingen als ze hun bischierigheid willen lessen. Ook bij vrouwen is dat het geval als hun partner er niet achter staat, maar als de bi-seksualiteit bespreekbaar is kan het zo biseksuele date ook met toestemming van de partner plaatsvinden.

Wat ook vaak voorkomt is dat beide partners deze contacten samen beleven. Kijk voor wat dat betreft maar eens op de datingsites voor stellen. Bij een opvallend aantal inschrijvingen op die datingsites is één van de partners bischierig of biseksueel, meestal de vrouw. Door af te spreken met een andere stel kan de biseksualiteit in de praktijk worden gebracht.

Hiervoor hoeft maar één van de partners bi-nieuwschierig of biseksueel te zijn Mits het stel waarmee afgesproken wordt daar maar bij aansluit. Ook kan een stel via bovenstaande beste datingsites voor stellen een date maken met een single vrouw of single man voor een trio date. Mits die vrouw of man ook bischierig of biseksueel is natuurlijk.Onderzoek bischierig daten

Hoe zit het met bischierig zijn en daten? Ik deed een klein onderzoek en spraken mannen en vrouwen op dating sites die zich bischierig, bi nieuwsgierig of bi curious noemen over hun wensen en ervaringen. Hieronder puntsgewijs enkele uitkomsten van dit kleine onderzoek.

 • De meest bi nieuwsgierige mannen en vrouwen noemen zich biseksueel, de minst nieuwsgierige vrouwen en mannen die een bi contact zoeken noemen zich hetero. De groep die zich bischierig noemt is relatief klein.

 • Circa de helft van de bi nieuwsgierige mannen heeft nog geen sekservaring met een andere man opgedaan.

 • Bij bi nieuwsgierige vrouwen is er vaak al enige ervaring met vrouwen.

 • Deze bischierige vrouwen willen via date vaak hun ervaring uitbreiden. Ze hebben bijvoorbeeld wel met een vrouw gekust maar willen het nu ervaren hoe het is een vrouw te beffen.

 • Zowel de bischierige vrouwen als bischierige mannen geven de voorkeur aan een bischierige sekspartner, daarna volgt een meer ervaren bi partner en pas in het derde geval een gay partner.

 • Het aantal bischierige vrouwen op een algemene seksdating site is aanmerkelijk groter dan het aantal bi mannen. Op dating sites gericht op seks tussen bi mannen of gay mannen zijn wel veel bi nieuwsgierige mannen te vinden.

Zie ook:

Meer informatie en tips over bi dating vind je in de andere artikelen die ik over dit onderwerp schreef. Deze vind je hier onder.


Ben je op zoek naar een bi date omdat je nieuwsgierig bent hoe het is om met een bi man of bi vrouw seks te hebben? Heb je dates gehad met een bischierige vrouw of man? Of heb je vragen of opmerkingen over bischierig daten? Ik lees het graag. En de bezoekers van deze site ongetwijfeld ook. Hieronder kun je je reactie posten.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Bischierig, zo kon je mij ook wel noemen. Ik was heel nieuwsgierig naar hoe het was om met een man seks te hebben. Aan zoenen en knuffelen met een man had ik geen behoefte, maar hoe het was om met de stijve pik van een andere man te spelen en om deze in de mond te nemen was van mij een fantasie die me al jarenlang bezig hield. Op een gegeven moment werd de bischierigheid zo groot dat ik de stoute schoenen aangetrokken heb en een datingsite account heb aangemaakt waarin ik mezelf niet als hetero maar als bi nieuwsgierig heb voorgesteld.

  Ik was niet de enige, want het koste me weinig moeite om daar met bimannen en bi nieuwsgierige mannen in contact te komen. We voerden via de de chat hete gesprekken en al snel kwam ik met aan andere jonge kerel (ik was toen eind 20) in gesprek hoe het was om te daten. Het was uit met zijn vriendin dus hij woonde alleen, niets belemmerde dus een bi seksdate. Hij was iets minder onervaren dan ik (hij had eerder een keer seks met een man gehad), maar stond er net zo onwennig in als ik. Hij had was goede gay porno op zijn laptop staan (hij was meer een bi man dan bi nieuwsgierig) dus dat zijn we samen gaan bekijken.

  Dat warmde ons dusdanig op dat we er toe over gingen onze kleren uit te trekken. En als je dan zo naast elkaar naar een seksfilmpje zit te kijken gaat de test vanzelf. Onder het kijken speelde we met elkaars pik en later ging dat over in pijpen en hebben we elkaar klaar over elkaars buik klaar laten komen.

  Het was een leuke bi ervaring, maar ik weet wel dat ik geen biman ben. Meer leuk om te ervaren. Jaren later heb ik nog eens seks met een bi nieuwsgierige man gehad, maar dat was in de vorm van een trio. Zijn vriendin was er ook bij. We hebben elkaar toen gepijpt maar zijn na elkaar in zijn vriendin klaargekomen. Een bi date in die vorm zou ik wel weer een keer willen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chantal uit Tilburg5 februari 2024 om 10:43

  Ik heb de stap om mij in te schrijven en om met een bi vrouw te daten nog niet durven nemen. Het verlangen wordt wel steeds groter. Het lijkt mij vooral heerlijk om te kussen en te strelen met een vrouw. En om bij elkaar met een vibrator te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij als getrouwde bi nieuwsgierige vrouw zijn de swinger datingsites echt geweldig. De meeste vrouwen van swingende stellen zijn biseksueel of bischierig en willen graag daten. Bi nieuwsgierig op de manier hoe het is om met een vrouw seks te hebben heb ik inmiddels dan ook niet meer. Daarvoor heb ik al genoeg ervaringen opgedaan. Maar bij iedere date ben ik wel weer nieuwsgierig hoe het is om met de vrouw bi seks te hebben.

  Natuurlijk komt er bij swingen naast mijn bi contact met de vrouw van het stel ook vaak partnerruil kijken. Voor mijn man ook zo plezierig -) En al ik heerlijk seks met de vrouw heb, dan vind ik het ook alleen maar lekker als de man van het andere stel met mij aan de gang gaat. Wij daten dan ook erg graag met andere stellen waarvan de vrouw bi seksueel of bi nieuwsgierig is.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.