Wat is een blind date? En hoe kom je aan een blind date?

Een blind date is een afspraakje met iemand die je nooit eerder in levende lijve hebt gezien. Hoogstens heb je een foto van deze vrouw of man gezien of een telefoon / webcam gesprek met die persoon gevoerd.

Met de komst van datingsites en datingapps heeft de blind date een grote vlucht genomen. Het is tegenwoordig heel makkelijk om iemand voor een blind date te vinden.

Maar hoe ging dat vroeger?

Blind date via vrienden

In de periode voor internet was je voor een blind date afhankelijk van andere manieren om een blind date te vinden. Vaak was dat via vrienden die nog wel een leuke single vriend of vriendin voor je wisten. Ze regelde dan een date voor je, en tijdens de date maakte je dan contact met die vrouw of man. Soms was dat in aanwezigheid van de "koppelaars" maar bij een echte blind date ben je alleen met je date.

Een andere manier waarop je vroeger tot een blind date kwam was via een contactadvertentie in een krant of tijdschrift. Deze contactadvertenties waren de voorloper van de huidige datingsites.

Blind date via internet

Tegenwoordig vinden nagenoeg alle blind dates plaats nadat er eerst contact is gelegd via een datingapp of datingsite. Deze apps en websites hebben ervoor gezorgd dat blind daten populairder is dan ook. Een groot aantal eerste dates die tegenwoordig plaatsvinden zijn een blind date waarbij beide daters elkaar via internet ontmoet hebben.

Wel kun je je afvragen in hoeverre er soms nog van een echte blind date sprake is. Vaak zijn er namelijk al intensief foto's uitgewisseld, gesprekken gevoerd en zelfs webcam chats geweest. Je zou dan dus kunnen zeggen dat de eerste date, de blind date, al online heeft plaatsgevonden.

Zie ook: Tips voor een blind date

Onderwerpen:
He gaat een blind date? Hoe krijg je een blind date? 

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.