Blind date tips

Blind dates, ze maken er zelfs TV programma's over. Wil je zelf eens een blind date beleven? Geen probleem! Op datingsites zijn er volop vrouwen en mannen te vinden die net als jij ook wel eens een blind date willen meemaken.

blind date tips

Wat is een blind date?

Een blind date is een afspraakje met iemand die je nooit eerder in levende lijve hebt gezien. Hoogstens heb je voor je de date instapt een foto van deze vrouw of man gezien. Of heb je een telefoon / webcam gesprek met die persoon gevoerd.

Spannend? Ja spannend. Kijk het TV programma First Dates maar eens, en je weet hoe zo'n blind date kan verlopen. Hoewel..., misschien is het niet zo verstandig First Dates te kijken net voor je een blind date induikt :-)

Meer blind dates dan ooit

Met de komst van datingsites en datingapps heeft de blind date een grote vlucht genomen. Het is tegenwoordig heel makkelijk om een man of vrouw voor een blind date te vinden. 

Een een date met iemand die je alleen via een website of app kent is een echte blind date!

Er worden zoveel date afspraakjes via dating apps en dating sites gemaakt, met onbekende vrouwen en mannen, dat het grootste aantal van de eerste dates tegenwoordig een blind date is.


Blind date


We hebben nu dus goede datingsites en datingapps voor een blind date. Maar hoe ging dat vroeger met een blind date?

Blind date via vrienden

In de periode voor internet (de digitale prehistorie) was je voor een blind date afhankelijk van andere manieren om een date te vinden. 

Vaak was dat via vrienden die nog wel een leuke single vriend of vriendin voor je wisten. Ze regelde dan een date voor je, en tijdens de blind date maakte je dan contact met die vrouw of man. Soms was dat in aanwezigheid van de "koppelaars" maar bij een echte blind date ben je alleen met je date.

Een andere manier waarop je vroeger tot een blind date kwam was via een contactadvertentie in een krant of tijdschrift. Deze contactadvertenties waren de voorloper van de huidige datingsites.

Contactadvertenties lijken tegenwoordig echt iets uit de donkere middeleeuwen. Je stuurde in een enveloppe plus postzegel de uit de krant geknipte en met pen ingevulde advertentie naar de krant op, en kreeg (hopelijk) van de krant een enveloppe met brieven teruggestuurd waaruit je je blind date kon selecteren. 

Blind date via internet

Maar postzegels en enveloppen hebben we nog zelden in huis. Tegenwoordig vinden nagenoeg alle blind dates plaats nadat er eerst contact is gelegd via een datingapp of datingsite

Deze dating apps en dating websites hebben ervoor gezorgd dat blind daten populairder is dan ooit. En dat er meer blind dates plaats vinden dan vroeger. 

Een groot aantal eerste dates die tegenwoordig plaatsvinden zijn een blind date waarbij beide daters elkaar via internet ontmoet hebben.


Een leuk spel voor als je je verveeld in een restaurant of kroeg is "vind de blind date". Zoek naar koppels die wat onwennig tegenover elkaar zitten. Goede kans dat het een blind date is! Het spel kan worden uitgebreid met de "succes bonus". Hoe gaat de date eindigen? Verlaten de daters samen de horeca? Of ontsnapt er iemand via het toilet?

Zie de blind date als een leuk uitstapje

Ga je binnenkort op een blind date? De belangrijkste tip die ik je kan geven is om de blind date in te gaan als een leuk uitstapje. Natuurlijk is zo'n blind date, met iemand die je nooit eerder gezien hebt en waarvan je best verwachtingen koestert, behoorlijk spannend. 

Maar spanning kan ook heel leuk zijn. Kriebels in de buik!

Maar natuurlijk kan het nooit kwaad om je een beetje op de blind date voor te bereiden. Vooral als je blind date je wel erg leuk lijkt wil je vanzelfsprekend een goede indruk op hem of haar maken. 

Bij de  tips voor bij de eerste date geef ik daarover meer tips.

Wat gaan we doen?

Een ander onderwerp voor een blind date waarover we veel tips geven is de uitvoering van die eerste date. Want waar spreek je af, en wat ga je doen?

Ben je bijvoorbeeld verlegen en niet zo'n makkelijker prater dan vind ik een date op een terrasje of in een restaurant niet zo'n goed idee. Je kunt dan beter samen naar de dierentuin of naar een andere plaats waar de het praten over het algemeen minder geforceerd verloopt. Bij mijn bovenstaande tips vind je heel veel meer aanraders op dit dating gebied.

En als je dan toch gespreksonderwerpen voor op je blind date zoekt? Bij de gespreksonderwerpen dating tips vind je goede gespreksonderwerpen voor je eerste date. Dit zijn onderwerpen die je helpen om op een blind date een gesprek op gang te houden zonder die akelige stiltes waar iedereen bang voor is.

Maar pas op, er zijn ook onderwerpen die die juist "verboden" zijn op een first date. Lees dus ook even mijn artikel over de verboden gespreksonderwerpen eerste date.

De mislukte blind date

Helaas, een blind date kan ook een minder groot succes zijn. Ook daar heb ik aan gedacht. Bij ontsnappen aan een date vind je mijn tips over hoe je een date dan het best kunt beëindigen. En ronduit grappig om te lezen zijn de grootste afknappers, blunders en de gênante momenten bij een blind date.

En verder lees je nog over flirten, kussen of seks bij de eerste date, maar ook over veiligheidsmaatregelen en het op internet iemand natrekken voor de date begint.

Een veilige blind date

En dan de blind date zelf. Ga niet na een kwartiertje chatten naar iemands huis voor een spannend afspraakje, en laat helemaal niet iemand die je nog nauwelijks gesproken je woning in. Zorg eerst dat je iemand online vast een beetje leert kennen en laat het niet tot een date komen als je merkwaardige trekjes bespeurt. 

Spreek voor het eerste contact af op een plek waar ook andere mensen zijn, je kunt je daarna altijd nog samen afzonderen. En laat altijd als je iemand privé ontmoet informatie achter waar je bent, desnoods in de vorm van een briefje wat later gevonden kan worden.

Nou klinken de laatste tips natuurlijk wel erg zwaar en in 99,999 procent van de gevallen overbodig. Maar het is een kleine moeite om zo die 0,001 procent ook uit te sluiten en met een fijn en gerust gevoel op date te gaan.

Hoe blind is de blind date?

Wel kun je je afvragen in hoeverre er soms nog van een echte blind date sprake is. Vaak zijn er voor die eerste date namelijk al intensief foto's uitgewisseld, gesprekken gevoerd en zelfs webcam chats geweest

Je zou dan dus kunnen zeggen dat de eerste date, de blind date, al online heeft plaatsgevonden. Wat dat betreft is de moderne blind date toch wat minder blind dan in de tijd van de enveloppe en de postzegel.

Want wie kan nu zijn nieuwsgierigheid bedwingen en gaat niet meteen aan het googelen en social media raadplegen zodra de naam van de date bekend is? Iemand voor een date natrekken via internet is doodeenvoudig.

En omgekeerd geldt hetzelfde. Reken er maar op dat je date veel meer van je weet dan hij of zij laat merken als je je eerste date hebt. Weet je iemands naam, dan is deze online snel gevonden. Vooral een Facebook profiel vormt een schat aan informatie. Foto's, liefhebberijen, kinderen, tijdsbesteding, ja zelfs de hele familiekring en familieleden zijn bekend, met al hun informatie.


Zie ook: 

Meer artikelen met met tips voor de eerste date die ik geschreven heb vind je hier onder.

Heb je zelf ook tips voor een blind date? Heb je vragen? Of heb je ervaringen met blind dates. Ik hoort ze graag. Al je ervaringen, vragen en opmerkingen kun je onder dit artikel bij de reacties plaatsten.


Onderwerp:
He gaat een blind date? Hoe krijg je een blind date? Hier kijk ik via welke dating site of dating app je makkelijk een blind date kunt krijgen. Ook vind je mijn tips om de blind date succesvol en leuk te laten verlopen. Je eigen blind date ervaringen kun je hier onder publiceren.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Als je meerdere blind dates (dus met verschillende personen) hebt gehad kun je je een ervaringsdeskundige op blind date gebied noemen. Maar of je je blind date deskundig mag noemen hangt van het resultaat af. Veel mislukte blind date maakt je wel des maar maar niet kundig. Maar ik mag gelukkig zeggen dat ik geruime tijd samenwoon met mijn laatste blind date.

    Ik zal dus tijdens die blind date wel iets goed gedaan hebben. Na eerdere niet zo goed verlopen dates had ik een spelletje meegenomen. Gewoon een duf spelletje (Yahtzee). Bij de eerdere blind dates was de sfeer altijd wat ongemakkelijk. Een beetje gespannen. Ook deze date begon zo. Dus nu stelde ik na het eerste gebabbel voor om een spelletje te spelen. Hierop werd de sfeer meteen heel anders, veel meer ontspannen. Er is geen "verplichting" tot een gesprek, je speelt gewoon en tussen het spelen door babbel je wat. Alles gaat dan veel natuurlijker, alsof je met een goede vriend(in) een spelletje speelt. Mijn tip: Blind date, spelletje mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet zeggen dat ik blind dates best ongemakkelijk vind. Meer een noodzakelijk kwaad om een vriendje te vinden dan dat ik voor mijn lol een blind date afspreek. Maar dat is voor iedereen anders want een goede vriendin van mij staat er heel anders in. Die vind die blind dates juist leuk en avontuurlijk. Die date echt om het daten. Voor haar is een blind date een uitje. Zo zie je maar, ieder mens is anders. Daarom lijkt het me ook moeilijk om goede date tips te geven.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.