Datingsites vergelijken

Hieronder kun je een groot aantal populaire datingsites vergelijken. Geef al je wensen op en deze Datingsite Vergelijker geeft aan welke datingsites je het best kunt gebruiken.

Zo kies je de voor jou beste datingsite

De bovenstaande datingsites zijn op vele manieren te selecteren. Hier geven we toelichting op de gebruikte selectiecriteria voor het datingsites vergelijken.

Voorkeuren

Hier geef je de meest basic zoek-informatie op. Ben je een man of vrouw? Zoek je een man of vrouw? En in welke leeftijdsgroep ben je op zoek naar een date. Als je dertig jaar oud bent, zit je immers niet te wachten op een datingsite vol vijftig plussers, en omgekeerd.

Wat zoek je?

Hier gaat je zoekopdracht iets meer de diepte in, en kun je meer gedetailleerd datingsites vergelijken.

Algemeen

Onder een algemene datingsite wordt hier verstaan een datingsite waar mannen en vrouwen naar elkaar op zoek gaan in de hoop de liefde van hun leven tegen te komen.

Christelijk

Mensen voor wie hun christelijke achtergrond belangrijk is willen vaak graag een partner die daar ook zo over denkt. Op een algemene datingsite is zo'n partner vaak moeilijk te vinden. Niet omdat hij of zij daar niet ingeschreven is, maar omdat het lastig zoeken is. Op een christelijke datingsite hoeft er op dit punt niet eens geselecteerd te worden, want hier vind je alleen mannen en vrouwen voor wie een christelijke levenswijze met christelijke waarden en normen belangrijk is.

Homo- / biseksueel

Niet iedere datingsite biedt goede mogelijkheden voor homoseksuele en bi-seksuele vrouwen en mannen om de juiste date te vinden. Hier vind je de datingsites die voor homo's en bi's wel zeer geschikt zijn. Dat kunnen gespecialiseerde datingsites voor deze doelgroepen zijn, maar ook algemene datingsites waarop gays en biseksuelen elkaar goed en makkelijk kunnen vinden zonder dat ze "last" hebben van de hetero deelnemers op de site.

Hoger opgeleid

Zoals voor christelijke mensen een christelijke partner belangrijk is, zo stellen hoge opgeleide vrouwen en mannen vaak prijs op een date met iemand met een gelijkwaardig denkniveau. Er zijn dan ook een groot aantal datingsites die zich op hoger opgeleide mannen en vrouwen richten. Ook een goede algemene datingsite biedt mogelijkheden om profielen onder een opleidingsniveau naar keuze uit te schakelen.

Alleenstaande ouders

Alleenstaande moeders en vaders voelen zich niet altijd thuis op een algemene datingsite. Dan hebben ze het gevoel dat hun kinderen als minpunt worden gezien en dat is geen fijn gevoel. Ook kan een alleenstaande ouder het belangrijk vinden dat een mogelijke partner ook één of meerdere kinderen heeft, zodat ze op dat punt gelijk in het leven staan. Voor deze alleenstaande moeders en vaders zijn er diverse gespecialiseerde datingsites beschikbaar. Ook zijn er meer algemene datingsites die heel goede selectiemogelijkheden op dit gebied bieden.

Senioren

We noemden ze kort al even, de "veteranen" onder de daters, die niet zitten te wachten op al die "jonkies" op de site. Er zijn dan ook heel wat speciale datingsites voor senioren. Het begrip senior wordt wel ruim genomen want als ondergrens wordt meestal 50 jaar genomen. In een enkel geval zelfs 40 jaar. Maar boven die leeftijdsgrenzen kom je alle leeftijden tegen.

Erotisch

Dit is weer een heel andere doelgroep, namelijk mensen die een erotisch contact zoeken. Dat kan een sexdate zijn, een sexrelatie maar ook flirten, een erotisch getinte chat of berichtenuitwisseling. Er zijn heel veel datingsites die daarop gericht zijn. In het bovenstaande programma om datingsites te vergelijken kun je er heel veel vinden. De één serieuzer dan de ander. Daarover verderop meer.

Intenties

Met welk doel wil je daten? Dat kan heel erg verschillen, en voor iedere intentie zijn weer andere goede datingsites.  Hieronder de intenties die van belang zijn bij het datingsites vergelijken.

Daten

Deze is wel heel algemeen, maar met daten bedoelen ze hier een afspraakje maken voor een ontmoeting. Eigenlijk voldoen alle datingsites aan deze eis.

Relatie

Met relatie worden de datingsites bedoeld die mensen met elkaar in contact brengen die een serieuze liefde zoeken in de hoop de rest van hun leven samen door te brengen.

Sex

Ook deze is heel duidelijk. Niet een relatie staat hier centraal, maar een date voor een spannend opwindend afspraakje met hopelijk alles er op en er aan.

Vreemdgaan

Ook hier gaat het om sex, maar het verschil is dat beide partner die met elkaar daten al een relatie hebben. Vreemdgaan dus, overspel, buiten de pot piesen. Er zijn verbazend veel datingsites die zich richten op getrouwde vrouwen en mannen of personen met een ander soort vaste relatie, en er zijn verbazend veel vrouwen en mannen op deze datingsites voor overspel ingeschreven. Hierboven kun je deze datingsites vergelijken.

Vriendschap

Niet iedereen die aan online dating doet zoekt een relatie of seks. Het kan ook gewoon vriendschap zijn. Met iemand van het andere of zelfde geslacht. Om bijvoorbeeld samen musea te bezoeken of te wandelen. Ook dit soort datingsites kun je bovenaan vergelijken.

De opties van de datingsites

Tot nu toe ging het over de gebruikers van de datingsites en hun wensen. Maar ook de opties van de datingsites zelf zijn te vergelijken. Hieronder de mogelijkheden.

Datingapp

Tegenwoordig heel belangrijk. Heeft de datingsite een (goede) datingapp? Met een datingapp kun je de datingsite veel beter op je mobiele telefoon gebruiken. De mogelijkheden zijn meestal gelijk aan die van de website (denk aan zoeken, selecteren, chatten, berichten sturen) maar de opzet, bediening en schermen zijn helemaal aan gebruik op een mobieltje aangepast.

Mobiele pagina

Een goed alternatief voor de datingapp is de mobiele pagina. Veel verschil is er meestal niet. Verschil is dat je de mobiele pagina's gebruikt door op je telefoon in de browser naar de website te gaan, en dat je de app als een programma op je telefoon hebt staan.

Videochat

Een chat is een goede manier om een eerste contact te maken. Je kunt dan je vragen stellen en beoordelen of de persoon die je op het oog hebt voor een date in aanmerking komt. Maar een nog beter beeld geeft een videochat. of met andere woorden beeldtelefoneren via de datingsite of datingapp. Je kunt dan een nog betere keuze maken. Steeds meer datingsites en hun datingapps bieden zo´n videochat aan. Bovenaan kun je deze datingsites vergelijken.

Persoonlijkheidstest

Je kunt zelf op zoek via de datingsite naar een geschikte match, maar met soms wel tienduizenden profielen valt dat niet mee. Een persoonlijkheidstest maakt het zoeken een stuk makkelijk. Je moet even de tijd nemen om de test nauwkeurig in te vullen, maar die tijd win je wel terug. Je kunt zo namelijk veel beter passende potentiële dates te zien krijgen. Vrouwen of mannen die echt bij je passen en geen selectie op wat algemene kenmerken zoals lengte en haarkleur.

Keurmerk

Een aantal datingsites mag een keurmerk voeren zoals het Keurmerk Veilig Daten. Deze datingsites moeten dan aan tal van voorwaarden voldoen met betrekking tot privacy en correct handelen. Overigens betekent dat niet dat een datingsite zonder keurmerk slecht of onbetrouwbaar is, maar ze bieden wel minder zekerheid.

Evenementen

Wil je de gebruikers van een datingsite liever op een single-event ontmoeten? Dat kan bij enkele grotere datingsites die events door het hele land (Nederland en België) organiseren.

Helemaal bovenaan deze pagina kun je de datingsites op alle manieren met elkaar vergelijken.
© Dating 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.