Date in Brabant

Een eerste date is spannend, en kan ook heel erg leuk zijn. Maar ook wat onwennig. Het is daarom handig een goede locatie voor je date te kiezen. Hier hebben we tips voor een date in Brabant.

date brabant


Het gaat hier dus om leuke plaatsen voor je eerste date of een vervolgdate. Zoek je een nog naar een leuke vrouw of man in  de provincie Noord-Brabant? Kijk dan bij de beste datingsites.

Hieronder leuke tips voor een geslaagde date in Brabant.

Date in Den Bosch

De provincie Noord Brabant kent veel mooie steden. Sfeervol en daarom zeer geschikt voor een date. We beginnen bij de hoofdstad, Den Bosch ('s Hertogenbosch). Deze stad biedt een geweldige combi van oude gebouwen, gezellige horeca en heel veel winkels. Een stad waar je je met je date absoluut niet zal vervelen.

Ga je op date in Den Bosch. Ga dan zeker op "cruise" over de Binnendieze. Dit riviertje loopt dwars door het centrum van 's Hertogenbosch, waaronder grote stukken onder gebouwen door. In een fluisterboot ga je het centrum door. Een romantisch boottochtje.


In het Paleiskwartier is veel gezellige horeca te vinden en cultuurliefhebbers kunnen o.a. hun hart ophalen in het Jheronimus Bosch Art Center, bij de Sint Janskathedraal en ook de vesting is een bezoek waard.

Date in Breda

Breda is ook zo'n geschikte stad voor een leuke date. Meer dan 750 jaar oud, bourgondisch en eigentijds. Met een mooi stadspark, veel leuke winkels en voortreffelijke horeca.  Ook in Breda kun je een rondvaart maken. Bezienswaardig zijn hier de Grote Kerk, het Begijnhof en eigenlijk de hele binnenstad. Hier kun je de hele dag rondslenteren en tussendoor genieten van de horeca. Want lekker Bourgondisch eten en drinken kan overal in de provincie Brabant!

Date in Tilburg

Een date in Tilburg is vooral aan te raden voor vrouwen en mannen die van shoppen houden. Het oude stadscentrum van Tilburg is sfeervol en je vindt er veel kleurrijke winkeltjes, bijzondere boetiekjes en smakelijke eettentjes. Bierliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Abdij de Koningshoeven waar Nederlands enige echte trappistenbier (La Trappe) gemaakt wordt, en geproeft kan worden. En in de zomer is er natuurlijk de beroemde Tilburgse kermis.

Om op de bierproeverij terug te komen: Dat kan in de provincie Noord Brabant op vele plaatsen. Brabant kent vele brouwerijen waarbij je met je date een lokaal biertje kunt drinken.


Date in Helmond

Ga voor museumbezoek naar Helmond! In het veertiende eeuwse Kasteel Helmond is het lokale museum te vinden. Je culturele date kan zijn of haar hart ophalen in de moderne Kunsthal, en voor de historisch geïnteresseerde date is er heel veel uit de geschiedenis van Helmond terug te vinden.

Date in Eindhoven

Heb je minder met oude gebouwen, maar meer met een levendige moderne stad? Dan is Eindhoven een geschikte stad voor je date in Brabant. Hier vind je de moderne variant op de Brabantse gezelligheid. Veel winkelstraten, veel horeca, maar ook veel musea. Zoals bijvoorbeeld het Philips Museum, de Yksi Expo en het DAF museum. Je technische date zal zich hier vermaken!

En heb je genoeg van al het moderne? Bezoek dan het preHistorisch Dorp en ontmoet Romeinen, Vikingen, boeren, jonkvrouwen en ridders.

Date in de Efteling

Een heel ander soort date beleef je in de Efteling. Vooral voor jonge mensen is de Efteling in Kaatsheuvel een perfecte locatie. Bij een bezoek aan de Efteling verloopt het contact vanzelf. Er is veel te zie, veel te beleven (en in de wachtrij is er voldoende tijd voor een gesprek). Er is een goede mix van spannende attracties in het attractiepark en romantische locaties bij de prinsen en prinsessen van het sprookjesbos.

Date in de Biesbosch

Of kies voor de natuur van de Biesbosch, voor een totaal andere date dan in de Efteling. Wandel door de natuur, of verken het gebied samen met een kano. Picknickmand mee, hoe romantisch wil je het hebben? Ook een rondvaart behoort in de Biesbosch tot de mogelijkheden. 

Een andere mooie natuur locatie voor een geslaagde date in Brabant is het Natuurreservaat de Loonse en Drunense Duinen.

Meer locaties voor een Brabantse date

Nog wat tips voor een date in Brabant: Een bezoek aan kasteel Heeswijk (Heeswijk Dinther), een bezoek aan de vestingstad Willlemstad (eventueel met rondvaart) of het vestingstadje Heusden. Oudenbosch met zijn imposante Basiliek en Arboretum (botanische tuin). Of ga met je date naar Bergen op Zoom, met 800 monumenten in één stad waaronder een prachtig stadspaleis.


Onderwerp:
Geen provincie biedt zoveel mogelijkheden voor een leuke date als Noord Brabant. Met heel veel natuur, oude steden en natuurlijk geweldige horeca en veel gezelligheid. Hierboven vind je tips voor een date in Brabant.


Een reactie posten

3 Reacties

 1. Veel mensen zullen er wat van vinden, maar voor mij is een date in de Efteling een absolute romantische date. Prinsen, prinsessen, laven, het sprookjesbos, de middeleeuwse sprookjessfeer, heerlijk! En je kunt altijd even uitrazen in een achtbaan als je wat meer actie wil. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Carnaval! De beste tijd om te daten in Brabant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Carla Scheepmaker3 april 2024 om 10:41

  Kom vooral eens bij ons in Tilburg langs. Het is een gezellige stad om met je date te bezoeken. Vooral als het kermis is is het hier heel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.